..:rea, regnvatten och resa:..

Jag var i helgen av och an till Åbo för att rea-shoppa och för att hämta hem mammas symaskin, som vi haft lånad det senaste halvåret och som vi använt kanske en halv gång... Vidare mycket rea-shoppandet blev det inte, men den rackarns symaskinen, som väger about två ton, fick jag nog medsläpad med nöd och näppe.

Fyrtiofem minuter före jag skulle fara gick jag upp till vindsförrådet för att hämta ner lite grejer - och då upptäckte jag att det regnade in! Jiihaa. Det hjälpte inte annat än att börja forsla bort sakerna som regnvattnet droppade på och börja torka allt som blivit blött och lägga en bytta under för att samla upp vattnet. Som tur kom det inte så mycket.

I bussen tillbaka till Bruke var flertalet passagerare mer eller mindre runda under fötterna, väldigt angenäm stämning, för att inte tala om doft..Där var bland annat ett par med en liten flicka och både var helt i gasen. Jag tyckte så synd om den lilla ungen som måste stå ut med dem.  Tack och lov har man själv aldrig varit utsatt för sådant. Usch.

..:växeln hallå:..

Idag satt jag en timme i växeln. Det ringde hela fyra gånger, varav det en av gånger var en gubbe som efter att jag upplyst honom om att jag inte hittar numret till gubben han letade, började förhöra mig om Dalsbruks och Koverhars geografi och förhållande till varandra. Efter att jag två gånger sagt att jag sitter i Dalsbruk, frågar han mig om jag kan se Koverhars fabrik.. Smart ass. Efter att ha parlamenterat med honom ytterligare en stund kommer han plötsligt på att gubben han söker inte överhuvudtaget jobbar i Ovako, utan i Abb - varpå han frågar mig om jag hittar hans nummer ändå. Givetvis har jag ju alla världens företags nummer inprogrammerad. Vad annars.  

..:moskva i mitten av juli:..

Nu har systeryster bokat tågbiljetter och luskat ut hur snabbt det går att få visum (vilket ju inte borde vara så svårt att få reda på eftersom hon jobbar med - att göra visum...). Jiises. Det börjar bli på riktigt nu. Jag kommer verkligen vara tvungen att bege mig över östgränsen. Den dagen trodde jag aldrig skulle komma.

Jag hoppas verkligen Alexandra att det kommer vara värt att komma dit.

..:jag simmade och simmade och simmade runt:..

Igår var jag till Kasnäs Badhus med Tarja. Det var första gången jag var där, fast jag flera gånger tidigare tänkt fara, eftersom Mamma alltid talat så varmt om stället.  Det var både finare och större än jag förväntat mig och verkar vara poppis bland sommargästerna och båtfolket, jag kände knappt en kotte där.

Inte nog med att jag fick öva på grodsparken, jag fick dessutom en rejäl övning i finska. En mycket bra dag helt enkelt :) 

Och jag vågade mig i kallbassängen där det var ynka 5 grader. Burr.  Det är väl nästan som att kasta vinterpälsen vah?

..:midsommarpaus:..

Nu var då midsommaren över. Jag har helt tagit ledigt från allt vad datorer och internet heter och bara njutit av långledigheten, tills nu då.. 

På fredagen for jag först till Alexandra och hennes pojkväns place i Tordalen och därifrån vidare till Kasnäs för traditionell dans. Jag var illa rädd, när förmiddagen var så mulen, grå och regning, att det inte skulle bli någon vidare midsommar (eftersom dansen hålls utomhus..), men när det började bli dags för mig att ge mig iväg strålade solen från en blå himmel. Otroligt.

I Kasnäs var alla "de vanliga" på plats, och det var jätteroligt att se gamla bekanta jag inte sett på evigheter; prata gamla minnen, höra nya saker och ta en och annan svängom på dansgolvet.

Jag hade kameran med, men tog endast ett enda foto, jag har verkligen blivit slö på den fronten, men det känns inte så aktuellt att slita upp kameran i tid och otid.

Nu är det soligt och vackert ute, så jag ska kanske lägga mig i solstolen en stund, även fast min förkylning kanske inte riktigt uppskattar det, men man måste ju ta vara på de få solstrålar vi fått nu på sistone.


..:min tjugoandra födelsedag:..

Idag är det min dag - min tjugoandra födelsedag. Grattis jag!

I morse vaknade jag till skönsång, hundpussar och paket, som innehöll - tadam - vedklabbar.  
Givmild familj jag har....

..:ösregn:..

Det spöregnar ute, det riktigt vräker ner - perfekt. Det passar mig utmärkt, med ögoninflammation, snuva och allmän hängighet är det precis vad jag behöver.

..:ljus i mitt hus:..

Mycket människor i nyöppnade IKEA - sjukt mycket människor, däribland jag och Anna. Visningsrummen var i princip omöjliga att titta på ordentligt, men nere i "plocka-åt-dig-grejer-själv"-avdelning gick det rätt så smärtfritt.

Jag fick med mig en skitfin lampa till nattygsbordet/nattduksbordet (jag fattar inte varför det här ordet ska stavas så här fjompigt...).Tyvärr har jag inte min kamerasnab, uups, jag tänkt skriva kamerasnabel, kamerakabel menade jag ju givetvis, här. När jag hittade den trodde jag att den skulle vara hemskt mycket för dyr för mig, men det visade sig att den kostade knappa tian. Ikea håller verkligen sitt motto. Dessutom köpte jag cocktailglas (det var först nu jag insåg att cocktail liksom betyder tuppsvans, smart jag) och lite småprylar.Update: Lampan.

..:en underbar dag:..

Resumé:

Lördag 14.06.2008.

Väckning 06.00. Släktingar tog sitt pick och pack och stack iväg till båten. Jag var, efter att allt larm de förde medan de fixade sig klara, alldeles för vaken för att kunna somna om, utan låg istället och slöläste gamla tidningar. Några timmar senare begav jag mig ut på stan med Anna för att leta efter något vettigt att ha på mig på kvällen - garderoben gapade nämligen väldigt tom. Jag kom hem med enbart en kofta - jag kan inte förstå varför jag har så förskräckligt svårt att hitta något. Klädproblemet återstod. Det slutade med att min gypsykjol fick extraknäcka som klänning, till den hade jag min nyinhandlade kofta.

Två-tiden hämtade Anna mig och vi for till henne för att hastigt äta lunch innan de övriga skulle komma. AM anlände, sin vana trogen, typ två minuter före vi skulle lämna Annas. Som tur hade hon bil, så hon körde i spöregnet till Teini. Maten var underbart god, sällskapet trevligt, stämningen på topp - och servitören lite småcharmig. Vi laddade upp med cosmopolitans och styrde därefter stegen (eller snarare bilnosen) mot biografen. Salen var fullpackad med människor, men vi hade väldigt bra platser då vi bokat biljetterna i så god tid. Förväntansfulla tittade vi igenom en rad reklamer och förfilmer - och sedan började Sex and the City - the movie äntligen. Mina förväntningar var höga - filmen lyckades dock överträffa dem. Den var så underbar, jag ville aldrig att den skulle ta slut. Jag skrattade så tårarna rann, däremellan var den så lessam att jag fick en stor klump i halsen. Jag hade på förhand läst recensioner som sågat den och i vilka det påstods att den var alldeles för ytlig och inte hade samma hjärta som serien, men jag måste nog säga att det är fullständig bullshit. Visst var det ett smärre frosseri i designeroutfits och lyxprylar, men det är nog samma gamla Carrie, Charlotte, Miranda och Samantha ändå.

Vissa kanske tycker att filmen var för lång med sina dryga två timmar, men jag skulle bra ha kunnat titta några timmar till (kan iofs bero på att jag brukar titta på SatC åtskilliga timmar per dag, jag har liksom vanan inne..). Filmen tog slut vid midnatt och därefter gick vi till Åbo Diskotek. Jag var vid det här laget så trött så jag kunde lika gärna ha gått hem, men ville ändå umgås lite till med mina vänner. Tyvärr var det inte så många som orkat sega sig dit, men riktigt trevligt var det ändå. Ganska lite människor på ÅD överlag, men vad gör det när man har Henkka, som håller låda för 50 pers, med sig :) 

Innan ögonen gick fast av pur trötthet startade jag hemåt. Regnet vräkte ned, det kom så mycket vatten att vägbrunnarna på inga vis hann med, så vattnet forsade längs gatorna. Det var dock härligt att ströva hem, strunta helt i att fötterna blev genomblöta och bara njuta av att höra smattrandet på paraplyet.


..:mera senare:..

Jag berättar mera om gårdagen ikväll. I've got a lot to say to you.. yeah I've got a lot to say.. (jag har inte alls Paramores hit crushcrushcrush på hjärnan..) Om en stund kommer Anna hit och så ska vi fixa den org&led-uppgift som vi fick underkänt (!) i... Borde dock inte vara allt för kvistigt, det är barade förbannade källhänvisningarna (I curse the day you were born Ü) som saknas, men lika onödigt känns det ändå. Därefter ska vi fara till IKEA, där tillbringas väl åtskilliga timmar.

Nu blir det frukost, sedan städning. Här är en smula rörigt efter zigenarlägret; för att fem personer (jag var alltså själv också här..) skulle kunna sova i min lilla lägenhet krävdes några omöbleringar, dessutom lämnade de grejer här tills de återvänder på torsdag.


..:mitt frillesro:..

Jag sitter och tittar på bilder. Bilder från ljuvliga Frillesro. Och jag drömmer mig tillbaka till mina barndomssomrar som tillbringades där - obekymrat, glatt, stresslöst - alldeles underbart. Jag har många gånger sagt att det utan tvekan var den bästa tiden i mitt liv. Jag, Alexandra, Momi, Moffa och Frillesro. Jag är så glad att jag fick vara där, vi alla tillsammans. Jag hoppas att jag fattade då hur lyckligt lottad jag var.

Frillesro är fortfarande min absoluta favoritplats i världen. Mitt kära Frillesro.


..:väntan:..

Här sitter jag och väntar på Mimmi&co, som alltid är sena. Hon ringde just och sa att de möjligtvis kommer runt halv tio, förutsatt att de hittar vägen till hundpe(shit det satt en minifluga på e-tangenten, den är nu en före detta fluga...)nsionatet och hit.
Jag tittar på fotbolls-em för att fördriva tiden, jag som inte ens är överdrivet förtjust i fotboll... Teveutbudet på fredagar är för övrigt skitdåligt, attans att jag inte tog min SatC-box med.

..:hem ikväll:..

Ikväll bär det av till Åbo. Min moster + familj kommer dit ikväll. Eftersom de ska till Åland tidigt på lördag morgon så de behövde någonstans att crasch en natt. Själv ryms jag inte att slafa i lägenheten så jag får våldgästa Anna istället. Varför inte lova bort sin egen lägenhet och sedan inse att man själv inte har någonstans att ta vägen? Mitt lilla sittbadkar var ju alltid ett alternativ, skulle dock ha blivit lite obekvämt i längden.

Jag ser så fram emot vår SatC-dag, det ska bli så roligt! Först ska vi vara hos Anna och inleda dagen med SatC-avsnitt och cosmos, sedan ska vi till Teini och äta och därefter blir det bio för hela slanten. Efter det blir det säkert krogbesök tillsammans med övriga kompisar, dvs. pojkarna som av nån underlig anledning inte vill delta i SatC:andet.  

..:en timme och en kvart:..

Så länge har jag varit på jobb och jag har ännu inte gjort ett dyft jobbrelaterat, bara surfat planlöst. 

Jag förtvinar.  

..:lilla Wilma 1 år:..

Igår fyllde lilla Wilma (i min värld kommer hon alltid vara lilla Wilma, tror jag, oberoende hur stor hon blir) 1 år. Jag, mamma och Morris var på kalas - och hon är så söt den flickan. Skrattade så hela ansiktet lyste upp och ögonen tindrade, klappade i händerna, åt tårta, kröp omkring och lekte. Klänningen jag hade köpt passade, men var lite stor, men hellre det än för liten. Hon hade iallafall på sig den när hon kröp omkring på golvet, efter en stund hade hon till och med lärt sig hur hon skulle manövrera sina ben så att de inte skulle fastna i kjolen.

Det är nog lite synd att de inte bor grannar med oss längre, skulle vara roligt och se lilla Wilma lite oftare, de växer ju snabbt de små liven.

..:lördagens program spikat:..

...vilket det i och för sig varit hur länge som helst, men nu har sista (eller egentligen näst näst sista) spiken slagits ner - biljetterna till lördagens föreställning av Sex and the City - the movie släpptes idag, vilket betyder att vi nu kan boka. Nu återstår bara att reservera bord på Teini och skaffa cosmo-ingredienser.  

Det ska bli så himla roligt, inte bara att se filmen, utan också komma från den här hålan och träffa alla söta kompisar. Lite synd dock att det råkar gå på Alexandras M's avskedsfest, men det kan nu inte hjälpas.

..:hjärnsläpp:..

Ingen inspiration att skriva någonting. Jag orkar knappt slå på datorn hemma; det är så mycket skönare att bara vara ute eller slöa och titta på SATC - fjorton avsnitt på raken.

Samtidigt skulle jag vilja uppdatera oftare och mera åt gången så Alexandra skulle få veta vad jag pynjar med. Jag har dessutom en liten film på lut åt dig, jag har haft den flera veckor, men jag har bara inte lyckats samla ihop tillräckligt med ork för att få hit den...

..:080608:..

Idag kom Mamma hem från Göteborg - med ett underbart armband och skitgoda Gränna-polkagrisar åt mig. Vi firade sedan henne med god mat, solskenspromenad och blåbärsdrömtårta.


Mamma och Morris vid träskstranden


Jag försökte svalka Morris genom att doppa honom i vattnet, men det uppskattde han
inte riktigt och det hela slutade med att jag var avsevärt mycket blötare än han.


Blåbärsdrömmen, tillverkad enligt Farmors Cafe's recept, var väldigt god.
Skönt att sitta ute och äta, men sandstormarna var lite onödiga. Knaster i tänderna
är kanske inte det trevligaste.Nu Eliittikisat.

..:man ska inte ropa hej:..

Glöm vad jag sa om att hunden sover länge när mamma är borta. Idag var vi ute och traskade klockan halv fem på morgonen. Tack och lov att det är sommar, varmt och ljust.
 

Min kära mamma fyller förresten år idag - grattis grattis grattis!..:ingen garou:..

Igår skulle jag ha kunnat vara i Kreml och sett, hört och upplevt Garou, men det blev ju ingenting av det hela. Nu får jag väl bara vackert vänta på att han ska ta sig till Finland. Like that would ever happen...

Förresten - Louise Hoffsten ska uppträda på Baltic Jazz i år, det är ju lite coolt. Den konserten måste jag ju nästan besöka.

..:dagens överraskning:..

Idag fick jag SATC-boxen - och den var skinande ny, inplastad och oöppnad. Jag hade hela tiden inbillat mig att den var begagnad då den var så billig, men tydligen var det bara något jag fått om bakfoten. Underbart.

..:sjusovare:..

Morris, den lilla skrutten, var så sömnig, så sömnig imorse när pappa skulle ut med honom. Pappa lyfte upp honom men han bara sjönk ihop, kurade ihop sig ännu närmare mig och fortsatte sova. Det är så komiskt för när mamma är hemma (nu är hon i Göteborg på konstresa) börjar han alltid skittidigt tigga sig ut och skrapar på allt som bara väsnas, men när han med oss andra kan han slafa hur länge som helst.  

 

..:förskräcklige Fritzl:..

Sånt här tycker jag är sjukt. Jag förstår inte hur de här kvinnorna tänker, vad de vill uppnå, vad de tror de kan åstadkomma. Tror de på något sätt att de kan få Fritzl, som har gjort något av det värsta man kan göra, det är så förskräckligt att jag inte kan begripa det, att ångra sina synder. Tror de att de kan rädda den sjuke dåren, göra allting bra. Jag har aldrig forstått varför så många kvinnor söker sig till brottslingar, ju farligare desto bättre. Tripplemördaren Valjakkala har ju varit gift otaliga gånger och får massvis av kärleksbrev till fängelset. Mycket märkligt.     

Jag ser absolut ingenting som är värt att förlåta i det någondera har gjort - och jag ser absolut ingenting att älska. Förskräckliga människor.

..:nytt på utsidan:..GT:s ramp har anlänt. Anskrämlig, men vi är väl illa tvungna att leva med den.

På tal om förändringar och nyheter - nu har planeringen av terassen kommit igång på riktigt - tack vare mig. Förhoppningsvis står den klar här något tag i sommar.

..:the shoe box is mine:..

Jag vann just Sex and the City-skoasken på huuto.net för 50 euro - vilket kap. Vad glad jag blev, nu kan jag titta på SATC när jag vill. Jag skulle nog egentligen behöva den nu direkt efter en lång ansträngande introduktionsdag på jobbet. Det kändes smått onödig att sitta där med tanke på hur länge jag redan jobbat i år och hur många tidigare somrar som jag hört samma info om skyddshjälmar och fackförbund.  Det var så långrandigt att en kille till och med somnade, vilket var det mest upplyftande under dagen förutom rundturen inne i verket, som ju alltid är ganska häftigt.

Dessutom såg jag min gamla APR.
Intressant. 

..:hasselbacken:..                   

Vi var igår på promenad till Hasselbacken och där var jättefint. Lupinerna blommade, vattnet glittrade och gäddhuvudena var uppstyltade i träden (Alexandra - det är så här man ska hänga upp fiskar i träd...).

RSS 2.0