..:söndag:..

Igår kom Alexandra fram till Udmurt. Hon säger att internatet är "ganska lyxigt", vad nu sen det betyder, men i allmänhet brukar väl, har jag hört, internaten för utländska studeranden vara finare än de för de ryska. Nå så länge hon är nöjd så är det väl bra. Killen i rummet bredvid deras är, by the way, väldigt bra kompis med vår småkusin, ankdammen är så liten, så liten.
Här har nog varit lite tyst här hemma sen hon for. idag sa Victor (oj det här kanske jag inte borde säga, men anyway...): De är ganska mycket lugnare här sen Alexandra for". (Syssy - det betyder inte att vi inte skulle sakna dig för de:))


Idag har jag bara slappat hela dagen. Sovit länge, läst mycket, tittat på teve, stirrat i taket och rullat tummar. Ganska skönt med sådana dagar också.

Jag borde gå o fixa något att käka nu, kom just på att jag inte ätit något annat än frukost idag. . .

//E

..:läsbart:..

Liza Marklund: Livstid

Den sjunde boken om reportern Annika Bengtzon är ett ganska typiskt Marklund-verk. Romanen tar vid direkt efter Nobels Testamente och kan därför kännas lite förvirrande i början om man inte så noga - såsom jag exempelvis - minns händelserna i den föregående romanen. Jag gillar det faktum att Bengtzon inte får någon direkt hjältestatus i den här boken, utan är mera, om inte vanlig, så kanske mera nedtonad.

Anna Jansson: Pojke försvunnen

Janssons hjältinna kriminalinspektören Maria Wern är även med i den här boken, men tyngdpunkten ligger inte på själva polisverksamheten, utan  snarare på de olika livsödena som beskrivs. Romanen är väldigt välskriven och bra, även om dess intrig är obehaglig. Upplösningen är väldigt överraskande, så som det skall vara i en god kriminalroman.

Camilla Läckberg: Stehuggaren

Läckbergs tredje bok om småortspolisen Patrik Hedström handlar också om brott mot barn, vilket alltid får mej att känna obehag. Denna i större grad än den ovannämnda. Läckberg börjar med att spinna flertalet olika trådar som först i slutet av boken börjar vävas samman så att intrigen klarnar - mycket spännande, väluttänkt och -skrivet. Läckberg lämnar dörren helt öppen till nästa bok.  

Björn Hellberg: Förhäxad 

En mycket annorlunda roman mot bakgrunden av vad han skrivit tidigare. Handlingen utspelar sig främst på 1930-talet och 1950-talet och handlar om hur ett svek kan förblinda en människa totalt och driva honom till att göra något förfärligt för att hämnas detta svek.
Hellbergs beskrivning av tidsatmosfären är imponerande och romanen är samtidigt skrämmande som underhållande.


Alla ovanstående romaner rekommenderar jag varmt. de är alla fullständigt omöjliga att lägga i från sig när man väl plockat upp dem!


..:lördagsfunderingar:..

Det är nog inte meningen att man ska sitta ensam hemma på en lördag kväll (för tillfället har jag dock Ernst "det är som om ute och inne vill varandra nånting" Kirschsteiger och Mat-Tina som sällskap - hur patetisk är inte jag?). Jag är av någon underlig anledning väldigt, hmmm, nostalgisk och börjar fundera på allt möjligt konstigt..Till exempel på J*** and what if's, vilket ju är relativt lönlöst . . .

Oooh, jag dör av leda. Vad ska jag ta mig till? Inte ens teveutbudet är bra idag, det enda jag har att se fram emot är Big Brother - om en och halv timme . . .

Stackars mig - jag har inget liv.
Var kan man köpa ett sånt?

..:ingenting:..

Kents nya låt Ingenting är skitbra - rekommenderas !

..:att det skall vara så svårt:..

Det här är bara så roligt. Egentligen borde man väl bli lite offended att det ska vara så svårt att få den svenska varianten rätt, men det här är för skojigt för att man skall haka upp sig på sådant. (Däremot tar nog soppskinkan och den gregiska salladen med gurga priset för, ja vad skall man kalla det, slarveri. . .)  

Denna bild tog en klasskamrat (tack!) i somras på sin arbetsplats - som är belägen i en stad som har en stor svenskspråkig befolkning . . .


image24

Ps. Jag kan svenska för att jag bor i ett tvåspråkigt land - Finland. Min finska är relativt knagglig, men jag klarar mig, svenskan däremot behärskar jag till fullo - det är mitt modersmål. Jag är inte inflyttad svensk i Finland, inte heller mina förfäder har simmat över pölen, jag är helt enkelt finlandssvensk. 

Punkt

//E

..:lördagsleda:..

Tidsfördrivet snott av  Emelie

REGLERNA: Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar.
Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar". Här nedan kan ni se mina resultat. Mycket nöje!

1. Vilket år är du född?

image11

2. Hur definierar du din sexuella läggning?

image12

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?

image13

4. Och din sämsta?

image14

5. Vad söker du hos en partner?

image15

6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse?

image16

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?
image17

8. Vilket kändis är hetast enligt dig?

image18

9. Vad gör dig avtänd?

image19

10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med? ( Bara förnamn)

image21

11. Vilken kroppsdel på din partner gillar du att kyssa? ( förutom munnen)
image22

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

image23


Shit, vad roligt det var!


..:gårdagen:..

Blev inte av att fara till Kåren. Hörde ryktesvägen att där brukar vara rätt så lite människor och inte så sprittande skojigt, så det kändes lite onödigt att fara dit. Istället satt vi en stund här hemma hos oss i C och for sedan till Edison, som var fullt med folk. Såg dock inga bekanta . . .


Dagens låt Nina Kinert - Through your eyes


//E

..:lilla wappen:..

Ikväll firas Lilla Wappen på Kåren, hade tänkt ta en sväng där förbi o titta vad som händer. Hoppas där är många trevliga människor. För att inte tala om söta pojkar :) Det ordnas också Kåraoke, alltså karaoke-tävling, under kvällen. Det ska bli roligt att fara se/höra på det spektaklet !

Hmm, vad ska jag klä på mig? Brukar alltid vara lite småkyligt där på Kåren...

//E

..:irriterande människa:..

Åh, vad jag blir stressad på människor som tror att de är lite bättre än alla andra. Idag när jag traskade hem från skolan mötte jag en person - låt oss kalla henne JannikeSlem-Hansson - som jag har känt ( och till och med varit relativt god vän med vid ett skede) sedan vi gick i dagis tillsammans, det vill säga över 15 år, men inte att hon kan förmå sig att hälsa. Nej, hon tittar antingen åt andra hållet och låtsas att det regnar eller sticker näsan så högt i vädret att hon skulle drunkna om det verkligen skulle regna.

Jag kan bara inte förstå vad den människan - Jannike Slem-Hansson - har för problem.. Givetvis är hon ju väldigt mycket snyggare, smartare, coolare, rikare, världsvanare, bättre än de flesta (=alla), så det ger ju henne egentligen automatiskt rätten att vara ett *******.

Jag blir irriterad. Jag har alltid en sån ofantlig lust att . . . nej jag vet inte ens vad jag riktigt har lust att göra. Tips mottages med glädje.

//E


..:Sex and the City:..

Vi hade jättetrevligt på SatC-marathonet igår. Man kan inte se serien för många gånger, den är lika bra varje gång. Vi drack goda Cosmopolitans, åt TUC-kex och Amerikanska pastiller. Kan det bli bättre?


image10

..:lite bilder:..

image7

Morris, naminosen


image8

image9

Mami-restaurangen (bilderna tog jag i natt kring midnatt därför är de så mörka...) 

..:Det är torsdag idag vah..?:..

Jag har varit ledig så många dagar nu att jag är fullkomligt bortkommen med vad det är för dag idag.

Jag har som mest en lektion (som varar på sin höjd 1½ timme...) per dag. Jag blir så frustrerad. Visst det är trevligt att vara ledig - men inte hela tiden. Jag blir ju alldeles förslappad och de få uppgifter jag borde göra försummar jag pga lathet och noll inspiration. MEN det typiska är ju att jag då när jag skulle vilja vara ledig, det vill säga på fredagar - nog har lektioner så det står härliga till.. Vilket ljushuvud lägger lektioner på en fredag? Är det inte liksom kutym i högskolevärlden att fredagen är en ledig dag alternativt tentdag.. Man ska ju sitza på torsdag för tusan.. Summan av kardemumman är i alla fall att jag missar i princip varje sählyträning utifall att jag inte skolkar eller kutar direkt från lektionen till sählyhallen, varav båda alternativen är relativt kassa.

Anyway...Nu har Alexandra farit iväg till Udmurt, eller på lördagmorgon skulle dom vara framme där, nu är dom på väg till Moskva.. Victor for med till Helsingfors för att följa henne och bär hennes väskor.. Jag ska snart gå till Anna - hur ska jag orka traska hela vägen, jag är proppmätt? - på Sex and the City-kväll..Hon har nämligen just köpt boxen, jag vill också ha den.. Nu skicka hon just SMS att jag ska köpa tranbärsjuice, låter som om det ska bjudas på Cosmopolitans, lyxigt värre.. Kanske jag borde klä på mig något lite tjusigare än jeansen och tröjan jag har nu, hmm...

Var idag till DinSko och letade stövlar, hittade ett par relativt snygga, men de var lite för spetsiga i tån för min smak ..O dessutom så har jag liksom Vagabond-stöveln jag skrev om tidigare, som förebild och då duger ju inte ett par sketna DinSko-stövlar.. Dagens i-landsproblem ..

//E..:vilken dag:..

Idag har det varit full rulle hela dagen. Morris &co höll mig för det första vaken största delen av natten, sedan dök pappa upp väldans tidigt, typ halv nie...sedan bar det av ut på stan åtskilliga timmar. Det enda jag inhandlade - eller nåjaa Pappa paya (hmm, inte frukten utan far betalade...), men det är nästan samma sak, var en tavelram och högtalare. Lunchen intogs på Mami - jättetrevlig och mysig restaurang med urfin inredning, speciellt Wright reproduktionen på väggen - underbar. Maten var dessutom - som om det inte var nog att lokalen var fin- jättegod!

Till CityMarket var vi också sväng - jeezes va den butiken (om man nu ens kan kalla det en butik...) ger mig svindel..Jag med mitt urusla lokalsinne är fullkomligt lost där.. 

Därefter började hålligånget - gästerna bara kom och gick. Man är märkligt poppis när Morris är här på besök...Eller beror det på att Alex är på väg österut...:)Nå Internetet fick vi åtminstone fixat, eller Frank fixade det egentligen, men det låter bättre om jag säger att jag själv var involverad i fixandet...Jag stod iallafall för snattrandet  och bullarna :)

Tystnaden nästan ekar nu...Update:

Tre kuddar hittade jag nyss i en HEMTEX-påse, som jag visst också råkat få med mig hem från shoppingrundan.. Inte kan man komma ihåg allting...

..:söndag:..

Alexandra har hållit på och packat ihop sina grejer nu på kvällen och jag har hjälpt till lite. Jag fick vika in alla kläder, som inte skall med, in i skåpet..underbart... Kan inte fatta att det är mindre än en vecka tills hon ska fara..:(

Hur ska jag klara mig utan min kära syster i fyra hela månader..?

image6


..:hmpf:..

Jag sitter nu o tittar på friidrottsGP-finalen och harmar mig över att inte ha varit på en enda friidrottstävling i år. Hur har det nu blivit så...? Attans att inte Suomi-Ruotsimaaottelun var i Finland det här året. Det var så roligt i fjol att vara där och titta med kusinerna. Även om de var mera intresserade av vågen än själva idrotten. Men det viktigaste är ju att man har roligt - och att man är med. Men huvudsaken är ändå att man har roligt. Eller hur det nu var...:)

Hmm, kanske jag borde göra lite läxor. Det är så sällan jag har sådan så jag är ju riktigt ringrostig.//E

..:lördag:..

Vilken trevlig kväll det var igår. Mockarutorna och tårtan som serverades var mycket goda och sällskapet utmärkt :) Födelsedagsbarnet fick ett presentkort till Fantasiapelit av oss på klassen, han blev glad, frun lite mer stressad.. Senare på kvällen for vi först till Zanzibar, vart jag inte tidigare varit, och sedan till Onnela. Jag börjar nog bli lite trött på de där klubbarna, det är inte lika roligt mera. Jag dansade inte ens en endaste gång, jestas, vart är världen på väg...Stannade inte där speciellt länge, så när jag kom hem plockade jag fram Anna Jansson- Pojke försvunnen. Den är rätt så bra.

Idag får Alex och Vicke gäster, så de har panikstädat hela morgonen, här var störtråddigt. Gästerna skall uppenbarligen stanna över natten.. Håhå här är rumba hela tiden..

//E

..:puust:..

Kom just hem från sählyträningen. Idag var vi bara sex stycken, varav hälften hade krabbis...hmm...Hemskt roligt var det dock - jag hörde ju inte till dem som var krapulantiska.. Det var egentligen ganska kiva när vi var så några, eftersom man då faktiskt fick bollen fler än en gång under matchen. Lagen var dessutom realtivt jämna. Konstigt att det nästan alltid lyckas med lagindelningen.
Vi spelade bara på halva plan så man orkade springa hela timmen.  Jag lyckades till och med göra några mål...duktigt jag...
Ruben har födelsedag idag så han bjöd på smaskig kaka, så så mycket nytta var det med den träningen..:S

Idag är det jättefint väder, ganska varmt till och med och solen skiner. Det var så fint  på vägen till sählyhallen. Alla vackra höstfärger.. Dessutom är "åpromenaden", som staden fixat till, alldeles underbar! Förargligt att jag glömde kameran hemma..

Ikväll ska jag på kaffebjudning, ska nämligen på trettioettårskalas till en klasskamrat. Det skall bli trevligt..Ser fram emot bakverken...hans fru sägs vara en utmärkt kock...:)Tyvärr kan inte Anna komma med, så jag har lovat att jag ska dokumentera allting väldigt noga. Då skall kameran inte glömmas hemma..

På tisdag kommer mamma och moRRis hit, det skall bli roligt. Skulle så gärna ha lilla moRRis här hela tiden. Eller en egen lite Milou..


image5


//E

..:nykomling:..

Nya väskan....sorry mamma...

image3

..:för dem som vill veta:..

Knyckt av alexandra

KLÄDER
Skor:
Hmm, många men mina vita Nikesar används rätt ofta
Tofflor: Mina underbara varma sköna gråa fårskinnstofflor
Byxor: Mörkblåa &denim-jeans
T-shirts: Vita uggle-t-shirten
Sockor: Använder enbart svarta och vita, i nödfall bruna

ACCESSOARER
Väska:
Min nya gröna..
Halsduk/sjal: Turkosmönstrad brokadhalsduk från H&M
Örhängen: Små silver/"diamant"pluppar
Klocka: Svart axcentklocka

BADRUM
Tandprodukt: Tandborste och stark tandkräm
Hårprodukt: Nån balsam, annars är det fullständigt omöjligt att reda ut mitt hår..
Hudkräm: Nivea Summer beauty
Ansikstvätt: Dermosil
Fotkräm: Scholl, klassikern
Huvudvärkstablett: Ibusal 400

ÖVRIGT

Kaffe: Dricker inte kaffe
Café/konditori: Eeh, dom flesta duger, men Pappagallocafét/glassbaren är nog en favorit
Glass: Pappagallos hallonsorbet, inget slår den
TV-serie: Desperate Housewives och Salkkarit givetvis...

..:höstfunderingar:..

Nu har hösten nog på allvar kommit till Åbo, svinkallt imorse (hmm, halv elva, nog är det väl imorse då ännu...)när jag traskade iväg till skolan - för att fixa databaser. Min favoritsyssla. Min vän åkantsbyggaren hälsade på mig idag igen, mystisk filur...Fast varför skulle man egentligen inte kunna hälsa på någon man ser vareviga dag? Är det bara vi inskränta finländare som tycker att det är en väldigt besynnerligt att säga något, ens ett lite hej, till nån man inte riktitgt känner - förutom när man är lite på sniskan då förstås... Då är det nästan kutym att tala med allt och alla som kommer emot.. Vår vägg-i-vägg-granne tycker uppenbarligen att det är fullständigt onödigt att hälsa på folk, det är så mycket trevligare att stirra stint i golvet och älga förbi med raketfart. 

Idag skall Alex och Victor på Leningrad Cowboys-sitz så jag får hela kämppän för mig själv, lyxigt...men antagligen drabbas jag av ett enormt sällskapssjukeanfall efter nån timme... Nå men jag har ju min kära teve...och dator...kanske jag klarar mig..


//E


..:Surfa:..

Nu har jag fått min dator, äntligen, och internetuppkopplingen fungerar (om än lite långsamt och omständigt...), så nu kan jag surfa...hela tiden...

För tillfället är den frekventast besökta sidan facebook.com - shit va den är beroendeframkallande... Jag har dock tyvärr inte hittat så många bekanta där ännu...få i min bekantskapskrets verkar facebooka...kanske smart move av dem...


Dagens låt: Snowpatrol feat. Martha - Set the fire to third bar

..:superonnistuminen:..

Jag är så glad. Tero Pitkämäki fick äntligen sin efterlängtade mästerskapsguldmedalj. Han visade att han faktiskt har nerver att klara sig bra - utmärkt - också i stora viktiga tävlingar och att han verkligen hör hemma i världseliten.

Pilutta er alla skeptiska negativa pessimister...

Snart står nog världsrekordet i Teros namn, det sätter jag huvudet i pant på...


//emppu

image1

                                                                               (bild lånad från iltasanomat.fi)

RSS 2.0