..:vardagslyx:..

Frukost hos Satu imorse klockan nio - vardagslyx på hög nivå. Inte illa minsann. Vi hann också planera lite på vår förestående Stockholmsutfärd..

Nu sticker jag snart iväg från Åbos regn och rusk till Dalsbruk, var det förmodligen är lika regnigt och ruskigt, men där finns åtminstone en liten Morris att gosa med. Därefter ut till Rosala för att gosa med en lite större buse: Pico - the big guy. Ser han inte härligt gosvänlig ut :)


..:bye bye inspiration:..

Nu när jag äntligen lyckades få ändan ur vagnen och började planera mitt examensarbetesskrivande, visar det sig att skolan - än en gång - sätter käppar i hjulen och kottar i karburatorn för mig - genom att vara stängd hela förbannade tiden. Tydligen ska studerande inte få göra någonting sommartid, åtminstone inte i skolbyggnaden. Vad är det för jäkla system? Jag har massvis av saker jag borde printa, men jag är tydligen tvungen att vänta flera veckor innan jag kan göra det. Paskat paskat paskat.

Dit for den inspisen all världens väg.

..:en liten fråga:..

Var skulle ni gömma er om ni var en kamerasladd..?


..:9 dagar:..

9 dagar av ensamhet kvar. Jag fattar inte varför jag känner mig extra övergiven nu fast jag inte ens brukar se Markus på veckorna så här sommartid. Kanske det är eftersom jag vet att han är ute och reser och har det roligt (bor i fancyga stora hus och gosar med björnar och pumor..), medan jag sitter här och möglar i sunk-Åbo. Kanske det är för att jag bara får viestin - på konstiga tider dessutom - och inte får tala med honom. Dessutom tycks ingen annan heller ha tid att underhålla mig, utan alla bara jobbar och sliter..

Vad fjantig jag är. Istället borde jag ta vara på den här tiden och vara effektiv och skriva på mitt slutarbete och min praktikrapport. Men nej, jag sitter bara och tycker hemskt synd om mig själv och får absolut ingenting gjort. Jag tror jag ska radera alla andra program förutom Word från datorn, slänga ut teven, böckerna, tidningarna - rubbet - genom fönstret. Kanske jag då äntligen skulle få lite skrivro.  


..:paus:..

Nu får mitt nyupptagna supereffektiva bloggande ett abrupt slut - veckoslutet, som i min värld börjar idag (det är viktigt att skilja på vardagar och veckoslutsdagar när man är ledig konstant..), ska firas i Pargas. På lördag är det Rowlit för hela slantet, ska bli riktigt roligt. Jag har aldrig tidigare varit på själva tillställningen utan hängt i hamnen som en liten teini. Nu ska jag vara grown-up och gå och titta på - Sturm und Drang och Pete Parkkonen.. Moget värre.

..:damn damn damn damn:..

Vattnet är avstängt. Det har gått mig fullständigt förbi.. lätt att göra sina morgonsysslor utan en endaste droppe med vatten, dessutom borde jag ju hinna gå i duschen också innan jag sticker iväg till Pargas. Jag hoppas verkligen vattnet kommer tillbaka nu på förmiddagen, kanske jag måste ta mig en tur ner några trappor för att spana om där sku finnas någon information.. Aargh, jag sku inte alls orka med sånt här. Jag vill ju bara kunna tvätta mina händer, dricka en slurk - gå i duschen!

Update 12:11: Jei vattnet är tillbaka - jag behöver inte fara iväg som en liten smutsgris!!!

..:konsten att sammanfatta 3 veckor och 5 dagar på fjorton rader:..

Jag har under den senaste knappa månaden:

• firat midsommar med Markus och hans kompisar: god mat, trevligt sällskap, roliga sällskapsspel - pissigt väder
• njutit av underbart härligt megavarmt väder - sol!
• catchat en bruna som dock snabbt pös all världens väg.
• kryssat över till Stockholm och grämt mig över att Sverige just då övertog EU-ordförandeskapet
• förbannat min skruttiga penningsituation otaliga gånger
• jazzat och rockat på Baltic Jazz och funnit ett nytt favoritband - Crumbland.
• varit på Rosala - i full storm. Härligt.
• sökt, hittills förgäves, efter ett arbete
.....
• inte bloggat, jag har knappt rört en dator på hela sommaren.

Det här, gott folk, är hur man firar sommarlov Emmy style.


RSS 2.0