..:bird transformation:..

De fula kajorna utanför mitt fönster har som utav ett under förvandlats till en söt liten talgoxe, som tycker om att sitta på fönsterbrädet och kika in.Jag borde opponera på ett gammalt examensarbete nu innan jag far iväg och spela sähly, men av nån underliga anledning fastnar jag hela tiden i en massa onödigheter, typ bloggar, facebook, talgoxar... 

..:ta ett djupt andetag:..

Nybakad morotskaka doftar himmelskt gott.

Ikväll ska jag bjuda på M på min specialitet - morotskaka - om han nu lyckas slita sig från sina otroligt intressanta fysikräkneövningar... och jag orkar släpa mig iväg till butiken för att införskaffa glasyringredienser...

..:älska Johan Glans:..

Jag sitter och tittar på Johan Glans på youtube och kommer förmodligen också försena mig till skolan på grund av honom. Men han är ju så jäkla rolig. Han vinner ju nog Jocke.R. med hästlängder..


..:man kan känna sig smart när:..

...man i misstag sätter in sin telefon i kylskåpet och sedan ägnar åtskillig tid åt att febrilt leta efter den, för att slutligen hitta den av en slump när man blivit allt för törstig av letandet och öppnar kylskåpsdörren för att ta lite saft åt sig. Liknande händer mig oroväckande ofta. 

Till mitt försvar måste jag dock säga att det var den envise telefonförsäljaren som råddade bort mig totalt.. vanligtvis brukar de ge upp när man ber dem tala svenska, men inte den här, nej han pratade bannemig klockren svenska och skulle med allt våld få mig att börja prenumerera på nån gudsförgäten blaska...  

..:lucia på youtube:..

Jättebra att man i årets Luciaomröstning får chansen att också höra kandidaten sjunga, inte bara läsa den ena klyschan efter den andra om lucia, ljus, musik och medmänsklighet.
 
Titta här. Och glöm inte att rösta på Dalsbruksflickan Emmi.  

..:lugnet efter stormen:..

Nu är jag tillbaka vid spakarna (vad fasen heter det, är det verkligen vid..?) efter ett stormigt och blött veckoslut. Nu talar jag då om väder, inget annat.. Mitt veckoslut har tillbringats främst inomhus, vi vågade oss knappt ut annat än på söndagen då vi var och röstade (min kandidat kom in i fullmäktige. Jei.). Morris var inte så jättepigg på att vara ute och traska i stormen och spöregnet, konstigt nog.. Däremot var det lite roligt när han vacklande tog sig fram när det blåste så hårt. Tur att han var kopplad annars skulle han nog ha flugit till havs har jag för mig... PS. Dalsbruks legendariske fyllo, Raita, har dött. Jag trodde banne mig att den gubben var odödlig så länge som han hållit ihop trots massivt alkoholintag i flera år. Han har så länge jag kan minnas varit likadan.  

..:till valurnorna:..

Imorgon är det kommunalvalsdag, vilket innebär att jag, som glömt vallappen så att jag inte kunde förhandsrösta, idag far till Bruke. Det enda problemet är att jag inte ännu heller har en aning om vem jag ska rösta på. Jag skulle vilja rösta på någon ung från Dragsfjärd, men alternativen är ju inte precis så gigantiskt många. Nå jag har ju ännu ett dygn på mig att fundera..

..:vad gör man med en gardin?:..

Jag fick brev idag från Ellos att min andra gardin överhuvudtaget inte tänker anlända, vilket lämnar mig med en ynka gardin. Vad tusan har dom tänkt att jag ska göra med en gardin.

Nu är jag minsann en smula irriterad.

..:tröst:..

Nu ska jag titta en stund på mina fina tröstshoppade brallor, smaska i mig mina tröstkarkkin och fixa ihop ett tjusigt inflyttningsfestsinbjudningskort (damn vilket ord..). Jag har nu äntligen lyckats spika ett datum för festen, inte är det ju bara ett halvår sen jag flyttade in...

..:uppgiven och modstulen men mest förbannad:..

Tenteländet gick käpprätt åt skogen. Jag fick tentpappren framför mig, bläddrade igenom, såg ut som ett frågetecken, bläddrade igenom en gång till i hopp om att hitta något som såg bekant ut som jag skulle kunna skriva om, hittade ingenting, tittade lite förstulet omkring mig bara för att mötas av en hel bunt frågetecken till. Efter en kvart hade så gott som varendaste en lämna upp tentpappren och lämna klassrummet.

Tenten hade överhuvudtaget ingenting med det jag - eller någon annan - kunde och hade läst om, ingenting med det läraren föreläst om, ingenting som ens hade med ämnet att göra - reklam och media. Ordet media nämndes inte ens en gång. Alla frågor hänvisade till böcker som jag inte ens hade. Man skulle t.ex. skriva om organisationsteoretiska kommunikationbehov enligt, en för mig obekant, Herr Larsson. Lätt som en plätt att dra ut hatten...

Det som irriterar mig mest är att jag verkligen kunde ämnet, dvs. jag kunde det jag trodde man skulle kunna. Jag ägnade massvis av timmar åt att plugga och var fullt övertygad om att tenten skulle gå bra, väldigt bra rent av. Och så gick det så här. Många av de som gick kursen behöver egentligen inte den för sin examen utan gick den för nöjes skull, för mig däremot är den obligatorisk, vilket betyder att jag inte bara kan skippa den och i vilken jag helst också skulle vilja ha ett bra vitsord.

Det var nästan lite komiskt. Vi satt alla efteråt i caféet och hängde med huvudena och undrade hur detta ens var möjligt, men kunde samtidigt inte riktigt låta bli att dra på mun. Det ska bli ytterst intressant att se hur läraren förklarar sig ur det här - att 7/8 av klassen redan lämnat salen efter att en kvart av tenttiden hade gått. Så ska det väl inte riktigt se ut om tenten varit vettig. 

..:tentnerver:..

Om en timme ska jag skriva Reklam&Media-tent. Jag oroar mig inte alls lika mycket för vad jag ska skriva som för hur jag ska orka skriva en hel tent. Det är alldeles sjukt länge sen, närmare ett halvår, sedan jag senast skrev en tent, dessutom skriver jag ju aldrig för hand mera. Jag kommer ju ha skrivkramp efter en halvsida och sen börjar jag  pruta på innehållet istället..

Wish me luck.  

..:jag kan, jag kan, jag kan:..

Jag har aldrig någonsin lyckats göra goda köttbullar, dom blir oftast smaklösa och för skorpsmuliga, men idag minsann hände det - jag gjorde jättegoda köttbullar! Sådana köttbullar som man kan bjuda andra på och inte bara i sin ensamhet äta för att man är dödshungrig och inte vill slänga maten man med möda åstadkommit..

 Jag är så stolt över mig själv.

..:blablabla:..

Känns surt att sitta inne och läsa på tent när det är jättefint höstväder ute. Gårdagens regn passade mig utmärkt och jag var inte ut en endast gång, utan satt inne och läste flitigt (dvs. tills M kom hit..). Nu tänker jag iallafall gå ut en stund, måste bland annat till skolan för att printa ut lite tentläsningsmaterial. Jag passar samtidigt på att ta en liten promenad och få lite frisk luft i huvudet.

..:bree-citat:..

"Don't you dare throw your calligraphy skills in my face when you know I'm at a low point"
Bree i Desperate Housewives

Oj vad jag skulle vilja säga den här meningen nångång och verkligen mena vad jag säger.


..:kosmos raketsoppa:..

Just nu står Kosmos raketsoppa* och puttrar på spisen. Jag är så hungrig att jag på riktigt håller på och kastar veven. Jag har inte ätit någonting sedan jag åt frukost kl 10 i morse. Har nämligen varit i skolan först på lektion och därefter på examensarbetespresentaioner och det fanns inte riktigt någon tid för lunch.

* Kosmos raketsoppa= en soppa gjord på ett recept av Kosmos, ni vet han den spejsade snubben med en kastrull på skallen från
barnprogrammet Lattjo Lajban. Förmodligen är jag och systeryster de enda i hela världen som fortfarande lagar - kanske också någonsin lagat - raketsoppa. Supergott och enkelt är det i allafall.

Update
:
Receptet på raketsoppan:
♥ "Hacka" en morot, en palsternacka och en purjolök.  
♥ Fräs dem i cirka 2 minuter i kastrullen och häll sedan i 0,5 liter vatten, en burk tomatkross och en grönsaksbuljong.
♥ Låt koka 5 minuter och häll därefter i en dryg deciliter makaroner och låt koka ytterligare 5 minuter.
♥ Sedan är det klart så när som på lite persilja. Jag brukar dock skippa den och istället lägga riven ost på.


..:veckoslutspaus:..

Fredag:
♦ Sähly (med två segrar och en sträckning i ryggen som resultat)
♦ Införskaffning av Sex and the City the movie
♦ Tittade på The Bucketlist med M. Mycket bra film, som handlar om två cancersjuka gubbar, Jack Nicholson och Morgan Freeman, som har som mål att utföra allt på bucketlistan innan de dör
Lördag:
♦ Slö start på dagen
♦ Vann M i Duell i HBL 
♦ Sex and the City the movie + cosmos + tuc hos Anna
♦ Jag såg mitt livs första hela Bond-film - Octopussy. Riktigt bra
Söndag:
♦ Ösregnspromenad
♦ Tentläsning

Nu är jag redo för en ny vecka.


..:move it move it:..

Om en liten stund ska jag far iväg och spela sähly istället för att, som vissa, sitta och skriva lilla språkprovet i finska. Idag ska vi tydligen vara ganska många där, då borde det väl bli ganska ordentligt fartfyllt spel.


..:skypeskypeskype:..

Nu har jag just skype:at så mycket med systeryster att mina öron är alldeles brännheta. Jättepraktiskt att kunna tala hur mycket man vill helt gratis.

..:stämning:..

Mörker, levande ljus, Ya Svoboden.


..:the other boleyn girl:..

Igår tittade jag och Anna på filmen The other Boleyn girl som handlar om systrarna Boleyn, Mary och Anne, och kung Henrik VIII och deras euhm affärer. Jag tycker väldigt mycket om den här typens filmer, 1500-tals hovdramer, och den här filmen var inget undantag, även om man fick anstränga sig för att hänga med i svängarna. Intrigerna och förhållandena var mer komplicerade än i Kauniit ja Rohkeat
 
Jag är nog lite fascinerad av allt som rör kungadömen och kungligheter (tror jag är lätt Svensk damtidnings-skadad..). Jag tycker det är otroligt att monarkin som statsskick har kunnat överleva så här länge. I och för sig har ju det förändrats väldigt mycket under åren, som tur, men fortfarande lever principen kvar. Även om makten till största delen förflyttats kvarstår faktum: att en familj, en släkt har en särskiljd ställning över alla andra, utan att egentligen förtjänat det. Det gäller bara att vara född i rätt släkt.

Äh, nu hittar jag inte alls orden på det jag vill säga... Bra film anyway :)

..:mums:..

Dom här är väldigt goda, myckt godare än jag trodde. Perfekt om man bara är lite hungrig och superenkelt att bara ksta dem i brödrosten en stund. 

..:satsumas:..

Jag håller på och föräter mig på dessa små gula godingar.....:gårdagen:..

Efter att Mamma hade sitt bibbamötesgrejs överstökat, gick vi till Konttori och åt lunch - stekt gös i vitvinssås. Till och med jag som inte är någon fiskfantast tyckte det var gott. Därefter bar det av till Pitkämäki, till Martela för att titta på en ny arbetsstol för Mamma. Bussen dit gick en gång i timmen så vi fick stå i evigheter och vänta på slippa tillbaka (som tur körde inte bussen när den sen äntligen kom inte förbi oss...). När vi väl var tillbaka i stan började vi en skojakt för Mamma. Slutligen hittade hon ett par fina i Anttila, var jag också hittade en jättefin klänning/tröja. Anttila rockar fett :)

Mamma for tillbaks till Bruke på kvällskvisten och jag blev bjuden på lasagne av M. Sånt är jag minsann inte van vid. Väldigt gott var det också :)


..:varför gör det idag som kan göras imorgon?:..

Nu fick jag äntligen min praktikrapport, som ha hängt över mig som ett stort svart moln hur länge som helst, skriven. Det var ju egentligen inga problem att få ihop texten när jag väl kom igång, men att ta sig i kragen och sätta sig vid datorn och öppna dokumentet var den svåra biten.

Nu gäller det bara tt komma ivög till skolan och printa ut det. Jag har inga lektioner mera den här veckan och då tar det alltid lite extra emot att gå till skolan så där annars bara, men det är väl bara att suck it up och gå dit. Imorgon sen.. Om man nu ens skulle hitta en fungerande printer där, det är alltid en utmaning...

..:det bidde ingen tupplur:..

...det bidde ett bad istället. Jag är nog fulltständigt inkapabel att ligga och slafa mitt på dagen. Det är totalt omöjligt. Och då är jag för tillfället jättetrött. Varmt vatten, skum, doftljus, skön musik - och min fina badkarsdyna. Nu är jag - om möjligt - ännu slöare. Hungrig är jag dessutom. Nu är frågan om jag ska vänta med käket tills Mamma kommer om typ en timme, eller om jag ska äta nu.

Ps. Jag fick idag besked från Kela att jag får bostadsbidraget retroaktivt. Hurray!

..:snark:..

Nu ska jag ta igen lite av min förlorade nattsömn - jag ska sova dag.. Eller jag ska åtminstone försöka, jag brukar aldrig kunna sova mitt på dagen, utan tycker bara det är onödigt slöseri med tid, men nu är jag så trött att jag snart stupar.

..:höstskor:..


Är dom inte fina? (Jo, jag vet Syssy att dom liknar dina...)
ClickShoes på Eriksgatan fanns för övrigt mycket fina skor. 
Kanske du, Josefin, sku hitta passliga pjuck där... 

..:hem till mamma:..

Ikväll far jag hem och hälsar på Mamma och Morris som är ensamma nu när Pappa är och njuter på Sjundeå Bad. Mamma är dessutom sjukskriven nu p.g.a. något krångel i armen så kanske det är bra att jag går och tittar till dem lite :)

Nu har jag just städa hela min råddiga lägenhet, det ser jättefort rörigt ut här när det är så litet.

Ps. Idag köpte jag förresten ett par ap-fina höstskor. Ska se om jag får dem att fastna på bild..

..:bortskämd:..

Idag fick jag tidningen alldeles utan att vara tvungen att ringa dit och be om den. Vilken lyx. Jag blir ju alldeles bortskämd.
Nu ska jag till skolan och fortsätta grupparbeta. Förhoppningsvis lyckas alla gruppmedlemmar släpas sig hit den här gången... Därefter blir det Hullut Päivät för hela slanten, eller nåjaa, jag har nog ingenting jag ska köpa, ska mest bara titta.

..:ljus i höstmörkret:..

Jag har väldens mysfiilis med ljus i höstmörkret och underbar Garoumusik, men M är hos nån kompis på spelkväll (jag misstänker att den gossen lider av ett litet spelberoende...), så jag är sitter här för mig själv och pynjar med mitt förhatliga skolarbete, som bara skiter sig.. Min myskväll artade sig inte riktigt som jag hade tänkt mig.


..:en luffalong:..

 Vad ser ni när ni tittar ut genom fönstret?

..:robban.g i radio x3m:..

Robert Gustafsson - Sveriges roligaste man - är kl 15.30 i Simosas Stiftelse på Radio X3M.

..:heliga hjärtat:..

Något positivt idag - jag fick min fotoplansch idag och den är så jäkla fin.
Nu gäller det bara att hitta en ram.


Sacre cœur, Paris
Foto: Jag

..:inget bostadsbidrag?:..

Nu har jag igen inte fått något bostadsbidrag, vad är det här? Är det allmänna Emmy-ska-inte-få-nånting-hon-vill-ha-dagen? Enligt Kela bor jag ingenstans, trots att jag meddelat både till dem och till magistraten att jag flyttat. Jag blir så irriterad på sådan här byråkratiskit!


..:pissed:..

Idag borde jag ha fått min tidning på "vanlig väg", dvs på morgonnatten, inte på eftermiddagen som igår. Behöver jag säga att jag inte fick någon blaska. Eller, korrigering, jag fick en tidning, men inte min tidning. Jag fick en freaking Hesari istället.

Hur i helsike kan det vara så svårt att få rätt tidning till rätt människa.


..:hbl is in the house:..

Nu fick jag äntligen min tidning, det tog bara tre samtal och fem dagar. Smidigt.
Nu ska det sträckläsas.

..:håll i hatten:..

Jag misstänker att hela huset snart flyger iväg, så som det stormar.

..:tp-champion:..

Hmm, stavas champion verkligen så där...att jag inte i misstag skrev champinjon...

Igår var jag och M till hans kompisar på chillkväll. Vi drack goda (åtminstone oftast...) drinkar och spelade lite spel, bl.a. Trivial, vilket jag faktiskt vann. Andra gången jag och M spelar Trivial och andra gånger jag vinner. Jag är lite stolt. Dessutom lyckades lilla jag vinna tre stycken naturvetenskapsstuderanden.

Det var riktigt roligt - annars också, inte bara vinnandet - och vi var hemma först långt in på natten.

..:fyrkantiga ögon:..

M for på spelkväll - till omväxling - och jag fastnade framför datorn. Big time. Jag håller på och fixar en blogg åt systeryster. Hon frågade för någon dag sedan om jag kunde hjälpa henne lite med designen, hon hade dock inget klart, vare sig namn eller designönskemål, men nu har jag typ planerat allt klart åt henne, utan att ha konsulterat henne ens en gång. Det blir nog en riktig praktblogg har jag på känn... Vitsi det är roligt att pynja med sånt här, det enda minuset är att min stackars rygg tar stryk av att sitta på dom hårda obekväma köksstolarna. Jag borde verkligen få sittdynor åt mig. Kanske jag borde ta en sväng till ikea imorgon, M lovade faktiskt att han skulle komma med dit nångång, han har nämligen aldrig satt sin fot i en ikea...poor guy (man får tolka själv om det syftar på det stundande ikea-besöket eller det faktum att han är en ikea-oskuld..). Det blev mycket ikea där i en ynka mening...

..:min nya fina hösthalsduk:..

Den är så fin. Jag kommer inte ta den av mig nånsin.

..:tidning på villovägar:..

Jag ringde i förrgår till HBL för att ta upp min prenumeration igen, och igår skulle jag ha fått första tidningen. Förväntansfull steg jag upp skittidigt (jag råka nu bara vara vaken, jag hade inte väckning..) och spanade om det skulle ligga någon husis på min fina nya dörrmatta. Det gjorde det inte. Inte heller imorse. Jag som så hade sett fram emot att lösa korsordet i dagens tidning... Så jag ringde igen, och det visade sig att adressen de hade i sitt system inte riktigt var min adress. Så det är säkert någon granne som fått min blaska... :( HBL-tanten korrigerade felet så förhoppningsvis får jag min tidning imorgon. Men i den finns ju inget korsord...

..:rullar fram:..

Jag var igår och hohtobowlade med Anna, Satu och Viktoria - och jag vann! Vilket i och för sig var tur för de andra för jag är världens sämsta förlorare... Första omgången vann jag till och med överlägset, typ 30 poäng till nästa. Priset jag fick betala var en jäkligt sjuk handled, men idag har den mirakulöst återhämtat sig, vilket ju är tur för jag ska om en timme och spela sähly.  

 
Viktoria, Anna och Satu ser konfunderat på scoreboarden. Haha, jag märkte just att det ser ut som om Satu sku ha en gigantrumpa, fast det egentligen är hennes+Annas.. :)


Jag visar var skåpet ska stå :)

Slutresultatet. Vi blev lite på hälft med andra omgången.. :(

Efter bowlandet hyrde vi en film, Ten, for till Bremer och äta, sedan hem till Satu för att titta på filmen - som var kopiöst dålig - och äta hennes supergoda äppelkaka och chokomuffins. Det slutade med att vi satt och såg på ståupparen Jeff Dunham istället.  


..:freakmagnet:..

Vår Mylly-IKEA-utflykt fick en lite snöplig början: vi vinkade in bussen, den vände in, för att sekunden senare vända ut tillbaka och köra vidare - utan oss. Busschauffören bara tittade lite på oss och gasade iväg. Hur fräckt är inte det? Så vi traskade iväg mot busstationen för att slippa stå i evigheter på hållplatsen för att vänta på nästa buss. När vi sen äntligen lyckades stoppa och kliva ombord på en buss råkade jag - som den evige freakmagneten - ut för världens kuf. Jag satt in mot gången i bussen och talade med Josefin som satt bredvid mig när jag plötsligt hörde någon som sa Anteeksi [ursäkta] . Det visade sig vara en kanglig nördig kille i typ min ålder. Därefter frågade han om det inte är kallt att ha kjol (jag hade min bruna sammetskjol). Förbryllad svarade jag att inte nämnvärt och trodde därmed att jag skulle slippa honom, men nej. Han började fråga om jag ofta går med kjol på hösten, och huruvida jag använder knästrumpor eller inte (jag hade stövlar med benvärmare i) - sen frågade han om jag inte brukar ha lite lägre stövlar så man skulle se mera av benen. Hela tiden medan vår konversation pågick satt Josefin och skrattade, vilket inte gjorde det precis lätt för mig att hålla masken. Efter låga-stövlar-mer-av-benen-kommentaren satt han tyst en stund, frågade sedan om vi går i svensk skola, plingade och steg av. Mycket mycket märkligt.  


..:ikea:..

Nu ska jag gå via huvudbibban till bussen som tar mig och Josefin till Ikea var Alexandra - förhoppningsvis - väntar. Nu ska jag äntligen få min dörrmatta.

..:stupid? yes i am:..

Jag skulle just sätta på lite musik i datorn och blev smått konfunderad då inget ljud hördes. Jag testade att stänga av och slå på högtalarna en gång till (alltså på on-off-knappen, jag slog dem inte..), kontrollerade datorljudsvolymen, slutligen kom jag fram till att högtalarna säkert gått sönder då jag råkade tappa den ena häromdagen. Jag satt en stund och grämde mig över det, tills jag när jag lite pillade på den ena högtalaren kom åt volymknappen och insåg att den stod på noll. Det brukar ju inte precis komma så mycket ljud då. Smart jag.  

Börjar nog bli dags för dårkkan snart har jag på känn.

RSS 2.0