..:glöggrundan, lillajul, första advent:..

Tiden går så fort att jag inte hinner med. Tänk, idag är det redan första advent och jag har inte bloggat på flera dagar, måste skärpa mig lite, jag har fått klagomål på mina alldeles för sporadiska inlägg. Nu blir det ett gigantlångt, håll tillgodo.  

Resumé

Fredag:
Tenten gick, tyckte jag, helt okej, jag borde nog vara godkänd dock utan något strålande resultat. Det kändes som en stor sten fallit från mitt bröst när jag lämnade in tentpappren med text skriven på - vettig text dessutom. För att fira gick jag och Anna till Amarillo och åt lyxlunch och sedan ut på stan för att shoppa - på älä-osta-mitään-dagen.. Jag hittade som vanligt ingenting; så är det alltid när jag absolut vill köpa någonting. Det enda jag egentligen "behövde" var en julljusgrej av något slag. Jag hade tänkte mig en "pärlgran", som jag sett på Stockmann, men när vi kom till den avdelningen var ju ingen mindre än Julgubben där och yrade på. Jag blev så till mig att jag inte riktigt kunde koncentrera mig på pärlgransinköp utan spanade hela tiden omkring mig för att försäkra mig om att Julgubben höll sig på säkert avstånd. 
Eftersom vi virrat på stan alldeles för länge blev det en himla brådska att hinna laga sig klar för Adventskonserten i Domkyrkan på kvällen. Jag hann dock med nöd och näppe bli klar tills det var dags att traska iväg. Vi var dock så sena att vi inte fick några bra platser, jag såg en tredjedel av kören, medan Anna såg enbart en gigantisk stolpe. Bredvid mig satt en gubbe och läste en bok under hela konserten, jag skulle ha kunnat byta plats med honom, när han ändå uppenbarligen inte brydde sig så mycket om att se vad som hände framme i kyrkan. Nå anyway, ljudet var det inte något fel på, underbart vackert sjöng de, speciellt intågningen tyckte jag var speciellt fin.
Därefter bar det av hem till mig för att äta lite Kremar-mat och dricka glögg (fin kombination..) och sen for vi till M:s kompis N, som by the way bor i världens lyxlägenhet. Hans badrum är typ lika stort som hela min lägenhet.. Efter att värsta hänföran och avundsjukan lagt sig, hade vi riktigt trevligt där och framåt småtimmarna bar det av mot huvudattraktionen - Glöggrundan
Det var första gången jag var på Glöggrundan som jag inte frös som en hund, utan hade det riktigt varmt och skönt. Jag ville ge credsen för det åt mina sköna Ugg's, men M är övertygad om att det är hans förtjänst.. En massa bekanta, både nyare och äldre, hittade vi i folkvimlet på Biskopsgatan och hela Glöggrundan var, trots regnet, otroligt kiva. 
När vi kom hem somnade M fel väg i sängen med kläderna på på täcket - och var fullständigt oväckbar. Så jag fick -efter att förgäves försökt väcka honom i en kvart, surat ytterligare en stund och därefter gett upp - sova under en liten täckesflik fasttryckt vid batteriet, som visserligen var varmt och skönt, så jag ska väl inte klaga..

Orkar ni läsa ännu lite till. Jo? Okay, here we go..

Lördag:
Jag vaknade vid nio-snåret av att M tydligen tröttnat på att sova i fotändan och dessutom fått kallt (det är en smula dragigt och kyligt i min lilla lya..) och efter det fick jag inte sömn, trots att han gladeligen snarkade vidare efter att ha slutat leka Pippi Långstrump. Jag hatar att vara vaken när ingen annan är det och är något av en expert på att subtilt väcka folk utan att dom egentligen är medvetna om att det är jag som väckt dem (bra egenskap, kanske något att ha på CV:n..). Prassla hårt med tidningen och sedan låtsas att det regnar (vilket jag i och för sig inte behövde göra, det regnade ju verkligen utanför fönstret..) visade sig den här gången vara ganska effektivt. 
Gustav och hans fru ordnade lillajulsfest på kvällen och vi hade tänkt med flickorna, dvs. Anna och Satu, att vi skulle hitta på något roligt där före, men eftersom jag var så slö från gårdagen och inte lyckades ta mig ur sängen före det hade hunnit börja bli mörkt igen (det kom ju en massa spännande på teve; backhoppning (lagguld!), nordisk kombination(silver, brons)..), blev det ingenting av det, utan vi for direkt till Gustavs. Där var riktigt gemytligt, men jag var så trött från gårdagen så jag satt mesta tiden och bara försökte hänga med i pratet utan att somna. När de andra bestämde sig för att fara till krogen styrde jag stegen hemåt i ösregnet. 


..:nu gäller det!:..

Idag ska jag skriva om den totalfloppade tenten och fjärilarna i magen förökar sig i rasande takt. Jag måste ju klara den nu, jag tänker bannemig inte skriva samma tent tre gånger, då gräver jag hellre ner mig i en dynghög för en vecka.

..:chilled to the bone:..

Att somna med näsan i tentboken medan man vädrar ut brända-popcorns-lukten, leder inte bara till att tentläsningen blir lidande utan också till att man blir nedkyld ända in i märg och ben.

Jag kan inte förstå hur det är möjligt att jag, som aldrig annars kan sova mitt på dagen, inte har en chans i världen att försöka hålla ögonen uppe när jag ska plugga...

..:dagens fråga:..

Vad är det som får varevigaste bubbla att försvinna från diskvattnet genast då man ska diska bestick..?

..:så nära, så långt borta:..

Lycka är att hitta en påse Sirkkusaakkoset i nattduksbordslådan just när tentläsningen går som trögast och godissuget är som störst. Förtvivlan är att inse att det bara finns tre ynka godisar kvar i påsen.

..:ännu en:..

...inhiberad föreläsning. Det har under de senaste veckorna, utan att överdriva, varit mera inhiberade lektioner än genomförda, det säger ganska mycket om engagemanget i min skola. Nog är det märkligt att det ska vara så oerhört svårt för lärarna att lite emellanåt prioritera vår skolgång och istället för att bara anta att alla blir till sig i trasorna över lite ledighet (som att vi inte annars också skulle ha helt tillräckligt med ledig tid..), inse att vi ju faktiskt går miste om värdefull kunskap (hosthost..). Jag kan inte förstå hur de kan få full lön för det där tramset.

..:two pints:..

Jag har just sett det absolut roligaste avsnittet av den otroliga brittiska komediserien Two Pints of Lager and a Packet of Crisps.
 
Bästa klippet:
 

..:dagens program:..

Idag får jag äntligen fara och spela sähly, känns som evigheter sedan sist.. Vi blir bara sex stycken idag så det gäller att kuta på då.. Efter det ska jag och Mamma ta en tur på stan igen.

Jag måste hålla mig sysselsatt hela tiden, så att jag inte saknar M som är i Jyväskylä i hela fyra dagar allt för mycket...

..:fyrverkerier:..

Igår öppnades nya Wiklund - shit vad stort det är. Jag, med mitt usla lokalsinne, var fullständigt borttappad, men fint är det.. Dock var vi lite besvikna över att där inte fanns någon smaskig tårtar eller trevliga erbjudanden..

Kl 18.00, då mamma anlänt, ställde vi oss på torget tillsammans med en hel hop andra för att titta på det utlovade fyrverkeri- och ljusspektaklet. I fyra minuter pågick en fin show med musik, ljus och framför allt raketer, dock inte riktigt så spektakulärt och maffigt som jag hade förväntat mig. Som kronan på verket hördes brandkårens sirener och jag skämtade om att fyrverkerierna utlöst larmet i varuhuset - och bannemig, var det inte precis det som hade hänt. Varuhuset utrymdes och in troppade en hop brandmän. Lite komiskt.  

..:världen är vit:..


Tänk att man kan bli så barnsligt glad och upprymd av lite snö.

..:dagens konstateranden:..

♦ Om man sticker sig på en kniv kommer det inte blod, det bara svider lite
♦ Eldade hårstrån luktar apa
♦ Om man äter mycket Draculapiller på raken får man ont i både gommen och magen
♦ Om man kletar fuktighetskräm i håret blir det väldigt kladdigt
♦ Tentläsning framskriver väldigt långsamt om man hela tiden envisas med att pyssla med annat
♦ Att panikstäda (=kasta in allt bråte i skåpet) är ett väldigt effektivt sätt att få sitt hem att se städigare ut...
♦ ..liksom att släcka belysningen och bara ha ljus

Över och ut.

..:det lönar sig att klaga:..

Jag köpte för en tid sedan en burk med färdig croissantdeg och skulle häromdagen tillreda dem, när jag upptäckte att burken spruckit upp av sig själv - 10 dagar före bäst-före-datumet. Besviken som jag var, för jag hade verkligen sett fram emot att käka smaskiga croissanter, satte jag mig ner och plitade ihop en reklamation till företaget i fråga, Danone. Idag fick jag svar där de beklaga det skedda och erbjöd mig att få köpa Danone-produkter för 10 euro och skicka kvitto och kontonummer till dem och sedan få pengarna. Hur bra är inte det. Nu kan jag ju köpa en massa croissanter och goda puddingar och yoghurter.


..:baila baila:..

Vilken superkiva fest det blev igår, så roligt har jag inte haft på jättelänge. Vi var en lite mer blandad skara än vanligtvis då här fanns både mina "gamla" vänner, mina studiekompisar och dessutom några nya bekantskaper, men det gjorde, tycker jag åtminstone, ingenting.  

Senare på kvällen for vi till Börsen - som har sänkt åldersgränsen ytterligare, nu måste man tydligen bara vara 21 för att slippa in - och där var PROPPFULLT med människor. På dansgolvet lite för fullt, tafsande turkar är inte precis det skojigaste man kan råka ut för..

Anyway, roligt var det, att städa upp röran efteråt var mindre underhållande, bålindränkta citronskivor fastnar ganska bra i golvet kan jag meddela för den intresserade..
 
Den här dagen har farit ganska rejält under bänken för min del, jag skulle vara hurtig och skriva en tvåsidorsrapport om en föreläsning jag inte gått på idag, men vi steg upp så sent och jag blev efter städandet och dega framför teven istället, så jag lämnar uppgiften tills imorgon istället då jag ändå är ledig (Shit vilken lång mening..).

..:jag flyttar in ikväll:..

Eller nja, jag firar att jag flyttade in för ett halvår sedan...jag ska alltså ha min inflyttningsfest nu, sent omsider. Jag har världens festfiilis, så hoppas verkligen att det blir riktigt roligt ikväll och varför skulle det inte bli det :)

..:veckosluuuuut:..

Igår var jag och M på Megasitz, som inte var så överdrivet mega utan snarare medel, och trots ett ytterst måttligt alkoholintag och tidig hemkomst var jag en smula trött i morse när jag släpade mig till skolan till halv elva i morse. Där rådde världens yra om var vi skulle ha vår lektion, hela tre olika ställen var på förslag. Efter att ha suttit en kvart och väntat på att någon föreläsare skulle dyka upp började vi lessna och Philip pilade iväg till salalternativ II för att titta om där var nån. Det visade sig att föreläsaren var där - i ett klassrum som aldrig i världen skulle rymma de hundra pers som går kursen. Smart thinking där. Som vanligt. Man blir inte ens överraskad mera, knappt så man orkar bli irriterad ens. Vi fick iallfall vänta till halv tolv innan föreläsaren kom och drog sin föreläsning som normalt skulle ha tagit 90 minuter på en knapp halvtimme för oss. Synd eftersom ämnet var intressant, men vad kan man när läsordningarna tycks ha ett eget liv och flyttar om klasser hur som helst... Därefter fortsatte en annan föreläsning till klockan tre, innan man slutligen fick ta veckoslut.

Nu borde jag egentligen städa lite och baka inför morgondagens fest, men det är avsevärt mycket skojigare att drischa och äta lösgodis tills jag får magknip.


..:bio i höstrusket:..

Strax ska vi bege oss ut i rusket (hmm, regnar det månne, ser inte ut så...) för att gå och titta på nyaste Bond-filmen. Det är perfekt att gå på bio på hösten nu när det är så mörkt och trist annars, det är alltid så mysigt i biosalongen. Idag kommer det att vara smockfullt med ÅA-iter där, eftersom de fick biljetterna mycket billigare än normalt.
 
Ha en trevlig kväll! 

..:hepuli:..

Jag duschade Morris för en liten stund sedan och han blev alldeles galen. Jag tror vettet for med ner i rören med smutsvattnet. Det som jag lyckades fånga på film är bara en bråkdel av vad han höll på mig, det här är liksom i slutskedet av hepulin. Han lyckades blöta ner i princip hela min lägenhet, eftersom han rymde när jag skulle torka honom. Nu sitter står han i min famn här vid bordet och tittar ut och morrar åt alla han ser.  Idag är jag tvungen att lämna tillbaka honom, hur ska jag klara mig utan min lilla söpönasse..?


..:titta vad jag fick:..

Igår fick jag den här fina rosen av M. Så sött.  

..:bombhot?:..

Nu har tydligen min skola också råkat ut för någon slags hot och var till och med evakuerad för några timmar idag. Själv var jag ledig och den enda informationen jag fått är några luddiga mail, så nu vet jag varken ut eller in. Vad är det egentligen som har hänt? Åtminstone har alla morgondagens lektioner inhiberats - är det ett tecken på att det är något verkligen allvarligt, det går nämligen rykten om bombhot...

Update: Tydligen var det sen heller inte så farligt, men visst är det obehagligt ändå med tanke på allt som hänt... >>Länk<<

..:morris på gröna ön:..

Nu har jag lilla Morris här. Han har redan hittat till rätta på den bekanta gröna mattan, trots att platsen i övrigt är helt ny för honom. Stackarn tänkte inte våga in i huset först, jag var tvungen att bära in honom...


Gammal bild. Så här lurvig är han inte mera, utan ytterst välfriserad :)

..:sammanträffande:..

Jag satt och lyssnade på introt till Ya Svoboden när mittiallt helikopterljuden börjar höras mycket högljuddare än vanligt. Det tar en stund innan jag inser att en helikopter faktiskt i just samma stund choppar över mitt hus. Vilket snärtigt sammanträffande.  

..:min härliga lilla vovve:..

Imorgon bitti kommer lillprinsen - Morris - hit. Mamma och Pappa ska upp till Vasa på teater så jag har fått den stora äran att få ta hand om doggen. Dom kommer hem på söndan men jag tänkte behålla honom här några dagar extra, sen är jag tyvärr tvungen att lämna tillbaka honom för jag kan ju inte precis ha tuparit med den stackars lilla vovven här.


M är dock övertygad om att Morris är jättefarlig och tänker uppenbarligen fly fältet. Detta bara på grund av några sketna bitmärken på armen. Fånigt.    

..:lillasyster:..

Igår uppträdde Lillayster på Åbo Diskotek och trots att man måste utstå både avloppslukt, hysteriska groupies och ett väldigt skrammligt förband var det bra keikka när de väl började spela.M sa att det är bra att jag tycker om bra musik (alltså inte mainstream sliskpop...) för annars sku han dumpa mig.. Trevligt att veta, men som tur har jag ju en oklanderlig musiksmak.

Gårdagens citat: "Han är axelbred, ser ut som en pingvinstrutAlexandra

..:spiderchick:..

Jag upptäckte plötsligt av en slump att en av mina favoritbloggare återuppstått under nytt alias. Crazypill var en av de första bloggarna jag började läsa, men plötsligt upphörd den bara att existera, men nu har hon alltså börjat blogga på nytt (eller på nytt och på nytt, tydligen har hon haft den nya adressen sedan januari i år...)

Läs här om spiderchick. Hoppas hon fortfarande är lika bra som på den gamla goda tiden.

Och jag som var orolig att jag inte skulle ha något att göra på min lediga dag...

..:pierre är i farten igen:..

Jag har just lagt kladdkakan i ugnen och sitter nu och slickar skålen. Vitsi smeten är god, men otroligt mäktig, kanske lika så bra, annars skulle jag äta upp hela "kakan" innan den ens hunnit in i ugnen..

Ikväll kommer Anna hit och så ska vi laga lite käk - och äta kladdkakan förstås. Sen senare far vi antagligen ut med M nånstans. Han ska på sitz idag men efter det skulle dom ut till nån bar så vi tänkte crasha.

Idag skrev jag en av mina sista tenter i den här skolan, och den gick avsevärt mycket bättre än den förra, vilken lättnad..

..:kanske världen är på väg åt rätt håll:..

Obama vann överlägset gårdagens presidentval - tack och lov. Jag var lite orolig för att republikanerna, igen, skulle lyckas fuska till sig en seger, men tydligen finns det fortfarande hopp.

Jag sitter nu och lyssnar på Obamas tacktal, så sött när han sa åt sina barn:

"You have earned the new puppy who's coming with us to the white house"

..:just när jag trodde att jag inte kunde bli mera irriterad:..

Jag somnade igårkväll inatt runt halv fyra och väcktes av väckarklockan fyra och en halvtimme senare, trött som ett drogat får. Låg och drog mig på tok för länge, släpade mig upp och iväg till skolan. För att där mötas av beskedet att det varit fel i vår läsordning och att lektionen som var insatt för oss egentligen hörde till dem som går en årskurs över oss.

Det märkliga med våra läsordningar är att lärarna aldrig verkar ha någon inverkan på dem, utan dom gör på något magiskt sätt sig själva.
 
Nu skulle man ju tycka att jag skulle kunna göra något vettigt med den tid jag liksom nu fick och till exempel läsa på tent, men se då har någon fiffikus bestämt sig för att börja borra som en vettvilling så att hela huset darrar. Nå om två ynka timmar får jag ju pallra mig tillbaka till skolan, jei...    


..:jag är som en teflonkastrull:..

...ingenting fastnar. Jag försöker läsa till en tent, men absolut ingenting fastnar i min fördummade skalle. Jag sitter för tillfället bara och tittar på orden istället för att läsa och verkligen förstå dem, och det är så förbannat frustrerande. Jag vet ju att jag nog egentligen kan vara duktig, men jag saknar helt motivation, lust och ork. Den där skolan går mig så på nerverna, ingenting fungerar som det ska där, ingen verkar bry sig om våra studier och allt känns överlag helt jäkla onödigt. Jag har den här perioden en flera kurser (i motsats till förra perioden två kurser...), en massa grupparbeten som ska göras och jag har absolut ingen lust att göra någonting alls.  

Mest är jag nog egentligen irriterad på mig själv som inte tar mig i fadermördaren och istället för att parkera mig framför teven eller datorn skulle plocka upp tentböckerna och faktiskt lära mig någonting. Kan man köpa lite motivation på burk någonstans?

RSS 2.0