..:blomsterprakt:..

Igår var jag och Alexandra ut på en promenad till Halisforsen. På vägen dit mötte vi flertalet människor (främst kvinnor konstigt nog..) med händerna fulla med stora blombuketter. Lite konfunderade undrade vi var man riktigt kunde hitta så fina blommor - det är ju höst för fasen, ingen blomstersäsong! Vi fortsatte färden och kom strax fram till en äng/fält/odlingsplätt där det fanns massvis med vackra blommor, så det vara bara att börja plocka åt sig så mycket som händerna räckte till. Jag fick alldeles träningvärk i armen av att bära min stora, fina bukett - men det var det värt :)


Mina vackra blommor ser en smula malplacerade ut i min flyttråddiga lägenhet.


..:60 seconds my ass:..

Finns det ett endaste nagellack i hela världen som verkligen torkar på en minut? Jag har då minsann inte hittat något sådant förutom Lumenes genomskinliga (iofs kanske det inte heller torkar så snabbt, men man ser ju inte skråmorna när lacket liksom inte själv heller syns..). En halvtimme är närmare sanningen, men det låter kanske inte lika attraktivt.. Nu är ju hela min tidsplan helt uppåt väggarna, men månne inte jag ska hinna till partyt ändå. Ska bli så roligt att fara ut och svänga de lurviga lite.. länge sedan sist..


..:kämppän e vååår, kämppän e våår, vi har vunnit, kämppän e våååår:..

Just när jag höll på att ge upp och svälja den bittra sanningen att vi inte skulle få den fina lägenheten på Lilla Tavastgatan ringer bostadsförmedlaren och erbjuder oss den!! JEI! På måndag får vi skriva kontrakt och 10 dagar senare flytta in, snabba ryck som vanligt! Great. Det ska bli så roligt att få bo med Markus (hoppas jag iallafall..) ♥

..:blod, svett, men inga tårar:..

Idag var jag och Alexandra på stretchjumppa. Det började bra, men slutade desto snöpligare - nämligen med näsblod. Jag som aldrig nånsin har näsblod fick igång världens flöde mitt under jumppan, så jag missade i princip halva lektionen. Synd, eftersom den verkade helt kiva. Man fick verkligen upp flåset under uppvärmningen. Och finlandssvenska äldre tanter är ju bara för charmiga.

Nu har jag just kommit hem från en liten prommis och Gulnäbbsakademi på Kåren med Josefin. Kiva! Det är så jäkla skönt att kunna göra saker (förutom stretchjumppa då..) utan att kollapsa av svaghet.

..:vid liv:..

Första dagen på länge som jag varit igång sedan lite över sju utan att känna mig som en rutten vimsig råtta. Kanske mina sjuklingsdagar äntligen är över nu (peppar, peppar..) så jag kunde leva lite också. Hela mitt liv har ju stått stilla, ingenting har jag fått gjort. Idag diskade jag den gigantiska hög med disk som var resultatet av över en veckas sjukdom. Ingen lätt syssla.

Ikväll ska en massa byke tvättas, lasagne lagas - och så ska vi gå på lägenhetsvisning. Spännande. Hoppas den är lika fin som jag inbillar mig (det här med att inte har för höga förväntningar är inte riktigt min grej..)

..:urk:..

Finns det någonting värre än att vara flunssig när man vill vara up and running? Nu är det enda som är "running" mina ögon och näsa... Jag som skulle ha velat fara till Apollo ikväll och titta/höra på TrrTrrTrr.. det sket ju sig big time när jag knappt orkar släpa mig till badrummet...

Uschiamej, vad synd det är om mig..

..:färdigintervjuad:..

På en kvart var det över och bra gick det. Hoppas jag åtminstone. Det lät lovande. Dom ville nämligen ha en som kan börja fort som attan och det kan ju jag som ingenting gör på dagarna. Och så tyckte dom det var bra att jag kan svenska.. det tycker jag med, det är ju faktiskt mitt modersmål..

Jei, om bara en liten stund kommer Markus hit. Som jag har saknat honom ♥. Idag är det faktiskt ett år sedan vi träffades. Det känns som om det var igår, samtidigt som jag tycker att jag har känt honom hela mitt liv. Märkligt.

..:arbetsintervju:..

Om ganska exakt två timmar ska jag vara i en guldsmedsaffär i Skanssi för en arbetsintervju. Konstigt nog är jag inte så nervös, kanske det är för att det kom så snabbt på. Jag skickade ansökan igår morse och på dagen ringde de och frågade om jag kunde komma på intervju dagen därpå. Det är så det borde gå till, man borde inbte vara tvungen att vänta i evigheter, oftast förgäves.

Nu gäller det bara att hålla tummar och tår och hoppas på att det går bra.

..:sextioen timmar i Stockholm:..

Om förra helgen var ett riktigt skäriveckoslut, var det här ett stadsveckoslut av rang. Tre dagar av Stockholms hets suger musten även ur den segaste. Jätteroligt hade vi, tiden gick dock alldeles för fort och fötterna blev alldeles för trötta. Anna och Nickes lägenhet, som låg granne med Globen - "den är ju så rund" - var superfin och fick min jag-tycker-inte-alls-om-min-lägenhet-och vill-flytta-så-fort-som-möjligt-fiilis att stiga till taket.

Vi anlände till Stockholm tidigt på fredagmorgon och efter lite frukost och en stunds vilande var vi tillräckligt pigga för att ta oss till Barkarby Quality Outlet. Halva dagen tillbringades där och vi var bara "hem" och vända innan vi tog oss an Globens shoppingcenter. Utanför Globen bongade vi till och med lite kändisar: Sven Melander och Hasse Aro, som var där för Kristallen-galan.

Fredagskvällen trodde jag skulle tillbringas i lugn och ro framför teven, men tji fick jag - och en födelsedagsprisang: Anna hade fixat biljetter till Stockholm Comedy Festival där bl.a. underbara Glansiga Johan uppträdde! Som om inte detta var nog ingick det också i gåvan en sightseeingtur Under Stockholms Broar och Morris-peppar- och saltkar. Too much.


Det här är så jäkla roligt. Jag viker mig dubbel varje gång.

Stand Up:en var skitbra. Även om Glans förstås var bäst, i en klass för sig, var även de andra (Soran Ismail, Jessica Kirson och Jason Andors) riktigt bra och vi förlängde nog våra liv med åtskilliga år under den kvällen.

På lördagen styrde vi stegen mot först mot Gamla Stan och sedan Centrum och fyllde våra påsar medan vi tömde våra plånböcker. Allt är så jäkla mycket billigare i Sverige än i Finland och efter en köpfri sommar, är mitt habegär större än störst. På kvällen åt vi middag på en mysig liten italiensk resaturang i Gamla Stan med väldigt god pasta och avslutade kvällen med en drink på TGI Friday's.

Söndagen började med sightseeingturen Under Stockholms Broar, en tvåtimmars båtfärd som bl.a. inkluderade två slussar. Från att aldrig varit i en sluss har jag nu åkt genom tre hela inom loppet av en dryg vecka. Intresseklubben antecknar. Turen var väldigt intressant, trots japaner med myror i byxorna och illaluktande ryssar. Varmt var det också i båten fast det var en kall och mulen dag i övrigt. Vi hann även med lite mera shopping, lunch och fika (hata ordet..) dock inte på Vetekatten som vi velat, eftersom det var stängt.. Dagen gick dock alldels för fort och snart var det dags att bege sig till båten hemåt.


RSS 2.0