..:hoppa backe:..

Äntligen har backhoppningens vintersäsong inletts!

Tyvärr hinner jag inte se hela dagens tävling - lagbacken - eftersom jag snart ska bege mig iväg. Såvida inte Anna låter mig titta på backhoppning där..hmm...

Nu för tillfället ser det väldigt bra ut för Finlands del, hoppas det håller hela tävlingen till slut.

Hoppas jag hinner se när min favorit, Thomas Morgenstern, hoppar.

Alltså jag hejar nog på finländarna också...


Update:
1. Norge
2. Österrike
3. Finland

..:mmmmmmmm:..

Mums, vad smarrig min Suffeli var. Jag misstänkte lite att dom skulle ha skickat med en gammal och skruttig som ingen ville ha, men så var inte fallet. Vilken lättnad.

Det är förresten trevligt att ha en mobiltelefon som man kan öppna utan att alla inom en tre-kilometers-radie hör det. Sånt är jag inte van med.


Hur cool är inte Micke Persbrandt i Intro på Petters nya skiva God Damn It. Persbrandt rockar. Hela skivan är förresten skitbra, speciellt Logiskt.

Det är så logiskt - alla fattar utom du.
Du har inte en aning,
att jag tänker på dig precis just nu.

..:you can like the life you're living:..

...you can live the life you like, you can even marry Harry but mess around with Ike..

Nu har jag, för jag vet inte hur mångte gången, sett underbara Chicago - och jag har sjungit med högt. Den är så bra, sångerna är så perfekta, karaktärerna lysande, ja, jag kan se den här filmen hur många gånger som helst, den blir bara bättre. Jag tycker det är så roligt att se kända skådespelare, som inte tidigare, mig veterligen, sysslat med sång och musikaler och som jag åtminstone inte vetat var musikaliskt begåvade. Mycket mer lyckat, iallafall i det här fallet, än när sångare försöker sig på en skådespelarkarriär.  

Två av mina favoritscener i filmen - Cell Block Tango och We Both Reached for the Gun:
 
  
..:sötluren har anlänt:..

Idag kom min nya telefon - äntligen. Och den är så fin, så fin. Fast än så länge har jag inte tittat vad som finns i den, utan bara njutit av dess yttre eftersom den måste ladda först i evighetslånga tre timmar :)

Det var så roligt när jag öppnade paketet så efter att ha hittat telefon mitt i alla styroxpopcorn (så kanske det inte heter, men anyway...) hittade jag även - en Suffeli. Hur trevligt är inte det?


image142


 
Uuulalaa, vilken läcker bild.


 


..:det är inte lätt att vara jag:..

Väckarklockan ringde klockan 7.30. Som en sömngångare steg jag upp klädde på mig och började göra mig färdig för att gå till skolan till 8.30. Tänkte ändå att jag för säkerhets skull kollar att jag inte fått mail om att lektionen inhiberats (för lärare i min skola kan helt bra meddela om sånt två minuter innan lektionen börjar). Inga sådana mail fanns, däremot upptäckte jag att lektionen börjar först halv tio och att jag alltså stigit upp en timme för tidigt. Sånt är alltid trevligt när man är jättetrött och helst skulle vilja sova tills i övermorgon.

Nu överväger jag huruvida jag borde sova en
pyttestund till eller om jag ska fördriva tiden i vaket tillstånd.


..:telefonmeddelande:..

Jag fick just mail från cyberphoto.fi varifrån jag beställde mobiltelefonen. De meddelade att telefonen nu är skickad därifrån, så det borde väl betyda att jag får den imorgon.

Jei!

..:layoutbekymmer:..

Fick just höra att min bloggdesign är lite otydlig och texten svår att läsa i vissa datorer - jag ska försöka åtgärda det. Det får se lite småfult ut nu en tid framöver tills mitt huvud och min tankeverksamhet fungerar normalt igen och jag kan göra om det "på riktigt".

..:dagen efter:..

Imorse vaknade jag vid halv tio-tiden och låg först och drog mig en stund men tänkte sedan att jag skulle vara hurtig och gå ut på länk. Det såg ut som om någon detonerat en bomb i mitt rum och lukten var minst sagt påtaglig, så frisk luft var precis vad jag behövde. När jag klev ut möttes jag av ett vitt vackert vinterlandskap och erinrade mig efter en stunds förvirring att det össnöat - och att jag till och med förevigat snöfallet - när jag gått hem från krogen på natten. Hur hade jag kunnat glömma det? Märkligt.Jag är uppenbarligen en mycket begåvad fotograf mitt i natten med x antal drinkar i pannan.

Klockan ett skulle jag till skolan för att snickra ihop databaser. En timme orkade vi, Anna och jag, sitta där och jag åstadkom under den tiden absolut ingenting värt att ha. Därefter bestämde vi oss för att dagen-efter-mat skulle sitta fint och pallrade oss iväg till en pizzeria. Tyvärr var dom väldigt snåla på osten där.

Efter att vi klämt i oss pizzorna gick vi till djurbutiken och spanade på fiskarna och de små söta ludna djuren, förfasade oss över hur ful leguanen var, förde djupa diskussioner med papegojan där och införskaffade krokodiler.

..:partyklar:..

Jag valde en outfit i pepparkaksfärgen brun då det ju ändå är en lilla julsfest.

image139

Observera det fina blåmärket, som nu tyvärr har bleknat ganska mycket, på min arm. Det är Morris-hunden som tuggat lite. Hett.

..:tenten avklarad:..

Tenten gick över förväntan, jag kunde åtminstone lite. Om läraren inte är så sträng i sina bedömningar, så borde det gå vägen och jag blir mer än bara godkänd. Jag har nog på känn att jag klarade det. Jag blir så irriterad på människor som alltid tjatar om hur de kommer att bli underkända och sen ändå får typ en fyra eller femma.

En sån människa ska jag inte bli.


..:nu gäller det:..

Nu ska jag strax bege mig iväg till skolan för att skriva den förhatliga tenten. Jag har tänkt dra allt jag skriver ur hatten. Det kommer nog att gå bra. Det är alltid ett lyckat koncept.

Who do you think you're fooling now sjunger Danny åt mig. Så rätt han har.

..:snigeltid:..

Åh, vad tiden går långsamt.

Kan vi inte hoppa typ fem timmar framåt så jag skulle ha den förbenade tenten bakom mig och bara min, förhoppningsvis, trevliga fest framför mig?

..:grodfötter:..

Idag jag har jag horribelt gröna strumpor på mig - jag som hatar att iklä mina fötter i annat än svarta eller vita strumpor (bruna går också för sig vid rätt tillfälle), men absolut inte strumpor i granna färger eller, gud förbjude, mönstrade strumpor. Usch, jag får kalla kårar. Jag tycker inte ens om att ha enfärgade strumpor med bara en lite figur uppe på skaftet.Det här var mycket intressant information kan jag tänka mig..

..:attans:..

Telefonen kom inte idag.

Usch, om tre timmar ska jag skriva en marknadsanalystent och jag kan inte påstå att jag kan vidare mycket. Eller ens någonting alls. 

Dagens låt: Danny - If only you 


..:varenda liten sak jag gör blir till slut mitt liv:..

Jag är nu inne på fjärde varvet för dagen på Eva Dahlgrens skiva Snö.
Jag älskar hennes röst, men ibland glömmer jag lite bort hur bra hon verkligen är. 

Vilka texter. Så genomtänkta och finurliga. Och fina. 


som snö / som faller / som snöflingor virvlar i vinden / av tusen miljoner en enda ska landa på tungan / ska smälta i munnen / som du

som snö / som faller / ska dölja den brungråa jorden / mjuka kristaller förför mig med oskuldens färger / den enda i världen / som du

som snö / som faller / gav vidderna namn med sin skärpa / din stjärna bland andra ska falla och bilda en massa / kristallen min enda / är du

..:mina julkort:..

Nu är alla mina julkort färdiga - 11 kort - 7 olika varianter.
Nu återstår bara att sätta dem i kuvert, i vilka de förhoppningsvis ryms, och sedan skicka iväg. 


image137

..:No shit:..

Observera att simuleringen kan skilja sig något från den verkliga telefonen.

image136

Så min telefon kommer inte att vara en bild inne i min dator och styras med min datormus, äsch då.

..:tvångshandling?:..

Jag var just till butiken och på vägen såg jag en gubbe i övre medelåldern som tydligen ansåg att det skulle vara skam och skandal att stiga på skarvarna mellan plattorna på trottoaren. Det såg väldigt invecklat ut när han försökte manövrera sina stora fötter så att de inte skulle nudda strecken.  

Eller så hade han bara för lite att göra och lekte inte-trampa -på-strecken-leken för att fördriva tiden.  


..:shiny:..

Två bilder jag tog på helgen.


image134

Morris på sin favoritplats - i fönstersmygen.
 
image135

Minusgrader. Solsken. Is på pottarna. Vackert.


..:för den nyfikne:..

Så här bor jag hemma i Dalsbruk för den som undrar. Lite kallt och dragigt så här vintertid, men man behöver inte oroa sig för att störas av för mycket gäster. Dessutom är det praktiskt då man inte behöver tvätta fönster. 


image133
 

 

..:ser du stjärnan:..

Nu har jag prånglat upp stjärnan i fönstret. Det krävdes både spikar, hammare och en skarvsladd, men nu är den uppe och lyser så vackert. 

Jag var idag och köpte glögg, mandlar och russin (och lite lite brännvin..) till festen i övermorgon. Och så knyckte jag mammas julduk när jag var hemma i helgen.. Åh, vilken julstämning det ska bli.

Jag har nu också alla mina julkort färdigt ihopsnickrade.

Nu har jag gjort allt.
Förutom läst på tent.
Men det är väl inte så viktigt.

..:dagens ekvation:..

Gårdagens regn+dagens minusgrader+snorhala skor=en mycket dålig kombination

..:skunkar är söta:..

Dom luktar dock inte så gott. På Högholmen kan man trycka på en knapp och så kommer det ut skunklukt. Det tycker jag är coolt. En sån knapp skulle jag ibland vilja ha.


image132
..:proppis:..

Nu har jag ätit så mycket att jag inte orkar röra på mig.  

Det är ganska sorgligt.

..:money money money:..

Även denna dagen började på ett ytterst behagligt sätt - jag fick nämligen ännu ett stipendium, den här gången på 500 euro. Pengarna bara rasslar in, kan det bli bättre!

Nu har jag också beställt telefonen, så om ungefär en vecka är den hos mig.

..:vill ha vill ha vill ha MÅSTE ha:..

Jag vill ha den här läckra Sony Ericsson-telefonen.

Jag vill ha den nu. Jag måste ha den nu.

Jag vill lägga mina pengar, som jag just fick, på denna fina lur.

Ska jag göra det?
  


..:fram med champagnen:..

...och jag tycker inte ens om champagne - men nu ska det firas. Jag fick just besked om att jag fått 490 euro i studiestödsstipendie (det heter knappast så, men whatever..) och hur bra är inte det för en stackars fattig kyrkråtta som jag.

..:emppu på taket:..

Jag, Vicke och Petter ha just varit uppe på taket på vårt hus - och det var skitsnärtigt och väldigt högt uppe.

Petter har under sina upptäcktsfärder i huset upptäckt en lucka som leder upp på taket, och den är helt olåst - i och för sig kanske det inte är så många som får för sig att klättra upp på taket, om man inte är självmordsbenägen eller lite tokig, men ändå. Han har också, som en liten parentes, hittat en hemlig dörr som leder till Julia-bion..

Vilken utsikt där var, man såg hur långt som helst. Tyvärr vågade jag inte plocka fram kameran utifall att den skulle ha slunkit ur min hand, so you have to take my word for it. Dock fotade jag lite Åbo by night, ack så cheesy, från vädringsbalkongen.

image130


image131

..:grannbesök:..

Jag och Vicke har blivit bjudna till grannen Petter på middag, till klockan halv nio.. Det är ju nästan sovdags då. Förra natten låg jag dock vaken till lite över fyra innan jag somnade..

Jag har nu lagat åtta julkort, nu ska jag bara laga några till så är jag färdig. Måste bara ta en paus emellan, man bir så snurrig av limångorna.

..:åbo - eld och lågor:..

Igår när jag gick till Anna möttes jag vid Aurabron, det vill säga där var ån börjar, av en massa människor med ljus i händerna. Därtill stod många uppradade längs broräcket och spanade ut över vattnet. Jag tyckte det var lite småmystiskt att alla stod där och hängde, men tänkte inte desto mera på saken utan traskade vidare och fortsatte nynna med i musiken från min mp3-spelare. Ända tills jag upptäckte hundratals människor till som stod längs åstranden. Nu var jag alldeles konfunderad. Efter att ha avlägsnat hörlurarna hörde jag också taktfast musik väldigt högt, underligt att jag inte hört det tidigare...Därefter upptäckte även jag det alla andra iakttog - nämligen en eldshow som pågick på teaterbron. Förargligt nog hade jag inte kameran med så jag kunnat föreviga spektaklet, men jag hittade några bilder på nätet.

Tulinen teatterisilta
Liekkilogo sillalla
Senare fick jag veta att showen ordnats för att det nu är bekräftat att Åbo är Europas kulturhuvudstad år 2011, och temat då ska vara Turku palaa - Åbo eld och lågor.
2011 ilotulitus

(Bilderna lånade från http://www.turku.fi/Public/?contentid=80305&nodeid=23)

..:julkortstillverkning:..

Jag har på 1½ timme lyckats åstadkomma två hela julkort. Tur att jag har började i tid. Jag tycker så om att pynja med sånt här. Jag lägger kanske upp bilder senare.

Om en stund ska jag fara till Anna och inspektera hennes dörrkrans och smaka på hennes nybakta bullar.

Lyxigt.

..:sjusovare:..

Jiises, vad länge jag sov idag, vaknade först vid halv tolv. Visserligen läste jag till klockan två på natten. Jag läser förresten Mias systrar som handlar om gömda kvinnor. Den är mycket ruskig.

Min dygnsrytmsförändringsplan har misslyckats ganska kapitalt.

Nu ska jag fara ut på stan och handla material till mina julkort.

..:vassa saxar - sex avsnitt kvar:..

Sista säsongen av den brittiska serien Vassa Saxar - Cutting It består av enbart sex avsnitt och de börjar visas tredje december på SubTv. Vad spännande. Alltså det måste nog vara en av dom virrigaste serierna nånsin. Det finns typ åtta personer med och de har de mest underliga förhållandena till varandra. Helt omöjligt att hålla reda på vem som varit med vem. Men jag tycker om den ändå. Och Gavin är ju så het. Brittiska serier är ofta skitbra. 

En månad senare börjar reprisen av en annan av min brittiska favoritserier - Cold feet.
Jag har sett serien massvis av gånger, ändå är den lika bra varje gång.  

..:en mycket viktig fråga:..

Varför säger folk i teveserier aldrig hejdå eller nånting innan de sätter på luren?
 
Det är ju inte precis som om det skulle ta väldigt mycket sändningstid
om man klämde ur sig ett litet adjöken innan man slår på.

Hmm.

..:lilla julsfesten:.

Nu har jag gjort slag i saken och slutligen bestämt mig att ordna lilla julsfest nästa onsdag, så idag skickade jag inbjudningar åt alla. Ett tjugotal har jag bjudit så det kan bli en smula trångt, men kanske det inte gör så mycket. Fyra har redan osa:t. Det blir nog bra det här.

Jag ser riktigt fram emot min lilla tillställning.  


..:glassdilemma:..

Vad besvärligt det är att bestämma vilken sort man ska äta till sist när man äter trioglass. Jag äter alltid först vaniljglassen, men sen att välja mellan jordgubbsglassen och chokladglassen blir knivigt.

Chokladglassen brukar dock oftast dra det längsta strået.  

Detta var ett ytterst nödvändigt inlägg.
..:vilken triumf:..

Jag klarade av att ta ett glasspaket ur frysen utan att skada mig (förutom att jag fick några diminutiva köldskador).


Jag borde få ett pris.  

..:spikar i ögat och andra trevligheter:..

Igår såg jag avsnittet Nailed av CSI:Miami i vilket Ryan Wolfe blir skjuten med en spikpistol i ögat - och järnspikar vad det har fastnat på min hjärna. I natt drömde jag en massa kufiska drömmar om spikar och ögon och spikar i ögon. Det var en lättnad att vakna kan jag säga..

image128
  

..:Kosovotjuren gör mål med näsan:..

Ja, Finland vann mot Azerbajdzjan (hmm, månne det blev rätt stavat, ser lite mystiskt ut..) 2-1 på lördagen. Finemang, eftersom det betyder att Finland fortfarande har en, om än liten, chans att få spela i EM. Vi måste bara besegra Portugal först. Vilken bagatell...

Jag kom för en liten stund sedan hem från Dalsbruk, var jag tillbringat veckoslutet. Vi hade på söndagen tänkt besöka lilla Wilma, men det passade inte för dem, harmt nog. Jag har inte sett henne sedan i juli då hon bara var en månad gammal.

Nu har jag, efter mycket velande hit och dit, bestämt mig för att färga mitt hår mörkbrunt igen. Mitt hår är nu relativt ljust, nästan lite rödskiftande, men nu ska det bli ändring på saken. Hoppas jag inte ångrar mig.

Jag borde hinna färga det innan jag ska till skolan klockan 2.  


Update:  Nya hårfärgen. Blev inte så radikal förändring men lite ändå. Bilden är ryslig därav miniformatet.

image127

..:en trevlig överraskning:.

Vivi, min vän som jag ser alldeles för sällan, ska också hem till Dalsbruk det här veckoslutet -hur bra är inte det?! Vi brukar alltid lyckas åka om varandra och aldrig vara där samtidigt, men nu blev det inte så. Skulle ha varit roligt om Alexandra också varit där det här veckoslutet istället för förra, men allt går inte att ordna tyvärr.. :(

Nu ska jag rafsa ihop det sista av mina prylar och sedan gå till busshållplatsen.


Ha en trevlig helg!


..:hungersnöd:..

Kom just hem från sählyträningen och är hungrig som en varg, ska få se vad jag kan hitta för ätligt i skafferiet...


Update: Efter en gigantisk portion potatis med svampsås är jag nu övermätt. Och mitt knä är dödssjukt. Jädrans cp-knä som inte tål lite belstning.  

..:datanörd:..

Jag har suttit och pynjat med min hemsida så intensivt att jag missat såväl House som Big Brother (stor förlust, jag vet..). Och min julklappslista blev inte lång. Jag fick inte ens fram papper och penna. Det är dock ganska roligt att laga på hemsidan, jag skulle hellre lägga ner massor av timmar på trettioelva olika hemsidor än göra en jädrans databas på access, som är rena rama arabiskan för mig. Jag fattar åtminstone vad jag gör när jag lagar hemsidan. Åtminstone inbillar jag mig att jag gör det.. 
Nu en kopp glögg och en stor portion CSI:Miami.
Ska se vad Horatio hittar på idag. Kanske han tar
på sig sina solglasögon..eller säger någon extra
fyndig replik..

Vem vet..

Ps. Jag använde ordet hemsida fyra gånger på fem rader. Ganska skickligt.

..:38 dagar kvar:..

...till jul och jag har julfiilis så det räcker och blir över.

Jag och Anna var just och gick på stan några timmar och där var redan julpyntat och massvis med julprylar (dock inga normala tomteluvor...) överallt. Jag kom hem med enbart en rulle julpapper, ganska strongt av mig. Jag har nu tänkt sätta mig ner, inte för att jag står nu men anyway, och börja knåpa ihop en julklappslista. Det är alltid så svårt att komma på vad man ska köpa åt alla, men i år har jag åtminstone tänkt fundera ordentligt innan jag beger mig iväg ut på julklappsshopping, så att det inte blir fåniga impulsköp. Hittills har jag bara en julklapp färdig - färdigplanerad alltså, problemet blir att hitta det jag vill ha..

..:drullputte:..

Jag lyckades just drämma kylskåpsdörren mitt i pannan. Och det var inte första gången jag gjorde det.

Jag planerade att öppna frysdörren, men istället greppade jag kylskåpsdörren och drämde den med full fart i min intet ont anande knopp. Jag ser forfarande stjärnor och planeter. Dessutom blev jag utan glassen jag ursprungligen var ute efter och får nöja mig med en bula istället.
 
Jag kan inte förstå hur jag lyckas.

..:jädrans informationsbehandlingsuppgifter:..

Jag tänkte idag vara duktig och göra på mina informationsbehandlingsuppgifter, vars existens jag negligerat den senaste tiden, men det tog tvärstopp direkt. Jag fattar absolut ingenting av vad jag ska göra. Jag har inte en blekblå aning om hur ett ER-diagram över Jultomtens databas (jo det var en av uppgifterna..) ska se ut, jag vet inte hur man gör ett formulär över kundregistret i Access och jag kan definitivt inte begripa varför jag måste lära mig sånt här. 

Deadline för det här är i mitten av december och jag har hela tiden inbillat mig att det är långt dit ännu och att det absolut inte är nån panik med det hela. Tills nu, när jag plötsligt inser att det enbart är en månad kvar tills uppgifterna ska vara klara och inlämnade och jag knappt kommit någonvart. Varför varför varför har jag inte ansträngt mig lite mera tidigare - typ gått på lektionerna och sånt - och fått det här färdiggjort långt tidigare...

..:vilken onödig skoldag:..

Jag var på en fullständigt onödig lektion idag - igen. Det händer oroväckande ofta. Efter en massa trams, som jag inte fattade ett jota av, fick vi gå eftersom läraren "inte riktigt hade en bra dag"..

Nu ska jag, bara jag ätit upp min goda fruktsallad, börja pynja på min hemsida igen, kanske jag med riktigt god tur skulle komma på vad frames är för något...

..:värme i kölden:..

Rykande varm glögg smakar bra så här års.

Den tjugoåttonde november har jag tänkt ordna en liten lillajulstillställning här hos oss. Så kan jag bjuda på glögg och pepparkakor (Anna, du får ha tomteluva om du vill...) och så kan vi inleda julmusikperioden. Jag ser riktigt fram emot det.


..:giftig:..

Jag satt och hörde på Mange Schimdts och Petters nya låt Giftig och förundrades över att visslingarna lät så falska, innan jag insåg att det visst var jag som åstadkom de disharmoniska ljuden... Hmm...Jag tror det börjar bli dags att söka hjälp. Eller kanske jag tar en portion glass istället...

..:bebisen anlände:..

.. i natt klockan tre bestämde sig Victors systerson, Joel, för att komma till världen. 

 


..:underbar sång:..Den här sången är helt underbar.

Förra sommaren när jag var i Köpenhamn var jag
och lyssnade på henne, Beth Hart,  på Tivoli.
Vilken röst och vilken personlighet.  

..:på tal om smarta lärare:..

Elev: Hur ser boken ut som du kopiera dom här pappren från?
Läraren: Den är fyrkantig.

No shit. En fyrkantig bok, upplysande.

..:fjAntti:..

Antti Tuisku, som placerade sig på en tredje plats i finska Idols för fyra år sedan (han är Finlands motsvarighet till Darin, typ..) har gett ut en Greatest Hits-skiva. Han har alltså varit en artist i fyra ynkliga år, men anser tydligen att han har tillräckligt med material för att ge ut ett samlingsalbum med hans största hits. Hmm.. Jag tycker det är så patetiskt. Det verkar mest vara ett försök att håva in mera sekiner utan att egentligen behöva göra något extra jobb - och sorgligt nog, kommer han väl att lyckas med det. Alla hans fans, det vill säga en hel drös med småflickor, köper säkert gladeligen skivan, trots att de förmodligen redan har alla låtarna på tidigare skivor. Det är ju inte precis som att beundrarskaran hunnit bli utbytt så många gånger under fyra år.


Herregud.


..:skötselvård:..

Jag har just införskaffat lite skötselvård.

Jag älskar översättningsmaskiner.


image126

..:skola för en gångs skull:..

Jag ska snart ge mig iväg till skolan, jag har faktiskt lektioner, förlåt lektion.. Igår var jag inte alls ut ens en gång, så det ska bli skönt att fara ut nu och få lite frisk luft. Det regnar faktiskt inte här idag, utan det är kallt och enligt väderprognosen ska det snöa idag. Mysigt.  

Igår blev det nästan inte alls bloggat eftersom blogg.se var så trög :(

Dagens låt: Robyn - Handle me

..:bluff och båg - vilken tur:..

Läste just att Chris Noth, aka mr Big, uttalat sig om hysterin kring Sex and the City-filmen och då bland annat sagt att de filmat mycket sådant material som inte alls kommer att vara med i filmen enbart för att förvilla nyfikna så att inte hela intrigen skall avslöjas i förväg.

Jag, som inte alls har tyckt om när det hela tiden publicerats bilder från filminspelningarna, är lättad. Jag vill ju att filmen ska vara helt "ny"; jag vill ju inte veta vad som skall hända, då är det ju inte lika roligt att titta sen. Man måste ju ha något att se fram emot.

..:en riktig latmask:..

Mina muskler kommer att vara förtvinade innan jag fyllt 25 med den här takten.

Varför gör jag ingenting?


..:7 minuter och 49 sekunder:.

..så länge talade jag med Alexandra i telefon idag. Vad roligt att höra från henne. Jag har inte talat med henne på över en månad. Hon har tydligen hittat något sätt som man kan ringa dit för bara 8 cent per minut. Annars är det skitdyrt att ringa. Måste bara kolla att det stämmer, att man sen inte får en bautaräkning. 

..:helsingforsutflykten:..

Det var så roligt att hälsa på Moffa igår. Han blev så glad när vi kom och var för övrigt också på gott humör. Fast presenterna han fick förstod han inte riktigt vad han skulle göra med :) Det är tur att han trivs där på hemmet och inte vill hem hela tiden.

Momi bjöd, dagen till ära, på jättegod tårta med jordgubbar och marsipan hemma hos sig och vi tog sedan en bit med åt Moffa, som har blivit en riktig godisråtta på gamla dar, men han tyckte chokladpralinerna var godare..

Jag skulle så gärna bo någonstans lite närmare så att jag skulle kunna hälsa på både Momi och Moffa lite oftare.   
..:skönhetstips:..

Om du vill testa på en förmånlig men mycket effektiv helkroppspeeling gör som följer. Täck madrassen med ett tunt lager med sand och sov på det en natt eller två. (Tips: Blöta,sandiga hundar är ganska duktiga på att göra sandtäcket jämnt och fint.) 

Jag tror jag ska byta lakan nu.

..:söndagsrusning:..

Nu ska jag alldeles strax bege mig iväg till Helsingfors för att uppvakta Moffa på farsdagen. Det ska bli så roligt att fara och hälsa på alla där. Det är så sällan jag ändå ser dem.

Jag bakade förresten en morotskaka åt pappa och den blev, om jag får säga det själv, hemskt god. Receptet hittar den som är intresserad här.

morotskaka


Nu ska jag packa med mig mina prylar och sedan hit the road.

..:challenge:..

Försök paketera fina paket med en ivrig, nyfiken och bitglad hund som publik.

Observera, detta skall ske på golvet för att inte göra det för lätt.


..:dålig uppdatering:..

...på grund av mitt fina besök. Det är väldigt bra att ha Morris här, för då tillbringar jag mindre tid framför teven och datorn och mera tid ute.


 Oj bara jag skulle få ha honom här hela tiden.  

..:är fäktare rika?:..

Gick förbi en fäktarföreningslokal och utanför den stod flera fina bilar, bland annat en Porsche, en Ferrari och en BMW, därav frågan - blir man rik på att fäkta eller är det bara rika som fäktas?

..:tre timmars sömn:..

Sitzen igår var riktigt rolig, även fast vissa deltagare hade lite svårigheter med att förstå reglerna, vilket resulterade i att det blev smått råddigt emellanåt. Bobo och Jenny, som agerade sångledare, hade lite problem med att få ordning på alla, men charmade på lärarna gjorde åtminstone Bobo desto duktigare. 

Förrätten, tomater och mozzarella, var helt okej, huvudrätten däremot, ugnskorv, var ingen hit. Kan ju bero på att jag inte äter korv... Efterrätten, fruktkvarg, var dock smaskig. I sitzpriset, 8 euro, ingick maten, en snaps och en öl/cider, kaffe och punsch.   

Efter sitzen, som hölls i vår lönnkrog d'Åka, fortsatte festen, för de flesta åtminstone, på Onnela. Och jag stannade där tills stängningsdags, det vill säga till halv 4. Jag kan inte erinra mig om när jag senast skulle ha gjort det. Det var jättemycket människor där och bra fiilis. Jag hittade också Victor och andra druzjbaiter i vimlet. 

Jag lägger upp bilderna på facebook, för att inte hänga ut nån här. Så Anna, du är nog illa tvungen att joina facebook om du vill se alla min fina bilder :)

 Vid halv 5 somnade jag, för att vakna knappt tre timmar senare. Jag läste tidningen (om den förskräckliga skolmassakern) och sedan kom mamma och Morris instormande vid åtta-snåret. Morris har ganska effektivt hållit mig vaken sedan dess. Vi gick ut och promenerade en sväng längs ån, och det var så vackert. Jag harmades åt att jag inte tagit kameran med. Det var alldeles disigt och frost överallt och is på vattenpottarna.

Victors syster kom förresten av och an på besök med stora magen i vädret. Nu är jag inte oförskämd, utan hon är helt enkelt gravid..

Nu håller doggen på och försöker ta livet av min stackars drake..

image120


..:sitz i kväll!!:..

Jag ser så fram emot sitzen ikväll. Förhoppningsvis motsvarar kvällen mina förväntningar. Nu har jag bestämt mig för att ta svarta jeans, grå topp och vit väska. Dessutom ska jag inviga mitt fina diskokulehalsband.

Och jag ska ha sommarskor.
Hoppas det inte regnar.
Eller är svinkallt.


Temadagen
var förresten helt okej. Jag hörde bara på två av tre föreläsare, varav den ena av dem var en reporter som berättade ganska lättsamt och intressant om ekonomisk brottslighet, medan den andra var en jurist. Och han pratade, hmm, ja juristspråk. Långt och länge berättade han ingående om ett invecklat eko-brott som han varit åklagare för. Jag föll av kärran redan efter typ fem minuter.

Det roligaste var dock när han sa: Om ni märker något skummigt då är det nog bra att meddela polisen.

Dagens låt: Sara Love feat Milano Money - Glamour Bitch

..:vart är världen på väg?:..

Jag hörde just att en artonårig kille i en skola i Tusby skjutit ihjäl åtminstone en person och skadat ett tiotal och därefter högst antagligen skjutit sig själv. Hur sjukt är inte det? Att sådant händer här, i lilla trygga Finland.. I USA har liknande skolmassaker skett flera gånger och jag är övertygad om att han som gjorde det här nu var "inspirerad" av de händelserna. 

Jag kan inte förstå hur det kan slå så slint i skallen på en att man tar livet någon annan. Vad än som rör sig i huvudet på en och hur svårt man än har det, så finns det nog en annan utvägen än den här.     

..:morgondammsugning:..

Nu har jag varit duktig och dammsugat och snart ska jag traska iväg till skolan och delta i temadagen. Hoppas där är något värt att lyssna på, annars kan det bli lite trist att sitta där i 3 ½ timme.

..:nytt från Petter:..

Petter ska tydligen släppa en ny skiva, men det har tills nu gått mig helt förbi. Månne där är något bra..?

..:från okunskap till kulskap:..

Det där var, tammetusan, den sämsta rubriken jag någonsin kommit på..Nå till saken...

Msn:ade just med min kusin som berättade att hon har börjat gå på friidrottsträningar och stöter nu kula. Inte illa för en flicka som i somras inte ens visste vad friidrott var. Jag måste nu säga att jag är stolt över henne, jag misstänkte här för ett ögonblick att vi inte alls var släkt ens...


Pitkämäki
blev för övrigt rankad som nia på IAAF:s åretsidrottarelista - tummen upp.
 
Och i övermorgon börjar Karjala Cup för Finlands del. Ska bli intressant att se vad Doug Shedden har lyckats åstadkomma. Jag är dock lite skeptisk.

Och Ville Peltonen är i gång, han gjorde mål i natt och gjorde så att hans pantrar vann. Toppen. Inte för att jag brukar engagera mig så mycket i vad som händer i NHL, men VP är ju min favorit, så lite koll på honom måste jag ju ha.


..:jag vill vara amish:..

Jag skulle vilja testa på amishliv nu; jag gör ju ingenting annat än antingen tittar på teve och surfar på nätet eller -det glassigaste alternativet - båda samtidigt!Eller kanske jag bara helt enkelt ska ta mig i
kragen
och gaska upp mig lite. Och till exempel börja
dammsuga
eller
leva.

..:yläfemma:..

Jag fick förresten en femma i engelskatenten, 48,5 poängen av 50 möjliga. Jag var till och med bättre än Gustav - och det är en bedrift :) 

..:morrisbesök:..

Mamma har nästan helt gått med på att hämta hit Morris redan på torsdagen. Det enda lite problematiska är att jag ska på sitz på onsdagen och dom anländer hit till Åbo tidigt på torsdag morgon.. Men jag ska nog orka stiga upp, eller kanske jag låter bli att sova där emellan och går direkt och hämtar honom. ..hmm...tål att funderas på...

Jag borde ju dammsuga och plocka upp allt (annars tuggar han gladeligen i sig det)nu, för det kan bli lite brått om jag ska göra det imorgon.

På tal om imorgon, Anna kommer hem imorgon, jei.

..:satinkalsonger:..

Det var inte så lätt som jag trodde att hitta satinkalsonger (det är nog inte hälsosamt att använda det här ordet så mycket som jag gjort dom senaste dagarna..),men det lyckades. På herravdelningen fanns det massvis, men på barnavdelning två ynka, så det var inte så svårt att välja. Dessutom köpte jag en fin skjortskjorta från H&M och en college från Zara åt Robs. Alexandra - collegen är från oss två. Hoppas du godkänner den, inte för att du har så mycket annat att välja på om inte du vill vara presentlös...


Nu ska jag aldrig mer använda ordet satinkalsonger.

..:fast i hissen:..

Idag när jag kom hem från att ha gått ett par timmar på stan och varit och handlat mat och var helt trött och hungrig och bara längtade efter att få slänga mig på sängen en stund, ja då bestämmer sig hissen för att gör ett tvärstopp mitt emellan fjärde och femte våningen. Där stod jag, alltså inne i hissen, med alla mina matvaror och svor, och jag brukar inte svära bör tilläggas. En evighet senare, efter typ 3 minuter, startade den igen och for vidare som om ingeting hade hänt. Skumt.

..:grått grått grått och så en kamel:..

Det är så trist väder som det bara kan vara idag - mulet, regnigt och kallt. Jag trodde redan, när snön föll och de i väderleksrapporterna lovade kallare väder än normalt, att det skulle bli fint vinterväder, men tji fick jag. 

Jag skall till omväxling till skolan idag, jag har en hel lektion. Pisness Ingliss.  
Högholmens mördarkamel. Läckra pucklar :)Update: Engelskaläraren var riktigt on fire idag: hon talade bara en massa mystiskheter, bl.a. sa hon They were called för och så hade hon gräsliga bekymmer med att uttala institution. Det är underhållning på hög nivå...


..:nattliga samtal?:..

Jag vaknade på natten klockan 02.48 med telefonen i handen. Den var uppslagen mitt i telefonboken på operatörens kundtjänst. Undrar vad jag hade haft på hjärtat...?


När jag vaknade ett antal timmar senare, dvs på morgonen, var det stekhett i rummet - värmen hade tydligen kopplats på. Jag fick bråttom att skruva ner värmen som jag hade på det högsta och nu, två timmar senare, börjar här bli någorlunda normal temperatur... Alltså det är inte längre så hett att man skulle tro att man befinner sig i Gobiöknen, bara lite småvarmt.

..:morris:..

Det finns en liten liten chans att Morris kommer hit redan på torsdagen och stannar ända till söndagen - underbart!

Hoppas hoppas.


..:desperata jag:..

..ska ikväll titta på Desperate Housewives. Speciellt intressant med tanke på hur spännande förra avsnittet var när Lynette och Kaylas mamma, som jag för tillfället inte minns vad som heter, blev skjutna av maniac-Caroline. Hur månne det gick för dem..
 Update: Nora hette hon visst, Kaylas mamma. Dom tar ju livet av folk på löpande band i den här serien.

..:världens festhumör:..

..är jag på - i kvadrat. På en måndag!
Jösses, jag som inte ens brukar vara
överdrivet festsugen på veckosluten
då man vanligen bailar.

..:presentbekymret är över:..

Nu är problemet med att hitta en present åt Robs löst. Jag ringde hans mamma, alltså min moster, och frågade vad han önskat sig. För det första ville han att Alexandra och jag skulle komma dit - sötis - men det andra han önskade sig var...satinkalsonger :) Så imorgon får jag gå på jakt efter satinkalsonger...

..:barnlogik:..

Föreställ er följande:

Herr och fru X är på väg utomlands för fyra dagar. Deras barn, en pojke och en flicka, får under deras resa vistas hos Herr X:s mor som bor granne dem. Familjens stora hund får tillbringa de fyra dagarna på hundpensionat, var det senare visar sig att den vantrivs.

Pojkens rektion: - Vad fräckt att hunden får bo på hundpensionat


..:beroendeframkallande att layouta:..

Oj, vad tiden har gått snabbt när jag har hållit på och fixat på min blogglayout. Det är ju redan mörkt ute. Kanske dags att tända lampan här inne.. Jag var så upptagen med att stirra på skärmen - och slita mig i håret när någonting gick snett - att jag inte märkt att jag sitter här i kolmörkret.

Jag måste säga att jag är riktigt nöjd - nu är bloggen precis sådan som jag vill ha den (inbillar jag mig i alla fall så att jag kan känna mig stolt). Vad roligt det är när jag liksom lite fattar vad jag gjort också. Delvis tack vare hemsidan jag håller på med, men mest tack vare den här bloggen, som varit till ovärderlig hjälp. Det uppskattas verkligen att någon ids hjälpa oss stackare som inte riktigt är så inkomna på sånt här. 

 


..:dresscode: black and white:..

På onsdagen ordnar min klass först temadag under rubriken Ekonomisk brottslighet, vilket ska bli riktigt intressant. Det kommer olika föreläsare, bl.a. en kriminalöverkonstapel och berättar lite om ämnet. Därefter blir det sitz! Det är Black and White-dresscode och nu sitter jag och fundera på vad jag ska klä på mig. Syster Alexandra tipsade att jag kunde ta min Kakola-skjorta, vilket ju skulle vara ganska skojigt (Kakola är ett fängelse här i Åbo, för den som inte visste det..), men den är så casual så jag tror jag skippar den och istället tar den nya toppen jag köpte idag. Den är i och för sig grå, men vitt och svart blir ju grått tillsammans, så det får duga.

image106

..:2½ timmes shoppingrunda:..

...resulterade i:


Duktigt av mig, med tanke på att det enda jag skulle ha var ... en present åt Robin. Nå jag har ju några dagar på mig att hitta något ännu, även fast hans födelsedag är idag. På söndag - farsdag - far jag och Mamma till Helsingfors för att uppvakta min kära Morfar och samtidigt gratta Robin lite i efterskott.

Dagens låt: Pekka Ruuska - Rafaelin enkeli  


 


..:presentbekymmer:..

Robin fyller 9 år idag och jag är nu på väg ut på stan för att inhandla en present åt honom - med vad tusan ska man köpa åt en nioårig liten kille..? Han är ju i och för sig ganska sportintresserad så kanske jag får börja med att besöka diverse sportaffärer i hopp om att hitta något skojigt. Av nån outgrundlig anledning tror jag inte han skulle uppskatta att få kläder så mycket, men det skulle ju nästan vara enklast för mig att köpa...
 


..:pusutautiprat:..

BB-husets nya invånare, Riitta, är oerhört irriterande. 

Hennes juttun är helt oförståerliga och hon pratar som jag gjorde när jag hade mononukleos - det vill säga det är så gott som omöjligt att höra vad hon jamssar. Sa jag att tanten är 56 år gammal..?

Att nu vet ni det.


..:en lista i brist på annat:..

1. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln första gången i morse? Herregud, vad har hänt? Håret var nämligen extremt extremt lockigt
2. Hur mycket kontanter har du på dig? Runt tjugo euro med god tur

3. Vilket ord rimmar på "test"? Dunderfest

4. Favoritplanet? Jorden, givetvis, men Saturnus kommer som god tvåa

5. Vem ligger fyra på missade samtal-listan på din mobil? Anna

6. Vilken är din favoritringsignal på din mobil? Sex and the City-melodin

7. Vad har du på dig på överkroppen just nu? En prickig topp och en grå college

8. Sätter du etiketter på dig själv? Etiketter? Såna där som man sätter på saftburkar då:)..?Inte så ofta isåfall

9. Vad är det för märke på skorna du har på dig? Hmm, jag har fårskinnstofflorna på fötterna, ingen aning om vilket märke dom är

10. Ett ljust eller mörkt rum? Ljust, i motsats till mitt som är väldigt dunkelt eftersom lampan inte funkar

11. Vad gjorde du vid midnatt? Läste
12. Vad står det i ditt senast mottagna SMS? ""Ai just, nåå då lär det vara ok :) d-r-i-s-c-h-a-r-e"
13. Var ligger ditt närmaste Seven Eleven? Ja du, det är nog väldigt väldigt långt borta

14. Vilket uttryck använder du mest? Det vet jag inte riktigt, men mycket mystiskt säger jag onekligen ganska ofta

15. Till vem sa du "jag älskar dig" senast? Jaa-a...

16. Vilken pälsbeklädda sak rörde du senast? Jag klappade grannens hund igår och så har jag ju nog rört mina tofflor...
17. Hur många olika sorters droger har du nyttjat de senaste tre dagarna? Inga, om inte choklad räknas..

18. Hur många rullar film ligger och väntar på att bli framkallade? Inte en enda, men massvis av digifoton väntar på att bli riktiga foton

19. Vilken ålder har varit bäst hittills? Barndomen, när man liten och bekymmerslös :)

20. Din värsta fiende? Tiden eller jag själv

21. Vad har du för skrivbordsbild på datorn just nu? Grönt fint gräs och klöver
22. Vad var det senaste du sa till någon? Jag tvätta förresten din handduk igår

23. En miljon dollar eller förmågan att flyga? Sekinerna skulle jag ta så klart :)
24. Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu? Ingvar Kamprad

25. Senaste låten du lyssnade på? The Story - Brandi Carlile


..:musikalnörden har krupit fram igen:..

Söndagskvällen tillbringas, till omväxling, framför teven...på vilken det kommer fjortismusikalen High School Musical - och jag sitter som klistrad vid rutan, förutom nu då när jag bloggar... 

Vad roligt det är med såna här filmerna som man inte alls
behöver tänka för att hänga med i, det passar mig utmärkt :) 
 


..:godmorgon:..

Det var mindre behagligt att stiga upp imorse. På grund av all tvätt jag har på tork överallt i mitt rum , var det kallt och fuktigt, och det nappade inte alls att kliva upp och vara tvungen att lämna det varma sköna täcket. Irriterande när värmen inte ännu är på här i huset; kläderna skulle ju torka lite snabbare om det skulle vara lite varmare i rummet. Det se ut som om jag skulle bo i ett zigenarläger eller nånting för tillfället..

Jag håller nu på och funderar om jag ska göra läxor eller fixa bra "länkmusik" till mp3-spelaren. Hmm, vad månne jag kommer att välja...

..:my supersweet 16:..

...som kommer på mtv måste nog vara ett av dom värsta programmen jag någonsin sett. Gud vilka bortskämda, ytliga, själviskaförskräckliga ungar: "If I don't get a expensive car at my party, I will get sooo upset". Föräldrarna lägger ner tusentals dollar på jättefester - och jättepresenter - för sina otacksamma barn - är det liksom ett patetiskt försök att kompensera det faktum att dom aldrig har tid att umgås med dem eller ... Nej, jag förstår inte.

Visst det skulle vara trevligt att ha massvis med pengar att spendera till höger och vänster, men det här går nog till överdrift. Det är inte konstigt att världen ser ut som den gör när det finns såna här människor.

Det kan ju inte vara hälsosamt att titta på det här.

 
Jag ska nog fortsätta med mitt klädtvättande, är inne på min tredje maskin för dagen. Puust, vilket slitgöra.  Idag är det forresten Monk-dag - underbart!

..:hur kunde det gå så här:..

Det har ju varit så mycket prat i media och på massvis av bloggar om det två unga pojkarna som på varsitt håll i Sverige genat över järnvägsspåret och blivit påkörda av tåget och omkommit. Jag fick för någon dag sedan veta att jag, om än på långt håll, känner den ena killen, "18-åringen", Johan.

Visst, jag påverkades av händelserna innan jag visste vem det var, men nu när jag har ett ansikte att förknippa det fruktansvärda med, har det blivit så otroligt verkligt, men också så overkligt på samma gång. Det har kommit så nära mig och fastnat i mitt medvetande. 

Jag har just suttit och läst en blogg som en kille, som var med när Johan dog, skrivit. Och det är hemskt att läsa. Jag får kalla kårar längs ryggraden och känner mig illamående. När jag ser bilden av Johan, ser jag att han såg precis likadan ut som när han var liten och var på besök hos sin farmor som bodde i grannhuset eller var hos oss och lekte med playmon. Vad kan det vara, 10 år sedan kanske..? Och nu finns han inte mera. Han beskrivs av alla som en glad människa, en riktig livsnjutare. Hur kunde det då gå så här?  

Det är så svårt att sätta ord på allt det som rör sig i mitt huvud just nu. 
   

..:vinterns första snö:..

Idag dalar vinterns första - åtminstone för mig - snöflingor ner. Tyvärr är det så varmt att de smälter direkt de rör marken. Dessutom övergår de nog snart i regndroppar, men vinterns första snöfall är ändå alltid vinterns första snöfall.

Nu ska jag baka en kladdkaka dagen till ära.

..:en spejsad snubbe och en lattjo brud:..

Jag har suttit hela dagen och nynnat på signaturmelodin till Kosmos från Lattjo Lajban. Gud, va roligt det programmet var och vad nostalgiskt det är att titta på nedanstående klipp.

Jag betvivlar att det görs lika skojiga barnprogram mera.
..:bara ett yttepytte litet inlägg:..

..sedan ska jag fortsätta html:a .

Igår upptäckte jag att det har öppnat en Vagabondbutik mitt i Hansa. Den kom ju helt out of nowhere, men det var helt klart en välkommen överraskning, även om jag nu inte direkt har råd med Vagbondisar, men det är ju gratis att titta.. Dessutom öppnas det om några veckor en Gina Tricot, men tyvärr bara i Helsingfors, men det finns hopp om att det skulle komma en hit också. Det skulle nog behövas, jag börjar tröttna på dom affärerna som finns här.

..:hemsidetillverkning:..

Puuust, jag håller på och försöker snickra ihop en hemsida åt mig. Och nej, jag gör inte det för mitt egna höga nöjes skull, utan det är en skoluppgift. Jag har absolut ingen som helst lust att göra det, jag och html-koderna är inte precis bästisar. Jag orkar inte riktigt koncentrera mig på att förstå heller, vilket inte gör saken lättare. Hittills har jag lyckats fixa en bild mig och lite dödsintressant text på en läckert cappuccinofärgad bakgrund...

Skulle nog hellre ha farit och spelat sähly idag, men det blev ingenting av det, så jag är väl tvungen att fortsätta kämpa med det här, jag har ju en god början åtminstone.. 


               image103

..:House is in the house:..

Alldeles strax börjar House. Det måste nog vara en av de bästa serierna - bästa sjukhusserien är den ju tveklöst - ever. Den är så slug och genomtänkt och House är så skön.


..:my boy lollipop:..

Jag har blivit helt slickepinns-obsessed, för tillfället är bonbonslickisarna mina favoriter. Bäst är den med öronvaxsmak, men en sådan hittade jag inte nu så jag får nöja mig med råttklubba..


image102

..:nami:..

Mixade jordgubbar och en klick vaniljglass - föreställ er hur gott det är.

image101

..:till bebisen:..

Vi, alltså mamma och jag, hittade också en söt dräkt som Victors
systers bebis
ska få bara den bestämmer sig för att titta ut...

..:tankspridd:..

I morse efter att jag ätit frukost och dukat av bordet skulle jag knäppa på stereon med fjärrkontrollen, men kunde inte hitta den någonstans. Jag iddes inte ödsla tid på att leta, men när jag en stund senare skulle hämta en saftburk från kylskåpet, hittade jag först en tom vattenkanna där och bakom den - fjärrkontrollen.. Jag hade tydligen varit en smula tankspridd när jag plockat bort från bordet.

Jag tror på allvar att jag håller på och senil - eller att Alzheimern redan kommit till mig.

Ännu en stund senare upptäckte jag att jag hade toppen på mig bakfram.. Det är nog inte min dag idag..

..:fin start på dagen:..

Den enda post jag fick idag var ett brev från bostadsförmedlaren som ville meddela att hyran höjs med 17 euro och 50 cent från och med december.

             Vad trevligt, jag har riktigt längtat efter att få betala lite mera i hyra.
            Jag har ju så mycket överloppssekiner.


RSS 2.0