..:go finland:..

Nu bär det av till Helsingfors för att se de finska lejonen vinna svenskarna.

Dagens låt: Paramore - That's what you get

..:Tärkeintä ei ole voitto vaan se, että Ruotsi häviää:..

Under sex timmar på stan hinner man plocka på sig en hel del saker, kan jag berätta. Jag köpte bland annat nya högtalare med huippuljud till datorn och en bättre musmatta + mus som gör det lättare att redigera bilder (jei!) och en störtfin - och dessutom billig - kofta från Zara. Jag är så nöjd, mina fötter däremot är mindre nöjda. Att traska omkring i evigheter i ett par skor plattare än pannkakor och som dessutom är skavsårsalstrande är kanske inte det smartaste. Nå imorgon ska jag ju bara gå omkring på stan igen - den här gången i Helsingfors - så vad gör nu några blåsor på fötterna..

Oj oj oj vilken proffsfotograf jag är... Nå det jag ville visa var mina högtalare, spännande vah..:)

Vitsi imorgon börjar landskampen, som jag väntat på i evigheter, det ska bli så spännande. Tyvärr är våra platser inte de allra bästa, tydligen är det fler än vi som vill se finska lejonen kämpa mot de förargliga svenskarna. Närmare 60 000 biljetter har sålts, så det var nog tur att jag köpte biljetterna så tidigt som jag gjorde. (Vilken råddigt resonemang, men eniveis..)Rubriken är förresten tagen direkt från biljetterna och inget jag kommit på själv.. 

Nej nu ska jag sluta svammelskriva och titta på Big Brother ehrum alltså packa mina grejer som jag ska ha med imorgon..

..:skitbra hårprodukt:..

Nu börjar även jag förstå saltvattenspray-hajpen som råder - mitt hår, som annars är tunt, stripigt och jobbigt, får faktiskt ganska mycket struktur och är avsevärt mycket lättare att handskas med. Det lyckas inte alla produkter med minsann. Jag trodde verkligen inte när jag fick vattenblasket att det skulle ha någon som helst inverkan på mina sorgliga tofsar, men tji fick jag. Doftar gott gör den med, jag hade typ förväntat mig havsbottenlukt så som riktigt saltvatten luktar...


Tummen upp för H&M:s Salt Water Spray - beach hair.

..:länge sen sist:..

Jag har verkligen tagit det här med semester på allvar - jag har till och med tagit semester från min kära blogg, men nu ska jag ta mig i kragen fadermördaren och skriva några rader.

På veckoslutet for vi ut till Rosala. Alltid lite knivigt med skjutsar och sånt till stugan när båten envisas med att ta i land mitt i ingenting och denna gång var det rent av lite extra kvistigt - ingen av de två taxin som finns på ön hade möjlighet att köra. Så det blev till att leta efter någon bekant att tigga skjuts av, och som vanligt när man gör det, känner man apselut ingen alternativt har alla packat sina bilar fulla till bristningsgränsen. En av de sista bilarna som rullade ombord var hursomhelst mammas nej vänta nu, hon är visst min småkusin, 60+:aren, med sin drygt trettioåriga toyboy, som turligt nog hade plats i bilen och dessutom skulle åt samma håll som vi. Lite flax.

Väl framme möttes vi av en drös glada ester som bygger på grannens stuga och som hade världens festfiilis (vilket de haft varevigaste dag jag varit där ute i år, undrar hur raka väggarna blir..). Som tur störde de inte allt för mycket min nattsömn, jag sov som en klubbad säl, helt omedveten om allt omkring mig - tills Morris fick för sig att leka Ronja Rövardotter och Birk Borkason vid Helvetetsgapet och skuttade som en tok mellan sängen jag sov i och högsängen bredvid samtidigt som han morrade för fullt. Fullständigt normalt nattbeteende.


Morris njuter av vinden i öronen på Aura

På lördagen hoppade jag på cykeln och pedade iväg till Fammo på Hitis för att titta på spjutfinalen (jädrans Micke-Persbrandt-look-alike-lett.. han förstörde hela medaljfesten, tillsammans med Thorkildsen då, utan dem skulle det ha varit tredubbelt finskt. Nå Pitkämäki knep iallfall bronset, bättre än ingenting..) och där bjöds jag på plättar med rårörda jordgubbar - det finns ingenting godare, så det var verkligen ingen hukkareissu..:) Lite ont i mina stackars rumpben fick jag dock av cyklandet, men det var ingenting som märktes av förrän jag satte mig på cykeln igen för att cykla de tio kilometrarna tillbaka. Autch.


Fammo hade lökar på tork på traktorvagnen och de var så fina. Älskar den här bilden.

På söndagen var det mulet och regnade lite emellanåt, det hindrade dock inte mig och Morru från att busa omkring ute som tokar. Vi ägnade så gott som hela dagen åt att slänga (jag) och jaga (Morris) äppel, kvistar, ekollon, potatisar, krikon, rönnbär - you name it - medan mamma och pappa gjorde lite mera nytta och högg och sågade ved. Tyvärr var vi tvungna att bege oss hemåt på kvällskvisten - den här gången var det inga problem med taxibeställandet...


Äppeltjuven på bar gärning. Morris var jätteduktig på att nappa åt sig äpplen själv från de låga grenarna.

De senaste två dagarna har jag sovit länge, slöat, gått långa promenader med Morris och glott på teve - äkta semestertouhua alltså - och i dag anlände jag hit till Åbo, till min lilla lägenhet.

..:sista arbetsdageeeeeeeen:..

Jei idag är det sista arbetsdagen för mig den här sommaren! Det känns nog väldigt skönt, känns som att jag varit här i evigheter, samtidigt som sommaren har gått alldeles för snabbt. Lite paradoxalt där.

Ikväll far vi ut till Rosala, jag bestämde mig slutligen för att fara med, det har ju lovats så fint väder. På lördag slänger jag mig på cykeln och pedar iväg till Fammo för att titta på spjutfinalen.. :)

Nu ska jag njuta av sista dagen före min veckolånga semester inleds - aaah..

..:tre T:n i finalen:..

Tero, Tero och Teemu klarade sig alla till finalen! Pitkämäki slängde, efter ett övertrampsmagplask med en liten lårkaka som följd ("Tein pienet Keskisalot"), i det andra kastet över kvalgränsen, en stund senare slängde Järvenpää bara några centimeter i från kvalgränsen och hade därmed sitt på det torra - vilket var en stor bedrift i regnet.

Wirkkala, som kastade i A-gruppen fick vänta i spänning på besked om han skulle ta sig till final - och det gjorde han minsann med ett resultat på 79,79.

Jag hade klockan tidigt på väckning, men när jag slog på teven var det ingen tävling eftersom regnet öste ner så det stod härliga till. Först åtskilliga timmar senare kom kvalen igång, och jag var riktigt orolig att jag inte skulle hinna se allt innan jag var tvungen att gå på jobb, men eftersom Terona båda klarade sig vidare redan på andra kastet, hann jag till och med i tid.
 
Oj vilken kanonfinal det kommer bli på lördag. Förargligt nog har mamma och pappa tänkt fara ut till Rosala i helgen och skulle vilja ha mig med - och jag vill nog gärna med - men spjutfinalen, den offrar jag inte (vi har alltså ingen teve där, och jag tänker minsann inte troppa in till nån annan för att titta, eftersom jag är en smula fanatisk och har en tendens att bli lite högljudd....).  

..:en listig jäkel:..

Min vän spindeln håller för tillfället på och käkar upp en liten flugstackare som fastnat i nätet. Tyvärr har jag inte kameran med och med min telefon blir bilden bara suddig så man knappt ser vad den föreställer... Spindeln har förresten vuxit sedan jag förevigade den...

Jag tror bestämt att jag har lite för lite att göra...

..:söndagens skojigaste:..

På söndagen när jag var på väg för att se Mamma Mia (som förresten var riktigt bra, verkligen svängig. Jag var hela tiden tvungen att påminna mig om att inte sjunga med högt..) gick jag via Wiklunds för att införskaffa lite biogodis. Väl i butiken möttes jag av följande syn:Tanten traskade omkring i butiken med - inte en korg, inte en kärra - utan ställningen där korgarna ska förvaras. Jag måste gömma mig bakom ketchuphyllan för att tanten inte skulle upptäcka hur mycket jag skrattade.

..:will-power:..

Imorgonbitti blir det tidig väckning - klockan 4 börjar spjutkvalet... Synd att jag inte är någon kaffedrickare, det kanske skulle gjort vakandet (kanske det inte är vakande om jag ändå sovit före) den supertidiga uppstigningen lite lättare. Äh, vad dillar jag om - inga problem borde det ju vara att stiga upp, jag har ju sett fram emot OS-spjutet hur länge som helst.

..:time flies:..

Nu är första dagen på sista jobbveckan så gott som överstökad.

Jag fick idag en tidsfördrivar-uppgift - och den har verkligen fördrivit min tid. Jag har ju inte ens märkt att tiden flugit iväg, förrän de just i radion upplyste mig om vad klockan var. Jag blev visst en smula besatt av uppgiften..

Jiises, inte kan jag nu bli här på övertid heller, hemska tanke :)

..:OS-update:..

Tredje medaljen - ett roddsilver. Mystiska medaljer finländarna samlar på sig, men visst är även de välkomna :). O-P placerade sig duktigt på en sjätteplats i släggan. Tänk att han äntligen lärt sig hålla nerverna i styr i stora, viktiga tävlingar...

Usain Bolt vann 100 meters finalen - joggande, med skosnöret oknutet - på ny världsrekordtid. 9,69. Man kan ju fråga sig hur det är möjligt att springa så fort.

Phelps tog de åtta guld han hade som mål - otroligt.

Ps. Svenskarna blev visst av med sitt brottningsbrons, men äh vad spelar det för roll, Ara ville ju ändå inte ha det...

Visa Hongisto kutade så snabbt att han klarade sig vidare i herrarnas 200 meter.

..:walk the line:..

Igår var jag till Anna, som jag inte sett på evigheter. Det var så roligt att träffas och prata lite, vi hann också se en film - Walk the Line, som jag velat se hur länge som helst men aldrig riktigt haft chansen. Och filmen var verkligen bra och motsvarade ganska långt mina förväntningar. Dock tycker jag inte Cash's låtar är så väldans bra, jag kan knappt särskilja den ena från den andra då de alla är så lika, men Joaquin Phoenix var fenomenal i sin roll.

Idag ska vi gå och titta på Mamma Mia, som förmodligen är en lite muntrare historia än Walk the Line :)

..:stackars stackars Tommi:..

Tommi klarade sig inte till final - jäkla steg som inte stämmer, attans planka som var på fel ställe, jädrans andra längdhoppare som hoppade längre. Där sprack hans största dröm, hans karriärs viktigaste mål.

Han var så besviken stackars duktiga Tommi - och Bubi gav aldrig upp med sina förbannade enfaldiga frågor. Vitsi jag är besviken.

Sju centimeter till och han skulle ha varit i finalen. SJU CENTIMETER! Det är ju typ ingenting i vanliga mått mätt, för Tommi allt.

..:cocktail hour:..


..:höjden på lycka:..

... att få åka i ett luftkonditioneringsförsett fordon bakom en lastbil full med gödsel. Det stinker kan jag berätta för den som inte räknat ut det själv - det stinker så in i Norden.

..:magsjuka?:..

Jag fick just höra att det går magsjuka här. Jag, som aldrig haft magsjuka (peppar, peppar), började direkt känna mig lite krasslig i magen - eller beror det på munken jag just åt eller är det kanske bara vanlig hederlig hypokondri?

Jag lägger pengarna på det sista.

..:tulosruutu:..

Idag blev det tidig väckning - Hanna-Maria Seppälä simmade i100 meter fritt-finalen klockan 6. Tyvärr simmade några lite för kvickt för henne och hon fick den snöpliga tippa-ner-platsen, dvs hon blev fjärde.

Hirvi blev sjunde i finalen i miniatyrgevär.

Därefter fortsatte friidrotten, som inletts supertidigt i morse/i natt - Robert Häggblom klarade inte kvalet - han lyckades inte ens få en enda godkänd stöt. Niina Kelo började sjukampen med hyfsade resultat. Just när jag var tvungen att gå hem ifrån började O-P:s släggkval, som tur refereras det nu i radion.

Mycket sport nu.  

Och en alldeles oerhörd hunger, man blir väldigt hungrig när man stiger upp tidigt. Jag brukar nämligen alltid äta frukost först på jobbet, så jag är van att vänta två timmar tills jag äter, men nu blir det ju tre.. 

..:vinden viner:..

Det gäller verkligen att hålla i hatten och ha blytyngder i dojjorna för det blåser förskräckligt hårt där ute (och lite inne också för fönstren är så gistna..). Det skulle vara varmt och skönt om det inte vore för den förbenade vinden..

..:tjuvlyssnar:..

Den här sidan räddar min dag. Så jäkla rolig.

..:skador, skador, skador:..

Baby-åsnan, förlåt hinderlöparen Jukka Keskisalo har lyckats skaffa sig lårkaka (ällö-ord) i båda benen när han fastnade med spikskon i underlaget och störtade in i ett hinder och Robert Häggbloms vad krampar. Det är inte lätt. Förhoppningsvis kan dom båda tävla ändå och ännu mera förhoppningsvis skadar sig ingen annan (ta i trä!). Nu är det bara två dagar tills friidrotten börjar. Då ni - då ska det bli some serious teve-tittning and hejning.


..:snabbast av alla:..

Hanna-Maria Seppälä var snabbast i bassängen idag, hoppas hon är det i finalen också. Synd att dom inte delar ut medaljer redan efter kvalet...

..:tidsfördriv:..

Vad heter du? Emilia
Mellannamn då? Sofie
Var bor du? För tillfället i Dalsbruk, annars i Åbo
Trivs du där? Jo, för det mesta trivs jag på båda ställena
Brukar du läsa horoskop? Ytterst sällan
Har du körkort? Nope
Äger du några converseskor?
Favoritdjur? Morris och hundar överlag
Vad spenderar du dina pengar på? Mest på hyra och räkningar tyvärr...
Senaste konserten? Ööööh, jag minns inte, väldigt länge sedan är det iallfall. Jag var inte ens på en endast konsert under Baltic Jazz.
Festar du mycket? Define mycket..? I mina mått mätt: sällan.
Sprit, cider, vin eller öl? Cider - Kopparbergs
Brukar du bli för full? Nej
Antal kuddar i sängen? Två sovdynor + en massa prydnadskuddar dagtid
Kan du baka bullar? Kan jag väl, om dom blir goda är en annan femma
Har du varit med i scouterna? Nej, men jag har varit vargunge
Bläck eller blyerts? Bläck helst, fast jag löser gärna korsord med blyerts
Mc donald's eller burger king? Mäkkärin om jag måste välja, för de har mcFlurrisar
Är du allergisk mot något? Inte vad jag har märkt, möjligen mot diskning och dammsugning
Äger du ett busskort? Näe

Dricker du blå, grön eller röd mjölk? Ettans mjölk, vit har jag för mig att den är..
Vad åt du till frukost? En skiva Ruistonttu med riddarost..
Hur ser du ut idag? Elegant med en jännä kjol enligt tanterna här på kontoret...
Nästa mål i ditt liv? Jaaa-a
Vad såg du senast på tv? Las Vegas igår kväll
Hur svarar du i mobilen? Beror på vem som ringer, oftast "Hallå"
Vem ringde du senast? Pappa
Vad sa den du ringde? "Jo den ligger här på bordet... två stycken..i en ked med två brickor" eller något sånt
Antal timmar sömn inatt? Drygt sju timmar
Sov du ensam? Nope, jag hade lilla Morris snarkande bredvid mig
Brukar du snusa? Näe, verkligen inte. Disgusting.
Vad finns på din favoritnattmacka? Vadå nattmacka? Såna äter väl inte jag.

SENASTE PERSON SOM...
Sov i din säng: Jag själv...
Såg dig gråta: Hmm, vet inte..
Fick dig att gråta: När jag återupplevde Tero Pitkämäkis VM-guld fick jag lite tårar i ögonen :)
Du delade en drink med: Jag brukar inte dela drinkar
Du gick på bio med: Anna, Satu, Annika, Jenny, Viktoria och Pamela (inte glömde jag väl nån nu..) var jag och tittade på SatC med. Herregud har jag inte avrit på bio sedan dess...
Du gick på stan med: Senast jag gick på stan gick jag för mig själv, före det minns jag inte, men antagligen med Anna
Skällde på dig: En gigantisk leonberger inne i en yttepytteliten bil skällde på mig och Morris så att hela bilen skumpade
Skickade ett e-mail till dig: Systeryster

STUFF...
Har du varit kär i någon du inte haft någon chans på: Ett antal gånger jo:)
Är du ensam nu: I rummet jo, i hela huse nej
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: Alla möjliga, oftast mer eller mindre märkliga. För tillfället har jag en smurfsång i skallen "Men tänk nu efter lite mer än då. Finns ingen annan både liten och blå som har en svans men saknar hår?"

FAVORIT...
Rum i huset: Hemma i Åbo har jag i princip bara ett rum så jag väljer det :)
Typ av musik: Jag tycker nog om lite allt möjligt, går i perioder. Förtillfället hör jag gärna på Paramore och Garou
Månad: Juni, underbart att se sommaren komma

SENASTE...
Låt du hörde: Sorry go round med Poets of the Fall spelas just nu på radion
Film du såg: Jag såg A good Woman på söndagen
Drink du köpte: Jag köpte en cider på börsen, men det räknas kanske inte som en drink..
Sak du stal: Jag knyckte en karamell av Mamma häromdagen
Mat du åt: Alli-mat med mycket champinjoner :)

FÖRSTA;
Första bästa kompis: Hmm, Jonna kanske. 
Första inhandlade skiva: Jaa-a vad kan det ha varit?
Första förälskelse: Kicka :)
Första begravning: Faffas, kanske?
Första piercing/tatuering: Tog hål i öronen nån gång i mitten av lågge
Första fiende: Hmm, minns inte

SENASTE;
Senaste människa du slog: Jiises vilka frågor. Inte vet jag, jag brukar inte gå omkring och slå folk..
Senaste långa telefonsamtal: Jag talade med min moster i evigheter för någon dag sedan, mina samtal med min syster är också ofta av maratonsort
Senaste dusch: Igårkväll.
Senaste irritation: Jag irriterar mig ständigt på något, fullständigt omöjligt att hålla reda på...
Senaste glass: Jag åt en hallon-Grandi i förrgår..
Senaste skjortan du haft på dig: Skjort-skjorta eller? Kan inte minnas när jag senast skulle ha använt en sådan...

Neej, tog frågorna slut redan, jag har ju ännu miljontals timmar kvar att fördriva... 

..:jag behöver sysselsättning:..

Hur långsamt är det fysiskt möjligt för tiden att gå?

Jag har absolut ingenting att göra och klockan sniglar sig fram. Jag överväger nu allvarligt att börja sammanlänka alla gem för att se hur lång kedja det blir.. Eller kanske jag borde leta upp nån meningslös lista och svara på en miljon frågor...

I'm Karen-booooooooored...

..:leda:..

Idag lyckades jag sega ut min arbetsbörda så här länge, en timme måste jag ännu sitta här  - vitsi det är tråkigt att ha ingenting att göra. Dessutom kommer det bara tennis nu på radion och tennis är inte riktigt min gren. Förutom när Jarkko Nieminen spelar, då är det intressantare, men han föll ju ut igår, mot än sämre rankad svensk - kan det bli värre...?


(Bild lånad från HBL)
Inte konstigt att det gick dåligt för Nieminen om hans racket såg ut så där...

..:vad knycker du?:..

Hittade just en lista på di.se över vad folk snor mest från hotell:

1. Badlakan
2. Handdukar
3. Badrockar
4. Toalettpapper
5. Glödlampor
6. Toalettborstar
7. Strykjärn
8. Kaffebryggare
9. Sängkläder
10. Toalettsitsar

Vem i helsike kommer på att knycka en toalettsits? Och vem vill ta en använd toaborste med sig i sin packning? Handfatsproppar är också något folk uppenbarligen behöver och gärna plockar med sig.

..:guuuuuuuuuld:..

Tadaaa, Satu Mäkelä Nummela vann!!!!!!!!!! Ojoj, det här blir så bra, så bra!


..:underbara x3m:..

Jag har grämt mig över att jag missar så mycket av OS eftersom spelen äger rum i Kina på andra sidan av jordklotet vilket betyder att sändningstiderna är fullständigt omänsliga, speciellt för arbetande människor - men se radio x3m har ju massvis av OS-sändningar under dagens lopp, så även fast jag inte kan se vad som händer kan jag åtminstone höra.

Förhoppningsvis lider mitt arbete inte för mycket
.

Iiik, Satu Mäkelä-Nummela håller ju för tusingen på och vinner i lerduvsskytte!!

..:första medaljen:..

Henri Häkkinen sköt hem Finlands första OS-medalj - brons! Då var min tippade skyttemedalj bärgad då. Utmärkt.


(Bild lånad från Iltasanomat)

..:pang pang:..

Vad annat skulle en kines-skytt heta än Wei Pang? Det låter nästan som ett "Vad heter Finlands bästa skidlöpare? Jo Hacki Hälinen"-skämt..

..:barkväll första gången på väldigt länge:..

Idag blir det utgång, som alla svenskar säger, på finlandssvenska - idag ska jag på krog. Skitlänge sedan jag var ut på krog här i Åbo, det ska bli riktigt riktigt roligt. Först kommer det lite schack hit till mig på förfest sedan far vi ut nånstans, förhoppningsvis till Börsen.Jag hittade förresten en rock idag. I och för sig är det en sommarrock jag letat och sommarn är ju nästan slut men what the heck.

..:årets klantighetstitel tillfaller:..

...MIG!

Igår skulle jag ju komma hit till Åbo, så vid sjutiden packade jag mig iväg. Satt sedan i allsköns ro i bussen och skumpade tills jag strax före Kimito kom på att jag inte hade polislåsnyckeln med mig. Shit pomfrittes - utan den slipper jag ju inte in i min lägenheten. Jag satt hela bussfärden, som kändes olidligt lång, och funderade om jag kanske ändå inte hade låst med polislåset, men sen kom jag på att mamma senast varit i min lägenhet så det fanns inte en chans i världen att hon skulle ha glömt bort det, polisdotter som hon är.

När vi kom fram till Åbo fick jag vackert traska iväg och titta på min dörr, så snöpligt. Jag kunde iallafall föra mina saker upp på vinden så att jag inte behövde släpa dem med till Dalsbruk. En halvtimme efter att jag anlänt till Åbo satte jag mig alltså i bussen, dessutom samma buss + chaffis som jag kommit med, än en gång, den här gången med Dalsbruk som destination. Gissa om jag kände mig korkad.

Väl hemma fanns nyckeln inte där jag trott att den skulle finnas, varvid jag blev alldeles uppriven och inte visste vad jag skulle ta mig till - det är inte världens bästaste sak att slarva bort en polislåsnyckel, speciellt när den bara finns i en upplaga. Efter en stunds hysteriskt letande och några, inte mindre hysteriska, samtal till mamma, hittade jag den förbenade nyckeln - i mammas nyckelknippa. Vilken lättnad.

När jag sedan skulle ställa min telefonalarmklocka på väckning var batteriet dött - och laddaren givetvis bland mitt bagage på vinden. Vi har ingen portabel väckarklocka i huset så jag var tvungen att ställa pappas antika klockradio på ringning - i ett helt annat rum än där jag sov. I morse när den började tjuta där för fullt, trodde jag först att ryssarna anföll eller nånting, innan jag förstod att det var dags att sega sig upp och bege sig iväg - för andra gången på 12 timmar.

Väl i bussen hoppades jag få en lugn stund; höra på lite musik, läsa en bok. Tji fick jag - vem klev på om inte självaste Hamstern själv. Och han kan prata minsann.

Nu funderar jag om jag alls vågar lämna lägenheten och fara ut på en liten shoppingrunda.

..:OS-funderingar:..

Idag är det dags för OS-invigningen i Peking - tyvärr jobbar jag just då. Sändningen börjar lite för tre, och jag slipper härifrån först en timme senare. Förhoppningsvis har finnarna inte ännu troppat in förrän jag hunnit hem.

Mycket prat om OS i år, dock mest om värdlandet och dess minst sagt märkliga, stränga regim. Att blanda in politiken i idrotten är ju inte precis något nytt, redan det faktum att man tävlar för sitt land och då använder nationalistiska symboler, som flaggor, tyder ju redan på att man inte kan särskilja dem från varandra i så stor utsträckning.Jag tänker dock koncentrera mig på sporten, som ju faktiskt är det som borde vara mest i strålkastarljuset, och åtminstone för tillfället strunta i de många dödsstraffen, de förföljda Falun Gong-anhängarna och de usla levnadsvillkoren. 

Nu blir det minnsann sexton dagar av (jiises, solen skiner..) mycket sport och förhoppningsvis får vi också fira många finländska medaljer.

Min optimistiska tippning:
2 spjutmedaljer
1 längdhoppmedalj
1 simmedalj
1 skyttemedalj
2 överraskningsmedaljer

Min pessimist-tippning:
3 medaljer

..:nytt SatC-sällskap:..

Idag kommer Tarja hit för att hänga lite och titta på SatC - Anna - jag har hittat en vikarie för dig, så här länge tog det :)

..:stan vs landet:..

Imorgon reser jag iväg hem till Åbo över veckoslutet - men det beslutet var inte lättvindigt gjort... Jag funderade av och an flera gånger om jag kanske borde fara ut till Frillesro istället, men slutligen drog stan det längre strået.

Nu när det börjar bli så här höstigt, kallt och trist saknar jag min stad, min lägenhet, mitt liv massor. Det känns nog som att det börjar bli dags för mig att packa mig iväg. Jag har ju inte ens hunnit bo ordentligt i min lilla lya eftersom jag flyttade dit veckoslutet före jag började jobba här. Tänk, det har redan gått 14 veckor sedan jag började jobba.  


..:tredje gången gillt:..

Igår såg jag filmen Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain för tredje gången - och äntligen förstod jag: jag fattade verkligen det roliga i denna underfundiga, märkliga film, jag märkte det alla andra uppenbarligen fattade första gången...Det känns som om en sten fallit från mitt bröst.  

..:mitt skivsällskap:..


..:kryptiskt:..

Igår fick jag veta att min ex-APR ska gifta sig om nån vecka. Inte för att det nu kom som en blixt från klar himmel, men ändå känns det lite...hmmm...märkvärdigt

Tänk vad tiden går fort.  

..:fredag, lördag, söndag, måndag:..

Dålig uppdatering på den här fronten, jag har varken orkat eller ens velat starta igång datorn under veckoslutet och igår hann jag inte alls.

På fredag var jag som sagt på kräftskiva, vilket var riktigt roligt. Det komiska är att jag på varendaste en av våra "sitz-fester" blir placerad med samma människor. Absolut inget fel på sällskapet, men det skulle ju ha varit roligt att ens nångång sitta med nån annan. Vidare många kräftor blev dock inte förtärda; jag hade en som satt på min tallrik och glodde på mig med sina svarta knappnålsögon, men den fick snarare agera fotomodell än mat. (Bilder kommer kanske senare, när jag är hemma.)

Åtskilliga timmar av veckoslutet ägnades, inte bara åt tevetittande utan också åt städning - jag svabbade både köket och badrummet från golv till tak. Vet inte varifrån min plötsliga städfrenesi anlände, men välkommen var den. Det började se lite grisigt ut. Jag hatar när det är råddigt omkring mig, åtminstone oftast...

Igår var jag till Kasnäs och simma, i badhuset alltså. Det passade utmärkt när vädret var så grått och trist. Sånt där blaskigt mittimellan-väder får gärna skippas för min del, hellre ordentligt regn då. Idag fick jag min bön hörd. Regnet öste ner jag kom till jobbet för en stund sedan och fortsätter säkert resten av dagen. 

..:kräftskiva:..

Om ett par minuter ska jag bege mig iväg på kräftis som Ina och Vickan ordnar i den senare nämndas sommarstuga. Det ska bli riktigt roligt, jag har ju knappt under hela sommaren sett någon av gamla gymnasietgänget.

RSS 2.0