..:e du flicka?:..

Istället för att skriva Environmental Management-rapporten som jag borde, roar jag mig med att titta på MalaxNytt på youtube. Det är alldeles fruktansvärt roligt - det är som ett sketchprogram, men uppenbarligen är det helt på riktigt... Nu börjar jag fatta varför mamma är så anti-österbottnare... Dom är ju inte riktigt kloka..


..:snörvel:..

Jag konsumerar näsdukar som om jag fick betalt. Så är det när näsan rinner konstant; det är så obehagligt med snor på tangenterna..

..:dagens skämt:..

Nästa period, som inleds nästa vecka, hade jag en enda kurs inplanerad . Nu fick jag just ett mail från vår utbildningsprogramansvariga som meddelade att kursen dras av ingen mindre än ärkenöten Jocke. Nu har jag ingen kurs inplanerad längre.
Sommarlov från och med måndagen då.

..:snopet:..

Jag åkte ju igår iväg till Bruke för att träffa gamla kompisar, och då speciellt gravida F som jag inte sett på evigheter och som dessutom är bosatt i Sverige. Det gick dock lite snöpligt med vår träff - ingen hade meddelat F att hon skulle infinna sig på Portti klockan 18 så det blev inte så mycket av det hela.. Det kändes ju lite fånigt, speciellt som jag egentligen inte alls skulle ha haft tid att fara dit överhuvudtaget. Nå jag hann ju på blixtvisit hos mamma och pappa - och Morris inte att förglömma - och det var dom glada för :)
 
Dessutom har min snuva nu toden teolla brutit ut...underbart, precis vad jag behöver ni inför det kommande stress-veckoslutet.   

..:hetsigt schema:..

Den här veckan är en riktig stressvecka. Jag har massvis att göra och varje stund jag ingenting gör, har jag dåligt samvete och känner att jag absolut borde göra nånting. Som tur har jag fått logistikarbetet färdigt och inlämnat, så nu är det bara ProSemit som pressar på. Deadline på måndag och halva arbetet saknas. Jag fattar inte varför vi lämnat det så till sista sekunden. Dessutom far jag till Bruke idag en sväng för att träffa gamla kompisar, bl.a. F som väntar tvillingar. Ska bli jätteroligt, men samtidigt går en massa dyrbar tid till spillo, men man måste väl kunna prioritera, skit i samvetet.  

Igår var vi btw på luokkabileet, Markus fick också följa med fast han nu egentligen inte hör till klassen :) Efter det fortsatte de flesta, bland annat Flavour Flav, till Lyni på GhettoParty, men vi for hem vilket var helt bra, eftersom jag imorse vaknade med en mysig flunssa med tillhörande durrighet i skallen. Underbart. Efter litervis med diverse varma drycker har tillståndet förbättras lite, så kanske jag ska orka släpat my lazy ass till skolan för att få lite SPSS-privatundervisning..


..:trehundrafyrtionio spänn:..

Så mycket kostar fåtöljen från IKEA som jag så gärna skulle vilja ha. Kan den inte bara flytta in här hos mig? Jag har iofs inte riktigt plats för den, men den är så fin så jag fast kunde ..hmm...slänga ut köksbordet...eller nånting... 


Andra frågan är varför jag surfar omkring på IKEAs hemsida och suktar efter fåtöljer när jag egentligen borde skriva på ProSemit.

..:vilket veckoslut:..

Mina ögon hålls knappt uppe, jag är helt kaputt efter helgens bravader.

Fredag till lördag var jag i Helsingfors med Anna, där jag otroligt nog lyckades göra mig av med presentkortet. Vilken lättnad. Det var dock inte det enklaste, inte bara på grund av att det var svårt att hitta ett par skor jag ville ha, utan för att köpet rent praktiskt var svårt att genomföra.. Mimmi & co (Musse Pigg, Långben och Klarabella Ko då så klart) hann jag också träffa - och Momi givetvis eftersom jag stannade där över natten.  

Vid femtiden på kvällen var vi tillbaka i Åbo och efter en hastig tillfixning och en mer eller mindre effektiv panikstädning (= släng in allt överflödigt i skåpet ) kom Alexandra och Josefin hit. Vi satt och talade gamla minnen och tiden bara rann iväg. Vi till och med återupplivade en gammal dans, men det kanske inte är något för andras ögon och öron. Jossan kom pga. sin visdomstandsoperation INTE med till Börsen, synd, men jag och Alexandra hade skojigt för det. Vi dansade helt sjukt mycket, trots att vi råkade ut för både psykopater och annat löst folk, som uppenbarligen anser att de har all rätt i världen att peta på allt de kommer åt. Markus och hans kaverin kom också dit, fast vi fick inte riktigt hänga med dom. Förstår inte alls varför. Tror det hade någonting med att både jag och Alex har ganska väloljade munläder, speciellt med några promille innanför västen.. hmm...

Trots att vi for från krogen före stängningsdags, somnade vi först när det började ljusna. Jag visade en hel drös med mer eller mindre pinsamma bilder av mig från mina ungdomsår - och han kände inte igen mig från Gamlas Dans. Så mycket har jag väl inte ändrat...  Märkligt. Två timmar senare väckte Markus mig och efter det var det färdigsovet. Han borde absolut gå på en sovskola den gossen. Resten av dagen är ett enda blurr i min hjärna pga min gigantiska trötthet. Jag gjorde ett tappert försök till att läsa till statistiktenten, men efter att ha insett att jag hade ögonen fast och bara bläddrade framåt gav jag upp.

I morse när väckarklockan ringde klockan halv åtta var jag helt i nattmössan och hade ingen aning om vad det var frågan om, varpå jag stängde av den och fortsatte sova. Som tur hade jag varit förutseende nog och lagt min kännykkäväckare på också kvällen innan så jag hann till skolan.

Nu ska jag först drischa en stund och sen är jag nog illa tvungen att ta itu med skolarbeten.


..:roadtrip:..

Om en och en halvtimme åker jag till huvudstaden med Anna för att shoppa. Ska se om vi lyckas sätta sprätt på våra  Bianco-presentkort... Dessutom ska hon få sin systemkamera...fräckt... jag vill också ha. Alla andra (lågge-argumentet nummer 1..) har ju och bara trycker upp dem i nunan på mig och berättar med yviga gester hur otrooooligt fina bilder man kan ta med dem. Som om jag inte sku veta det.Oj, nu hör jag på radion att Åbo är världens råttbo. Mysigt.

..:brakfest?:..

Ikväll ska jag till Pamela på kakfest, det är minsann med kakor man ska fira lill-lördag, inte med sprit :)


..:jag är så förbenat duktig:..

Jag är så jäkla stolt över mig själv.

Idag steg jag upp skittidigt och satte mig genast framför datorn och började skriva på mitt logistikarbete (förutom en litenliten paus då jag surfade på feissarin och fyllde i en onödig lista..) och nu har jag lyckats klämma fram hela fem sidor - fatta - FEM SIDOR (okej nu räknade jag ju med innehållsförteckningen, men ändå..)! Det är ju liksom hälften av vad som behövs. Och det är till och med helt vettigt det jag skriver. Det är alltid positivt och inte alltid givet.

Fast nu ska jag strax ta en paus i mitt flow och fara och luncha med Lenushki till Gado. Kanske skulle löna sig att klä på sig nånting annat än pyamas före jag beger mig iväg..
 

..:stör ej:..

Nu ska det skrivas logistikarbete så det ryker om det. Vete tusan hur jag ska lyckas knåpa ihop tio sidor - om ett ämne jag dessutom ännu inte kommit på - men det är ju alltid trevligt med utmaningar.


..:test:..

Min dammiga lilla blomma

..:lyssna utan att upprepa:..

Studiebesöket på garnisonen var helt, ehum, intressant. Det såg lite annorlunda ut där än vad jag hade förväntat mig - och kallt som attan var det. Roligast var när faneden svors och gubben (som säkert hade någon superfin militärisk rang, som jag inte kunde bry mig mindre om..) sa: "Lyssna utan att upprepa", varpå en beväring givetvis började, högt och tydligt, säga "Lyssna utan att upprepa", innan han insåg sin lilla blunder. Den missen gjorde det nästan värt att stå ute och frysa arslet av sig (som dessutom i kombination med Wilmas nysning resulterat i en liten förkylning..). 

På kvällen var vi, jag och Markus, till Benelli's för att äta valentin-middag och medan vi stod och väntade på att få vårt bord, ser jag plötsligt en bekant blond kalufs - Alexandras. Hon var där och dinerade med sin (sitt?) M och vilken dag är det passligare att se vänner än på vändagen :) De hade dock inte reserverat bord, så det satt i princip halvvägs in i köket, men tydligen var de ändå nöjda med käket, de kunde ju iallfall i detalj följa med hur det tillreddes..

Idag har jag och Anna sightsee:at i Åbo, trots att jag borde skriva skoluppgifter och göra andra viktigheter, men det är nu sånt man bara måste göra då man har tillgång till bil..

Ps. Kan man förresten inte lägga till nya kategorier mera här på bloggen, eller är jag helt retarded och inte bara fattar hur man ska göra...?

..:tidig väckning:..

Glad alla ♥:ans dag allihopa. Somliga sover länge. Får frukost på sängen, kanske till och med presenter. Myser omkring hela dagen i ett rosaskimmer. Vet ni vad jag ska göra? Jo, jag ska fara på en superromatisk fieldtrip till - tadaa - Dragsvik. Lasses, Markus kompis, svär nämligen faneden idag.

Så här glad är jag idag - och visst är här lite rosaskimmer här också:


Och mitt smajl ser inte alls forced ut. Det är så här jag ler normalt.
Jag tycker det är snyggt med tandkött.

..:det är slutresultatet som räknas:..


Ett sådant här kaos lyckades jag åstadkomma igår när jag skulle fixa fast bakstycket som rasat ner på bokhyllan. För att göra det var jag tvungen att tömma hela hyllan - och det var inte lite grejer jag hade där. 

Uppdraget lyckades jag med, tack vare åtskilliga meter tejp och två spikar. På köpet fick jag lite ordning i bokhyllan. Jag torkade till och med bort det decimeter tjocka dammlagret som samlats.    

..:besvikelse #2:..

Idag är det Penkkis och när jag nu ska envisas med att bo så himla långt borta från kärncentrum där jag bara har utsikt över en gudsförgäten bakgård, ser jag ju inga lastbilar med abiturienter, inga flygande karameller, hör inga visslingar och tutningar. Fruktansvärt tråkigt.

Det var mycket bättre att bo i C där man nu åtminstone kunde få se gamla tanter och småbarn bli bombaderade med karkkin. Det var tider det.

Ps. Jiises det är hela 4 år sedan jag själv blev student. Vart har tiden tagit vägen?


..:vilken besvikelse:..

Jag drömde i natt att jag diskade (helt normalt..) och hade förväntat mig att diskberget skulle ha försvunnit när jag steg upp imorse. Det hade det inte.

..:ser ni likheten?:..
Jag har mina fina Findus-sockor på fötterna idag.
Är dom inte för coola -  Fammo kan nog hon :)

..:sommardrömmar:..     

Jag saknar sommaren. Eindå fullt.

Nu är det bara kallt, snöigt, isigt och äckligt.
Jag hatar att vara tvungen att packa på mig massvis av kläder för att överleva. Jag hatar att stappla omkring som en gammal stelbent kråka för att inte halka på de snorhala gatorna.

..:puuust:..

Nu är jag hemma efter en fartfylld helg i Dalsbruk - vi hade nämligen lilla Wilma på besök. Hon håller minsann en igång. Nu ska jag drischa framför teven, det har jag ju inte alls hunnit med...


..:torsdagens saldo:..

Intervjun gick helt bra, vi lyckades till och med, helt utan pinsamheter, luska ut vad tanten hette. Det ser alltid bättre ut i rapporten när man hänvisar till respondenten vid hennes namn och inte som "tanten på Finnmatkat"... Det vi däremot inte lyckades med att samla ihop tillräckligt med ork för att skriva ned hela intervjun. Där tog det tvärstopp efter en stund. Vilket egentligen var helt bra för då hann jag säga hejdå åt Markus innan han pallra sig iväg till Pargas för att vikariera där imorgon. 

Ps. Det var fruktansvärt roligt när tanten på Finnmatkat uttalade Kanarieöarna som [kanariiiiiiöarna]
Ps 2. Arnold's Kana-Pekoni-bagel minus baconen plus lök är fruktansvärt god.
Ps 3. Fruktansvärt är dagens ord.
   

..:strike:..

Igår var vi och bowla med Anna och Nicke. Det var jättekiva, det är så roligt att bowla - och jag var till och med helt bra. Jag var illa rädd först att pojkarna skulle vara allt för överlägsna (Nicke kasta bara fyra strike:ar på raken...) men tji fick jag. Jag kicka till och med Markus' ass i andra omgången. Det var helt klart kvällens höjdpunkt.

Efter det for vi till Rento och där spela vi Monopol, hur det slutade kan vi låta vara osagt.. Däremot kan vi säga "Peri är hundra"... :)

Idag, om 3 och en halv timme, ska jag och Anna intervjua en tant, som vi inte har en aning om vad som heter, på Finnmatkat till vårt ProSemi. Spännande. Undrar vad vi ska säga för att hitta henne, vi kan ju inte bara helt resolut älga in bakom disken.. Nå vi har ju några timmar att fundera på saken..

..:spss = sablars problematiska statistikskit:..

Nu har jag ägna timtal åt att försöka klura ut hur jag ska bära mig åt för att få några uppgifter lösta i SPSS, och hur bra tror ni det gick då? Jo, väldigt väldigt dåligt. Inte en endaste en hel uppgift klarade jag av. Vad duktig jag känner mig...

..:jag = tröggöken #1:..

Varför får jag ingenting gjort?

Idag - efter att ha varit till skolan och presenterat min icke-existerande examensarbetesforskningsplan (som nu dock är lite mera existerande) och efter att ha gått på stan med M och sökt en ultraljudsvisselpipa (don't ask why, jag fick inte heller det riktigt på det klara..) - bestämde jag mig för att vara flitig och skicka in MASSVIS av jobbansökningar. Jag har nu varit hemma i två timmar och har ännu inte lyckats plita ner en endaste rad i en endaste jobbansökan. Istället sitter jag och hör på Volbeat. Det hjälper ju. Det är precis vad som krävs för att jag ska få ett jobb till sommaren.  Ps. Idag lyckades M införskaffa sig ett par hela farkkun. Jag tror det var hans första par. Ou jee.

RSS 2.0