..:i fear i'll never see them again:..

Rene, den råttan, ha knyckt mina brillor...

..:solbränna:..

Nu är picnicen i det underbara solskenet över och jag lyckades till och med bli lite solbränd på köpet - på ena skuldran.. Alldeles ljuvligt var det att sitta där i gröngräset med en massa skojiga människor och njuta av ledigheten, vädret, dagen, maten - livet.

image281


..:glada vappen gott folk:..(bild lånad härifrån)


Idag är det full rulle hela dagen. Vi ska strax börja uträtta lite ärenden på stan, sedan baka, fixa lite, sedan chilla (oj vad länge sedan jag använde det ordet..) på picnicen några timmar. Möta Vicke som kommer från Tver. Hastigt hem, fixa en massa inför festen ikväll, städa, packa. Sen till Vårdberget för att sjunga in våren och mingla. Hem igen. Sedan till Kåren. Puust...

..:stressed out of my mind:..

Det är så mycket jag borde göra att det slutar med att jag står och yrar mitt på golvet och inte vet vad jag ska ta mig till...

..:one day i'll fly away:..

image279

Såna där silvervingar ska jag också skaffa mig. Skitfräsiga.

..:vilken dag:..

Pust nu har vi sprungit omkring i stan och fixat en massa grejer inför Vappen, flyttningen och allt möjligt annat. Shit vad mycket som ska göras på så lite tid! Nu ska jag huila en stund och sen börja packa igen. Dessutom måste jag hinna baka lite tills imorgon.Om man galopperar från Wiklunds med massvis av bananlådor i händerna stirrar och skrattar folk ganska mycket åt en, har jag insett idag.

..:titta vad jag fann:..

... i mina gömmor. Nu ska det börja målas minsann..

image278


...yeah right...

..:johan glans:..

Åh, han är så söt och rolig :)


..:inga lådor:..

De hade glömt bort oss i butiken, så det blev inga lådor, vilket betyder att jag inte kan fortsätta packa. Nytt försök imorgon.

..:söta morris:..

image277
Organisationskulturer är precis vad jag håller på med...

..:en liten fråga:..

Någon som känner för att skriva en rapport om organisationskultur?

..:vemodiga packningsbestyr:..

Jiises vad mycket saker man samlar på sig under åren! Jag har dock kommit igenom en hel del - och kasserat massor. Känns egentligen skönt att bli av med en massa crap men samtidigt väldigt vemodigt när jag tänker på varförjag gör allt det här. Hur ska jag någonsin kunna lämna den här lägenheten - mitt första riktigt egna hem. Snyft.

..:paltor överallt:..

Nu har jag alldeles kört fast i packandet, det enda jag lyckats åstadkomma hittills är en sjuhelsikes röra. Så här mycket kläder trodde jag inte att jag hade; jag har hittat massvis av plagg, som jag inte använt på år och dar och som jag nog aldrig kommer använda igen, men som jag av någon anledning ändå sparat - bland annat min högstadie-klasskjorta.

..:rensa, packa, slänga:..

Idag ska jag ägna dagen åt att packa. Jag måste rensa bland alla mina saker, slänga massor, eftersom det helt enkelt inte får plats i den nya lägenheten. Vad svårt det kommer bli - att veta vad jag ska behålla och vad som ska fara.

Hur ska jag klara det här?

..:skit:..

image276

...LEDA...

..:Åbo vimlar av folk:..

...och jag sitter hemma som en gammal pensionär nej till och med pensionärerna är ute och svirar idag. Jag kom just hem efter att ha tillbringat de senaste 6 timmarna med att göra skolarbeten (jo, jag har sommarlov egentligen..) och traskade hem längs med åstranden. Och jag mötte massvis av människor , både äldre och yngre, vissa rundare under fötterna än andra - jag såg också en kille som sålde grillad korv från flakan på en trehjuling - och i båtarna satt fullt med folk och njöt av sommarvärmen, som dock kändes ganska kylig... Dessutom stötte jag på bekantingar - two old flames, Silverboy och Pia.

I'm so boooored säger jag i äkta Karen-anda.

..:full rulle:..

...hela tiden trots att jag på pappret har sommarlov.Dagens låt: Jolene - Dolly Parton (fast egentligen Frida Öhrn, men hennes version finns bara på tuben. )

..:hemkommen:..

Nu har Mamma kommit hem från Solkusten - brun som en pepparkaka och tack och lov välbehållen.

..:dagen efter:..

Avslutningsmiddagen var riktigt lyckad trots att servicen på stället inte riktigt var något att hänga i granen, men det goda sällskapet lyfte avsevärt mycket på stämningen. Dessutom var maten sjukt god. Och alla var så fint uppklädda i klänningar och kostymer. Jag körde med min vakio - ja den börjar bli det vi det här laget...Jag skulle ha massor att berätta från gårdagen, men jag bara inte orkar nu. Jag ska nämligen om en liten stund fara med Anna till Arnolds och äta donitser. Vi hade på onsdagen en gästföreläsare från Arnolds och han sa att Arnolds' donitser är väldigt hälsosamma (okej det där var sanning med modifikation, det som han egentligen sa var att dom innehåller mindre fett än andra och att han trots att han äter fem stycken om dagen ändå var i god form...)

..:den är här!:..

Tänka sig att det nu börjar bli dags för den efterlängtade avslutningsmiddagen. Jag kan inte förstå att den är redan ikväll. När Anna och jag började planera den för åtskilliga månader sedan kändes det som himla avlägset, men nu står den alldeles runt hörnet. Om två timmar kommer flickorna hit till mig först på skumppabileet (Satus idé...) och sen klockan 18 styr vi kosan mot Konttori. Hoppas allt klaffar där, trots våra små...hrmf... kommunikationssvårigheter och allt blir lika bra och roligt som jag föreställt mig.

Jag håller just nu på och gör mig i ordning och till vad gör man det bättre än till svängiga dansbandstoner.

I vårt eget blue Hawaii....Hand i hand på en solig strand...

..:ceriserött - årets färg?:..

Jag har hört om gröna potatisar och att de är giftiga - men ceriseröda, ja, hur är det med dem?

image274


 

..:SOMMARLOOOOOV:..

Imorse hade jag sista lektionen för i år, så nu är det sommarlov som gäller (jag ignorerar totalt att jag har flera skolarbeten som ännu ska göras..) för hela slanten!

..:ps:..

Vi har ju förresten fått vår lägenhet uthyrd nu från och med mitten av maj så vi behöver inte betala dubbla hyror. Vad är bättre än det?

(Det är så mycket nu, jag hinner ju nästan aldrig blogga, och när jag väl gör det, glömmer jag bort hälften av allt som hänt/händer/ska hända).

..:tenttenttenttent:..

Nu har jag tentläst i evigheter, känns det som åtminstone, och ingenting fastnar. Nå tyskan borde ju gå helt skapligt även om jag inte pluggar så himla mycket, men jag skulle gärna vilja få ett bra vitsord. (På tal om bra vitsord - jag fick en fyra i yritysviestintä och är inte så lite nöjd.) Internationella marknadsföringen blir antagligen svårare att freestylea, men jag är väl illa tvungen att göra det när nu läsandet en gång går så här trögt.  

Varifrån ska jag finna inspirationen att läsa...?

..:skärpning:..
Nej nu måste jag nog ta mig i fadermördaren kragen.
Förmodligen lärde jag mig mera om jag slutade fotografera boken och istället läste den.

..:bla bla bla:..

Tentläsningen går så oerhört trögt!
Jag gör en massa annat totalt irrelevant, typ ställer upp mina Bianco-prylar och fotar dem, skriver listor över vad jag ska ta och inte ta med till den nya lägenheten, tittar på teve - allt medan jag smaskar i mig satsumas som om jag fick betalt. Jag har noll motivation att läsa till tenterna. Dessutom är jag övertygad om att åtminstone International Marketing-tenten kommer vara skitsvår, vilket göra att jag får hurja paineet och det hjälper inte precis.  
Kan det inte bli torsdagkväll nu så skulle all skola vara över och det skulle vara dags för vår avslutningsmiddag?

..:resultatet av dagens tentläsning:..

image269

Klart jag klarar International Marketing-tenten galant med den här i bagaget...

..:bekymmer:..

Hur tillreder man torkade trattkantareller?

..:första gången:..

På torsdagen (länge sedan, jag vet..) avnjöts förresten årets första färska jordgubbar, de var dock inte inhemska (om man inte är spanjor förstås..), men riktigt goda ändå. Inte så där smaklösa och sura som de ibland brukar vara.

image268

På fredagen var vi första gången till den nyöppnade glassbaren Nuvole (kanske den hette..) som finns i Hansa. Där får man hemgjord, krämig, jättegod italiensk glass. Värd ett, eller helst flera, besök.

..:hur vet jag det?:..

"Lågstadie- och högstadiepojkar klär alltid av sig så snabbt"
Emilia

..:damn:..

Idag måste jag läsa på tent.

..:bussolycka på Solkusten:..

Mamma är ju nu i Costa del Sol och vi fick just höra att där skett en hemsk bussolycka i vilken flera finska turister dödats och skadats. Bussen, som var fylld med Aurinkomatkat-passagerare, var tydligen på väg till flygplatsen, men krockade med en bil, vars förare antagligen var berusad. Som tur är allt bra med min kära Mamma, som ju inte alls var inblandad i det hela, men visst känns det ruskigt ändå. Tänk hur snabbt ens semester kan förvandlas till något förfärligt, något som vänder upp och ner på hela ens liv.    

..:dagen i bilder:..

image260
image261
image262
image263
image264
image265
image266
image267


..:tips?:..

Jag har sån lust att fara ut och göra någonting roligt, jag får ju angst av att sitta här inne och uggla. Vad i hela fridens dar ska jag hitta på?


..:underbara Bianco:..

Jag och Anna har ju som bekant gjort en kampanj för Bianco och på torsdagen var vi till butiken för att vi skulle dra vinnarna i tävlingen. (Roligt nog vann också en flicka från klassen). Vi fick samtidigt varsin "goodiebag" eller vad det nu är alla fashionistas älskar att kalla dessa påsar med prylar i... Påsen innehöll lite smått och gott, bland annat Bianco-godisar, nyckelband och vattenflaska - och det bästa av allt - ett presentkort på femtio euro! Kan det bli bättre?


..:resumé:..

Sextonde april, alltså för tre dagar sedan bloggade jag senast ordentligt. Det har hänt ganska mycket de senaste dagarna med alla flyttbestyr och sånt. Jag vet ju inte riktigt var jag ska börja..

[ x ] Punttat
[ x ] Sett bra och mindre kampanjpresentationer
[ x ] Drömt om min nya yttepyttelägenhet
[ x ] Vinkat av Mamma som reste iväg till Costa del Sol
[ x ] Träffat barfota danskar mitt i natten
[ x ] Skolkat
[ x ] Besökt Bianco (mera om det sen...)
[ x ] Äntligen bytt batterier i min klocka
[ x ] Smakat på Jaffas nya jordgubbssmoothie
[ x ] Telefonköat, råkat på inskränkta finnar och telefonköat lite till 
[ x ] Hälsat på Fammo och hennes syster i nostalgi-Uittamokämppän
[ x ] Skrattat åt skäritanternas tokiga eskapader i storstan
[ x ] Instruerat ovanstående tanter hur mobiltelefoner används 
[    ] Skrivit organisations- och ledningsuppgifter
[ x ] Panikstädat
[ x ] Haft lägenhetsvisning 
[ x ] Invigt capribyxsäsongen
[ x ] Solskenspromenerat
[ x ] Ryckt i Martins kyrkans dörrar
[ x ] Hittat Myöhempien päivien pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (?)
[ x ] Fotat ekorrar
[ x ] Punttat i Idrottsparken
[ x ] Tänkt på "Mul ei oo sukkia"-Markus
[ x ] Besökt skärgårdsmarknaden
[ x ] Ätit maistiaisia
[ x ] Inhandlat en klänning och en fjärilstopp från H&M
[ x ] Köpt ett kilo ost för en struntsumma i nya Wiklunds S-Market
[ x ] Färgat håret
[    ] Tentläst

Huh, vad långt det blev och det här var bara en bråkdel av allt. 


..:wow, bloggen fungerar igen:..

Jag har inte kunnat blogga på hela dagen. Jag steg upp tidigt blott och enbart för att blogga (yeah right..) och så gick det inte att logga in... Vilket antiklimax.

Men vänta bara, snart kommer det text.

..:ofrivillig bloggpaus:..

I'll be right back...


..:kufiskt:..

Jag anfölls just av någon slags mystisk snuva. Ögonen och näsan rann hejdlöst, men sen gick den om lika plötsligt som den dök upp. Underligt.

..:ny lägenheten på nylandsgatan:..

Jag fick just veta att jag fick lägenheten vi var och tittade på igår! Super! Nu behöver jag inte stressa över det mera. Skönt. Lägenheten är visserligen pytteliten, men den kostar också bara 50 euro mera i månaden än vad jag idag betalar och dessutom har den utmärkt läge.

Nu är problemet bara att lyckas skramla ihop tillräckligt med pengar till garantisumman före klockan halv tre då jag ska gå och skriva kontrakt. Jag frågade av mamma om hon möjligen kunde låna lite tills vi får loss vår nuvarande lägenhets garantisumma, men det visade sig att hon var i Kimito idag, dock kom vi på att hon kunde gå till banken i Kimito och fixa överföring. Frid och fröjd. Tills hon två minuter senare messar att banken är stängd på grund av strömavbrott. What?! Hur ofta händer sånt? Typ aldrig!

Jiises, hur ska detta sluta?


Update: Strömavbrottet över, pengarna fixade.

..:indiska-klänningen:..

image247

       

..:sju timmar shopping:..

...är nog lite för mycket för mig - jag är alldeles kaputt. Jag förstår inte hur alla supershoppare/modebloggare orkar.... Men skitnöjd för jag hittade en underbar klänning på Indiska. Utöver den köpte jag typ ingenting...förutom några armband och en blus åt mamma (den fräckisen som tänker resa iväg till Costa del Sol på fredag...). Anna köpte en ljuvlig klänning, som hon ska ha på sin mammas bröllop, + en miljon andra plagg :).

Det har varit en lång dag idag, som började med yritysviestintä-tenten, som gick, tror jag, helt skapligt och International Marketing lektion (okej den var ju inte precis så tung...) . Därefter for jag och Anna till Mylly, sen på lägenhetsvisning och slutligen ut här i stan. Jag hittade typ ingenting i Mylly, jag som helt hade förberett mig på att inhandla massor... Nå kanske lika så bra, alla flyttbestyr blir ju inte precis billiga...

Nu ska jag gå och fota min fina klänning, jag måte ju dela med mig av min sötnos:)

..:nej nu:..

... måste jag nog börja plugga på yritysviestintä-tenten jag har imorgon och sluta titta på bröderna Rongedal på youtube...

Jag ska först bara be till Gud om ett mirakel, för det är precis vad som behövs för att jag ska komma igenom den förbenade tenten.  

..:dygnsförlängning:..

Oj vad jag skulle behöva en liten dygnsförlängning med ett ganska stort antal timmar. Det är så mycket jag borde hinna göra, men som jag bara inte får intryckt någonstans eller som jag med våld måste pressa in någonstans, vilket leder till att det inte blir riktigt ordentligt gjort. Nå anyway, imorgon tänker jag ta en paus som heter duga. Njaa, eller jag ska till Mylly och shoppa like a maniac för alla mina fyra euron som jag har och inte ägna ett endast skolarbete ens en halv tanke.

Sen på onsdag ska jag på lägenhetsvisning. Ska bli så spännande; lägenhet har perfekt läge, men är ganska dyr men också ganska stor. Hoppas den är skitfin. För då får jag ha en dyr lägenhet...

..:oh frida:..

Visst har jag länge vetat sångerskan, Frida Öhrn, i Oh Laura sjunger bra, men nu efter att ha hört henne i Så ska det låta kan jag inte annat än konstatera att hon sjunger ju så sjukt jäkla bautabra att jag får gåshud. Tänk om man kunde få sjunga så där fint. 

Många fina klipp... Jag kan sitta och höra på dem hur många gånger som helst.
..:trettioåtta kvadrat:..

Jag hittade just en skitfin lägenhet alldeles här i närheten, men det mystiska är att det står att dess hyran är 415 euro OCH 650 euro... What? Det är ju inte precis någon liten skillnad där...

Titta nu... vill ha....

Vuokrattavat asunnot: Kerrostalo, 38,0m2, Yliopistonkatu 2, Turku, keskusta650,00eur/kk Oikotie - asunnot, autot, matkailu, koulutus, avoimet työpaikat, kartta

..:jag vill drischa juh:..

Alla min veckoslut bara ryker iväg på nolltid. Strax ska jag gå iväg till Anna än en gång och fortsätta på våra evinnerliga skolarbeten. Förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid; det skulle vara trevligt att ens ha några timmar ledigt. Fast å andra sidan så ska vi imorgon presentera taxfree-juttun, så jag måste väl förbereda mig för det också. Jag fasar lite för det, presentaionen alltså, inte förberedandet.. Jaiks.  

..:så ska det låta:..

Jag upptäckte just att man kan titta på Så ska det låta på internet, man får ju för tusingen se hela programmet. Underbart. Det kan ju liksom inte bli bättre.
 
Settman är så rolig:

"Jag har tagit på mig det finaste i garderoben nämligen genomskinliga kalsonger"..:lägenhetsletning vol. 300:..

Lägenhetssökningen går lite trögt för tillfället. Det tillkommer typ inga nya lägenheter och om det gör det så är dom någonstans långt utanför stan och där vill jag ju inte bo. Det är kanske lite fel tid på året att leta, men man tycker ju att det snart borde vara många lägenheter som blir ledig till sommaren. Jag fundera på att lägga en annons i typ ÅU, kanske det skulle göra susen... Jag fick igår veta att jag får börja jobba antingen den 2:a eller 5:e maj, så då skulle jag ju åtminstone ha tid i månadsskiftet att flytta. Jag har bara ingenstans att ta vägen. Min moster hade dock sagt åt sin chef att jag letar efter en etta i Åbo och han skulle nu kolla om någon av hans många kontakter här i trakten skulle ha nån passlig. Coolt.

..:som en ledbruten gås:..

Ja, så känner jag mig idag. Efter det tuffa punttispasset på torsdag och sählymatchen igår, är min stackars kropp alldeles kaputt. Jag inbillar mig dock att det är bra med lite träningvärk, det får mig att känna att jag gjort någonting åtminstone. Vitsi jag har saknat sählyn. Det var så sjukt roligt att spela igen, dessutom var vi massvis av människor och trots att det vr väldigt trångt på plan så gick det riktigt bra att spela. Jag hade inte ens glömt mina moves fast jag varit borta så länge :)

Dessutom är min nacke lite öm efter bilfärden hem från Salibandyarena. Vi var nämligen sex personer inklämda i en liten tvådörrars Audi och jag satt hela vägen krokig som en kringla med bakhuvudet fast i taket, vilket resulterade i en mild nackspärr..

..:grattis prattis:..

Idag fyller storasyster 26 år. Och den fräckisen är ute på Rosala och firar, medan jag är tvungen att stanna här i stan med alla dödstrista skolarbeten... Anyway...

GRATTIS ALEXANDRA!!


image246

..:huh?:..

"De existerar utanför vårt medvetande och oftast är vi därför inte medvetna om dem."
Organisationsteori
av Mary Jo Hatch

No shit att man inte är medveten om det som ligger utanför medvetandet, men obeservera bara oftast, inte alltid. Det här flumskitet försöker jag läsa och skapa någon slags reda i. Behöver jag påpeka att det inte är det lättaste. Eller intressantaste.
 
Snark.

..:ett titthål, anyone?:..

Idag ringde en titthålsförsäljare på m in dörr och försökte pracka på mig ett titthål med vidvinkel. Precis vad jag behöver. Ett titthål. Det blev dock ingen affär, trots att jag nog var lockad att göra det enbart pga. mannens superattraktiva yttre - långt trassligt hår och skägg, glesa tänder och sketna kläder - och ljuva djupa stämma..

..:en avstängningsknapp för hjärnan?:..

Jag är dödstrött, men ändå kan jag inte förmå mig att stänga ner datorn och gå och lägga mig. Samma visa varje kväll. Jag vet att när jag väl ligger under täcket och stänger ögonen kommer jag komma på tusen miljoner olika saker jag borde göra -  fiffiga idéer ploppar upp som svampar ur jorden. Det känns som om jag nu har så mycket att göra hela tiden, saker jag borde komma ihåg (men som jag med min usla minneskapacitet inte kommer ihåg trots att jag skriver ner det på tre olika ställen), att när jag ska varva ner och ta det lite lugnt (=sova) ändå inte kan stänga av tankarna utan de börjar härja hejvilt och stör min nattsömn något oerhört. Så ligger jag där sömnlös och klarvaken in på småtimmarna och funderar på det ena och det femtiotredje. På morgonen är det mesta dock antingen bortglömt eller så ter det sig i dagens ljus alldeles befängt.  

Jag tänker helt klart lite för mycket. Besvärligt.

..:different shades of black:..

Jag, som så gott som aldrig använder annat än svarta strumpor ,äger följaktligen många svarta strumpor. Problemet är bara att ingen av dem tycks passa ihop med någon annan, och mig veterligen köpte jag nog dem i par. Man tycker ju att svart är en ganska enkel färg, i den bemärkelsen att den helt är bara svart, men inte - varendaste en av mina strumpor har en egen nyans, vissa drar lite åt gråsvart, andra blåsvart eller brunsvart, någon är kanske rent av lite grön i tonen (kanske dags att kassera den..). Dessutom är de alla lite olika i konsistensen, tänkte jag skriva men så kanske det inte heter, utan materialet. Vissa är mjukare och lite mera elastiska och andra avsevärt mycket grovare. Detta är för mig ett evigt mysterium - vad händer med mina strumpor?

Kanske jag borde vänja mig vid att gå med mönstrade strumpor, det borde väl inte vara så kvistigt att para ihop en Ior-socka med sin rätta partner.


..:korvfingrar i nytt skinn:..

Här är mina nya tjusiga punttishandskar fundamental training gloves. Förhoppningsvis löper punttandet bättre nu när inte mina stackars tassar behöver lida.

image245

Jag borde läsa en sketa-tråkig bok om organisation och ledning, men av någon anledning sitter jag och drönar istället. Och hör på Johan Becker.

..:kammade noll:..

Det blev ingen lägenhet på Trädgårdsgatan 16 för mig. Attans attans attans.

Nå, jag får väl leta vidare då.

..:idag gäller det:..

Varför är det så grått och mulet alla dagar - skulle det inte bli vår redan?
Äh, oberoende måste jag traska iväg till skolan. 

 Idag får jag veta om jag får lägenheten vi var och tittade på igår. Spännande.

..:ishockey-elände:..

Attans lätkäfinal som aldrig tar slut och som nu gör så att Desperate Housewives aldrig börjar. Jag som har sett fram emot Despisarna hela dagen.

..:UFF-fynd:..

Jag gjorde förresten ett riktigt kap på UFF - av alla ställen - idag, jag som hatar att gå in där. Jag hittade ett par alldeles underbara svarta klackisar. Jag har letat som en dåre i alla stans skobutiker efter ett par svarta pumps som inte har en giganthög klack - och där står de plötsligt på hyllan bland med alla fula nedgångna snuskskor. I min storlek - och främsta av allt i min prisklass. Ynka tolv euro för ett par skor, som är äkta läder, inte ett dugg slitna ut och som faktiskt är ECCO. Otroligt vilken tur man har ibland.  

image244

Jag lyckades inte riktigt få klackhöjden att fastna på bild, men whatever..

..:i mitt huvud är den redan min:..

Vi har just varit och titta på den perfektaste lilla ettan åt mig. Och jag vill så gärna ha den. Den ligger på Trädgårdsgatan i ett gammalt hus med tjusigt trapphus och den har det finaste fönstret (observera singularis)med bred nisch. Tyvärr var där många andra som också skulle vilja ha min sötis-lägenhet, men förhoppningsvis drar jag det längsta strået. Jag har ju i mitt huvud redan flyttat in.


Det var dock nära att det inte skulle bli någon visning alls för min del. Idag började vi ju som bekant vår Bianco-kampanj så jag har hela dagen (eller åtminstone under de två timmar vi var upptagna med kampanjen...) inte riktigt varit anträffbar - och Alexandra hade försökt ringa mig för att upplysa mig om att jag fått mail från bostadsförmedlingen, men att hon inte hunnit läsa det innan hon loggat ut mig (hmm..), men att hon trodde att visningen redan varit. Jag skyndade mig dock hem och kastade mig över datorn - och det visade sig att visningen var först 15.30. Alltså hade vi helt lugnt en hel halvtimme på oss att ta oss till andra sidan stan. Det gick med bred marginal, eller vi var åtminstone inte sist på plats. Först in i lägenheten och först att skriva ansökan var vi däremot. Det är väl alltid bra?  

..:kaputt:..

Wuhuu, nu är tax free uppsatsen färdig - hela en och en halv timme före deadline. Skickligt. Men jag är död. Och imorgon ska vi börja vår kampanj, men jag har varit så stressad över det här att jag inte ens haft tid att vara nervös. Nu börjar jag dock blir det. Big time.

..:garou i moskva:..

Jag fick just veta att Garou kommer att spela i Moskva i början av juni. Hur mycket vill inte jag dit och titta?Jag bara måste! Men ingenstans finns det att hitta någon info om saken, typ pris och sånt.

image243

..:lägenhetsletning:..

Att hitta en etta i någorlunda fint skick, till ett överkomligt pris, på en lämplig plats verkar knivigare än jag trott. Kan det inte bara uppenbara sig en här i samma hus som jag bor nu, så skulle jag inte ens behöva anstränga mig så mycket vid flyttningen...

Kanske jag borde gå och knacka på hos grannarna som bor i ettor och fråga om dom inte har lust att byta lägenhet med mig...


..:nära nervsammanbrott:..

Vilken horrordag! Vi har hållit på och jobbat stjärten av oss för att få färdigt taxfree-uppgiften tills imorgon - och bara en bråkdel är färdig hittills. Det är en smula irriterande att börja skriva om allt det vi redan skrivit bara för att vi missuppfattat uppgiften lite. När arbetet dessutom ska skrivas på engelska går det ju extra trögt. Aaaaaaaaaaaaaargh, jag har sån lust att bara strunta i det hela och skippa hela skiten, men det kan jag ju inte riktigt göra.

Någon frivillig som vill knåpa ihop 5-10 sidor om taxfreehandelns sortimentspolitik på sverigefärjor och flygplatser (var det nu, observera, inte försiggår någon egentlig taxfreehandel...)?

..:bakelser och dekadens:..

Föreläsningen igår som hölls av Strömsögrabbarna, kocken Mikael Björklund och programledaren Mathias Jungar, var jätteintressant och framför allt rolig. Den handlade om mat som livsstil och de tog bl.a. upp varför de nuförtiden görs så mycket matprogram. Dessutom bjöds det på havtornsmousse som var övertäckt av något som hade ett väldigt fint franskt namn men som såg ut och smakade precis som kladdkaka. Sjukt gott.  

image242

En crappy bild på Mikael och Mathias, då min kännykkäkamera tyvärr inte tar så huippubra bilder. Och nej, figurerna i förgrunden är inte mina bekanta, de bara råkade fastna på bilden.

..:strömsö:..

Nu blir det strömsö-kockar för hela slanten!

..:bianco, bianco, bianco:..

Första (och antagligen också sista..) gången idag som jag har tid att sitta ner och inte är tvungen att skynda iväg någonstans. Och det kan jag fortsätta med i typ två timmar till. Lyxigt värre. Jag har ju inte ens hunnit blogga ordentligt på länge, så det här blir ett riktigt mastodontinlägg... Jag har ju så mycket att berätta...

Natten blev lite kort eftersom jag ända till lite före tre låg och funderade på allt jag borde göra, när och hur jag ska göra det. Det snurrade skolådor, category management, A-ställningar och organisations&ledarskapsuppgifter i skallen på mig tills jag av pur trötthet slocknade, för att, efter vad som kändes som två minuter, vakna av väckarklockan halv nio. Jag är inte van vid att sova så här lite så jag var helvirrig när jag steg upp.

Lite före tio pallrade jag mig dock iväg in till stan med Anna för att träffa Siv i Bianco-butiken för att få alla prylar till kampanjen som vi ska genomföra nästan vecka, hur vi nu ska hinna med det... Det känns dock skönt nu när allt ändå är relativt långt under kontroll med kampanjen, vi vet iallafall ungefär vad vi ska göra. Dessutom känns det som att vi gör någonting vettigt, som Siv verkligen behöver. Jag är övertygad om att vår tävling, där det tävlas om tre presentkort à 50 euro, kommer att bli en braksuccé... Vi fick förresten våra Bianco t-shirts idag - och dom var inte alls svarta trista, utan gråa, coola.

 Idag skulle jag för en gångs skull skippa tyskan och fara på sählyträning, som jag inte varit på på evigheter, istället - men se, det sket ju sig. Det var så lite folk på väg på träning så det blev inget av det hela, utan jag fick snällt lomma iväg till skolan. Det visade sig dock bli en ganska underhållande timme, så det kanske inte var hela världen. Nästa vecka, nytt försök med sählyn.
 
Nej, nu tröt krafterna, jag har inte ätit något sedan frukosten 9 imorse, börjar kanske bli dags för käk.


..:var är du:..

... Nukku-Matti?

..:ja ja, jag ska:..

Vad gör man inte för att slippa skriva skolarbeten? Jag diskade hela jättehögen med disk, trots att jag minst av allt har tid att göra sådant. Dessutom har jag städat köket, nu bloggar jag, om en stund ska jag titta på Salkkarit för att sedan gå och titta på Juno på bio. En massa onödigheter (eller nåjaa, diskningen var nog ganska nödvändig..) som jag bara gör för att jag helt enkelt inte vet vad jag riktigt ska börja göra. Det är så mycket jag borde göra, vilket slutar med att jag inte gör någonting alls. Men nu har jag ju en hel halvtimme som jag kan ägna åt taxfreehandeln på flygplatser, som btw inte alls är taxfree, men som ändå är lite taxfree, men bara för vissa...eller hur det nu var...


Jag har förresten aldrig vetat att man kan elohiirin i benet, men det kan man har jag fått veta den hårda vägen. I två dagars tid har den jäkeln flippat på där och som värst när jag ska sova. Det är nästan outhärdligt. Att nu vet ni det. 

..:borttappad i taxfreedjungeln:..

Jag håller på och försöker utreda hur taxfree-handeln på flygplatser går till - och det enda jag kommit fram till är att jag inte fattar ett jota och att detta är en jäkla soppa. Nu vet jag inte hur jag ska lyckas nysta upp det här, så att det blir någorlunda vettigt och framförallt sant

Damn.   

..:hur var det man gjorde det här nu igen?:..

Shit vad länge sedan det var man kunde blogga... Det ofrivilliga bloggstoppet kom dock som en skänk från ovan för min del. I och med att bloggarna jag brukar läsa inte alls uppdaterats, har jag kunnat koncentrera mig på alla mina skolarbeten istället - och till och med fått en hel del gjortVåren kom medan bloggen låg ner, och den var ännu mer välkommen än bloggstoppet. Igår avnjöts vårens första kioskglass. Dock var sandstorm + glass inte den bästa kombinationen :)  

RSS 2.0