..:i'm leaving the country in four hours:..

Idag bär det av mot Stockholm. Jag har absolut noll lust att åka med båten över, men det är väl illa tvunget annars är det ju lite kvistigt att komma fram. Dessutom är det ju en nattkryssning, kanske jag överlever.. :) Jag har idag försökt få mina prylar packade, men det går trööögt. Jag ha bytt väska typ 15 gånger och ännu fler gånger innehållet. Det är svårt den här tiden på året att veta vad man ska ha på sig.. Nå man kan ju alltid införskaffa saker som saknas..rik som jag är... Nej nu, efter en portion (som kanske ändå är dagens tredje..) turkinpippuriglass ska jag väl klara av packandet.

Ps. Markus födelsedagsfirande igår var förresten väldigt kiva. Efter en god middag och en sjukt rolig film (The Hangover) avslutades kvällen med ett sjudundrande åskväder. Inte alla som får ett sådant fyrverkeri på sin födelsedag.

..:inget ljushuvud längre:..

Detta är resultatet när man tröttnar på sitt torra, risiga, solblekta hår. Jag är nöjd, nu slipper jag kanske bli kallad Ronald...


..:ett skärgårdsveckoslut:..

Det här veckoslutet firades på äkta skärdgårdsmanér - med sol, bad, båtåk, grillande, volleyboll och kräftbrödskiva. Och så var vi till Airisto fär att käka och så passade vi på att spela minigolf och titta på tråk-fiskar, som inte ens kunde göra några konster.. Dessutom har jag åkt båt genom mitt livs första sluss. Coolt värre.

Sommarens sista veckoslut (i Finland alltså, nästa veckoslut är jag ju i Sthlm..) kunde just inte ha firats på ett bättre sätt.
Finska sommaren är nog härlig.  

Helgens artist: Lasse Berghagen

..:på resande fot:..

Inte många lugna stunder hemma den här veckan. Jag kom för någon timme sedan hem från Pargas efter att ha tillbringat ett förlängt veckoslut där och nu ska jag strax packa mig iväg till Dalsbruk. Tillbaka i Åbo på onsdagen för att fira Markus födelsedag, för att sedan på torsdagkväll åka iväg till Sthlm för att hälsa på Anna. Mitt examensarbete blir minst sagt lidande. Fast i och för sig ha det ju lidit hela sommaren, så vad gör nu några dagar till...

..:fattigmansdagarna är - åtminstone tillfälligt - över:..

Idag när jag loggade in på nätbanken fick jag en smärre chock - istället för det tvåsiffriga tal jag har blivit van med att se där, lyste ett fyrsiffrigt tal mot mig. Sen slog det mig: jag hade fått studielånet jag ansökt om - katjing!

Detta bör firas med champagne - en stor skål med ärtsoppa.

Inte för att det var så farligt att vara fattigare än en kyrkråtta (man får ta emot diverse allmosor från alla...), men nog är det så skönt att inte behöva oroa sig för om man har råd att leva eller inte.. Jei, nu är det bara ett jobb som saknas...och cirka 40 sidor på mitt examensarbete. Undrar vilket som är lättare att fixa...?

..:gårdagen:..

Igår var ju min mamma här och vi gick på stan tills min stackars om-den-inte-blir-bättre-snart-amputeras-den-häl var nära att möta sitt öde. Mamma köpt inte mindre än tre par skor åt sig, mitt saldo var en sketen hårproduktsflaska (ps. på Wiklunds säljer dom TRESemmés hårvårdsserie - 8,90 för en 900 ml flaska - billigt och uppenbarligen också bra enligt vad jag har hört..). Mamma, den skurken, sticker förresten iväg till Milano i övermorgon, själv far jag till Pargas (skulle det nu helst vara Parga..) - inte alls orättvist..

Anyways, efter att Mamma hoppat på bussen hemåt, träffade jag Josefin i Bremer för att prata bort några timmar - och äta kakor :) Hon tog deras bautagoda cheesecake, själv tog jag en chokladbrownie, som jag förväntade mig - givetvis - att skulle se ut som en brownie, alltså typ som en fluffig mockaruta, men det visade sig vara en oerhört kompakt chokladkaka, i stil med kladdkaka, som bara smalt i munnen. A piece of heaven. Mums. Om ni har vägarna förbi Bremer - testa! Vi var dock inga riktiga bloggare eftersom vi inte fotade bakverken innan vi smällde dem i oss...
 
Nu är det nog dags att sätta stopp för detta råddiga, fjantiga inlägg innan jag helt skriver ner mig i fån-bloggar-påsan..


..:lyxfrukost:..

Bulgarisk yoghurt med färska blåbär, batong och Brämhults apelsinjuice - kan det bli bättre? En bra start på dagen.

..:vilken härlig morgon:..

Shit vad fint och soligt det är idag, kanske det blir sommar ännu. Det borde det verkligen, det är ju bara mitten på augusti ännu (och augusti är ju en sommarmånad, glöm inte det tanterna på Vega, annars blir det tummen ner i ÅU..).
Om en stund ska jag traska iväg och möta mamma som kommer på besök - kiva! Nu den obligatoriska panikstädningen :)

..:nervstärv:..

I över en timme har jag idag suttit i skolan och försökt printa ut fem dokument på sammanlagt 8 sidor. Efter att först förgäves försökt på två datorer, var den tredje slutligen samarbetsvillig - dock printade den enbart i svartvitt (en - och jo det heter en CV, inte ett... - CV med bild i svartvitt är ju inte så sprittande..)... Efter att ha jagat genom hela skolan för att hitta en datasal som inte skulle vara låst hittade jag slutligen en. Inte nog med att datorn var aplångsam -där fungerade inte printern whatsoever. Jag letade vidare, för att hitta - tadaa - ännu en printer som inte fungerade. Jag är inte ens förvånad, bara fruktansvärt irriterad. Tänk att det ska vara så svårt att få utprintat några ynka papper utan att vara tvungen att ägna timtalen åt projektet.

Nervlugnande musik: Eva Dahlgren - Jag vill ha Dej

..:oho - jag minns fortfarande mitt lösenord:..

Det snurrar bloggar i mitt huvud 24/7 - dock en massa andras bloggar än min egen, som fullständigt har kommit till ett standstill. Få se, kanske jag kan göra någonting åt det nu när jag till och med har lyckats plita ner åtskilliga sidor på mitt bloggrelaterade examensarbete. Det är regn som saknas, jag är nog lite en regnperson. Det är då jag får saker gjorda. Grunden lades redan som liten då jag och systeryster var som effektivast när de regnade och städade Moffas skjul så det glänste (så mycket nu ett helt i obehandlat trä inklätt skjul kan skina efter att ha blivit behandlat med två gamla penslar som sopborstar..) och alla saker var på sin plats (där vi ansåg att deras plats var, vad Moffa tyckte var en helt annan femma..).

Nu när solen igen tittar fram efter en förmiddag av härligt regn, är examensarbetesarbetet lagt på is igen och latmasksjag, som bara vill drischa och gå ute och njuta av sommarens sista (??) solstrålar, kryper fram.   

RSS 2.0