..:på styva linan:..Bilderna mamma tog vid vår förra lindansarsession blev inte så bra, så idag gjorde vi ett nytt försök - och nu gick det mycket bättre. Tur för mig var jag inte tvungen att balansera på någon lina, utan fick traska omkring på ett tak istället. Jag kan dock meddela att svarta tak blir jäkligt heta.

Idag har jag också lyckats införskaffa årets första andra solbränna - dock ser mina ben fortfarande förjäkliga ut pga doggens vassa små klor som gjort mina ben blåfläckiga... Läckert.
  

..:tick tick tick:..

Jag har sån lust att bara kuta ut i det underbara solskenet, slänga på mig bikini, kasta mig i solstolen och ligga där tills mitt skinn är samma färg som skrivbordsunderlaget ( som alltså är brunt...) Men se, jag är tvungen att sitta här och sega ännu en halvtimme och på den tiden hinner ju solen förflytta sig långt.. Jag har inte en endaste gång solat ännu i år - skam! Jag är vitare än vitast, nästan ljusblå. I fjol den här tiden var jag ganska brun, eftersom jag både vrålsolade och brun-utan-solade inför T&M:s bröllop.

Hur ska jag överleva en halvtimme till?

..:wtf:..

Herregud vilket fredagsmöte. Kimmo har en kaffemugg på vilken det står WTF? och tanterna började grubbla på vad bokstäverna betydde - kanske World Trade Federation? Slutligen avslöjade Kimmo att förkortningen betyder "What the och sen ett ord som börjar på f och slutar på ck", varpå en av tanterna utbrister fuck helt lycklig. Som om detta inte var bisarrt tillräckligt började allihopa berätta om hur de hört det uttrycket i filmer och att de i samma veva ofta visar fingret och - håll i er nu - här börjar flertalet tanter vifta med långfingren och säger fraser som Fuck you och Stick it up yours. Därefter börjar dom fråga oss lite yngre vad fuck egentligen betyder, har det månne någonting med någon fackla att göra?

Behöver jag säga att jag och Johanna hade väldigt svårt att inte brista ut i gapskratt.

..:en talgoxe på gardinstången:..

Shit, på tal om sommarfåglar - det kom just in en riktig sommarfågel. En stackars vilsen talgoxe kom mittiallt inflaxande i mitt rum, men som tur hittade den, efter lite om och men, vägen ut. Tänk vad hemskt för den lilla fågeln att inte veta riktigt vart  man kommit och framförallt hur man slipper bort därifrån.

..:nyhet:..

Jag är förresten inte den enda sommarfågeln här på kontoret längre - igår började Johanna också. Trevligt med lite ungdomligare sällskap, inget illa sagt om tanterna här för det, men deras diskussioner om blommor, barnbarn och kaffebröd är inte så hemskt intressanta.  

För tillfället är dock hela kontoret typ tomt. Så här är det alltid på fredagar. Konstigt, med tanke på att man då får kaffebröd...

..:knäppgök:..

>> Att vah? <<

Störda människor i all ära, men tar inte den där kvinnan priset?

..:grattis:..

...Finlands flagga - 90 år!
Det här måste ju nog vara världens vackraste flagga.

Jag läste dock idag i tidningen om några ungar som tyckte att den är alldeles för tråkig och att det skulle vara mycket bättre att ha Mumin (!) på flaggan istället...

..:upptäckt:..

Jag hittade just en funktion här på bloggen i vilken man kan ställa in vilken tidszon man befinner sig i. Kanske jag nu äntligen skulle hamna i finsk tid, och inte sacka efter i svenne-tiden.

Hålla tummarna nu att det funkar.

Edit: Crap det gjorde det ju inte förstås. Vad är liksom poängen med den inställning då kan man ju fråga sig...?

..:nu har jag DET:..

Just när jag skulle börja ta itu med dagens fakturaskörd, fick jag världens hjärnsläpp. Jag kom för allt i världen inte på vad jag skulle göra, vad jag skulle trycka på (jag visste dock var i skannerapparaten jag skulle lägga in pappren, pluspoäng). Jag har suttit och gjort samma sak dag ut och dag in i tre veckors tid och så glömmer jag plötsligt alltihop.
 
Nu har jag nog DET. (Alexandra och jag brukar alltid kalla hemska hemska glömskesjukdomen som går i släkten som DET..)

Crap.

..:ikea:..

Äntligen fick jag reda på Den Stora Hemligheten - den 12 juni kl 10 smäller det.

..:tre dagar:..

Under tre hela dagar har jag varit för krasslig för att orka logga in, tänka, skriva, publicera. Igår låg jag som en död sill på soffan och slötittade på allt som kom på teve. Tittade bland annat på filmen Huhupuhetta (vars originaltitel jag för tillfället inte kommer på..) med min favorit Jennifer Aniston för 500:e gången, snorade och snörvlade - och förbannade hunden och hans kissblåsa. Och tyckte gräsligt mycket synd om mig själv när jag tvingades bege mig ut bland med folk.
 
Nu är jag dock feberfri, om än lite snorig, men i jobbskick likaväl.   

Puuust.

..:vagabondisarna:..

Nu är Vagabond-skorna, som jag trånat efter hur länge som helst, mina! När jag nu hittade dem tjugolappen billigare var jag helt enkelt tvungen att köpa dem. Och dom är så fina.


(Bild lånad från Vagabond)


Nu styr jag kosan mot stan igen. Måste hitta en rock.

..:snuba:..

Jag vaknade sjutton minuter över sex i morse av att jag knappt kunde andas på grund av en totalt igentäppt näsa och en hals som kändes som jag svalt fyra ton krita. Jag lyckades dock somna om och sov två timmar till. Efter det kunde jag inte sova mera utan läste ut Mari Jungstedts bok I denna ljuva sommartid (ganska vakio kriminalroman, men helt okej) istället.

Ps. Rostat rågbröd är ganska skönt för kliande strupar.

..:virrpanna:..

Här är fortfarande gigantråddigt, eftersom jag inte orkat föra upp en massa tavara på vinden, så inga bilder ännu heller. Dessutom är jag alldeles snurrig i skallen och halsen är skrovlig - tror jag har lyckat fånga upp några illasinnade bobbor (läckraste ordet..) någonstans ifrån. Attans. Inte har jag tid med sånt tjafs.

Dagens låt: Sarah Bareilles - Love Song


..:hemma:..

Allt såg ut som det skulle i mitt lilla söta hem när jag kom för en stund sedan - förutom att fönstret nu var helt och lavoaren fast i väggen. Och på dörren stod mitt namn, jag är alltå inte längre "Turkulainen". Perfekt.


..:shit pomfritt:..

Jag fick en femma i kampanjplaneringskursen! Otroligt. Det trodde jag verkligen inte, trots att jag slet som ett djur för att få det att bli någonting av kursen, på grund av vissa små...hmmm...problem med bland annat arbetsfördelningen i gruppen.

Vitsi jag är så jäkla nöjd.

..:no water:..

Igår kväll när jag skulle borsta tänderna så kom det inget vatten - inte en endaste droppe. Vattenbristen berodde antagligen på att nån klant någon reparerade någonting med vattenledningarna just då, utan att meddela om det åt dem som drabbades av det. Shysst. Så där stod jag med min tandborste med tandkrämen på i handen och såg ut som ett fån tills jag kom på att det möjligen fanns en slatt vatten i vattenkokare. Turligt nog fanns det det.

..:tytsnad råder:..

Tyst på bloggfronten nu när jag avsvurit mig klagandet.
Dessutom misstänker jag att min hjärna lagt av.

..:inget gnäll i en vecka?:..

Det diskuterades i radion häromdagen om huruvida det är möjligt att låta bli att gnälla och klaga en hel vecka. Det skulle vara ganska intressant att testa. Dock tror jag det skulle vara rakt omöjligt för mig att inte klaga på någonting under en veckas tid. Jag är helt enkelt en gnällig person. Månne man ens skulle få tänka klagomålen i sitt huvud, räknas liksom bara det som kommer ut. Då skulle det ju vara avsevärt mycket enklare, kanske jag till och med skulle klara av det då.  

När jag tittar lite igenom mina gamla blogginlägg, upptäcker jag att en stor del av dem är negativa och gnälliga. Jag har till och med en hel kategori ägnad åt mitt gnäll. Jag tjatar och klagar på än det ena än det andra - nu ska jag sluta med det...eller åtminstone skära ned på det lite. Promise.

Nöjd - Veronica Maggio, den låten är min themesong (nu tänkte jag klaga på att jag här på jobbet inte kan gå in på youtube och länka videon, men det tänker jag minsann låta bli. Kanske jag kan få pluspoäng istället för varje gång jag sväljer ett klagomål, istället för minuspoäng för varje negativ uttalande?). Den är så jag.


..:i wanna go home:..

Oj vad jag väntar på att få fara hem till Åbo på fredagen. Jag kan knappt bärga mig. Jag anfölls just av en gigantisk shoppinglust och tillgången till botemedlet för det är ganska begränsade här på landet. Dessutom vill jag ju pynja i mitt eget lilla hem. Kanske jag ska lyckas få lite bilder till och med. Just nu är där dock så råddigt att jag nog inte vågar visa.


..:stålbetongen gick vidare:..

Tänka sig att Teräsbetoni gick vidare igår - i och för sig var det inte så konstigt med tanke på standarden på låtarna överlag. Jag tyckte helt ärligt att det finska bidraget var abslout bland de bästa, för den skull inte sagt att det var huippubra..
Finland.
(lånad från Aftonbladet)

..:euroviisut:..

Ikväll ska jag titta på ESC-semifinalen. Jag har hört typ två hela låtar av alla i årets startfält; Finlands och Sveriges. I förrgår fick jag veta när tävlingen överhuvudtaget gick av stapeln. Så här oengagerad brukar jag inte vara.

Undrar hur det kommer att gå för de finska rockarna med sin galoppmusik och vilda pyroteknikshow.  

En lite rolig grej förresten angående ESC och de facto att många (=missnöjda västeuropéer) beklagar sig över att alla öststaterna röstar på varandra och därför alltid vinner - om man från fjolårsresultatet räknar bort alla öststatsrösterna skulle fem-i-topp ändå sett likadan ut, förutom att Ryssland och Turkiet skulle ha bytt placering sinsemellan. Så dit rök den teorin. Det är väl helt enkelt så att öststaterna (usch vad jag hatar det uttrycket...) är bättre på att göra ESC-musik.

Dessutom får ju nog många av de andra länderna också röster av sina grannländer, problemet är bara att de har så få.

..:vad är grejen, Ikea?:..

När månntro Ikea i Raisio ska öppna? På hemsidan står det, liksom det stått i evigheter, att det öppnar kesällä 2008, betyder det juni, juli eller augusti? Förra gången Ikea skulle anlända till Åbo var det ett himla hallå, men då blev det ju ingenting av det hela av någon underlig orsak (jag tycker fortfarande det var mystiskt att de först körde världens kampanj om att Ikea öppnar och sen blev det bara pannkaka av det hela. Jag hörde åtminstone aldrig någon förklaring till varför det inte blev något varuhus..). Den här gången däremot har det varit verkligt tyst kring hela projekt. Ingen reklam, ingen info, ingenting. Men man tycker ju ändå att det skulle vara trevligt om de ens lite förvarnade...

Det är ju stort det här för lilla Åbo.

..:är hon irriterad?:..

"Är hon på väg ut?" - jag avskyr när folk säger sådant direkt till mig. Vadå hon? Kan man inte säga du? Det låter ju som värsta 1800-tals hövlighetstjafset med hon. Ni som läst typ Kulla-Gulla vet vad jag talar om..

Det finns en tant här på kontoret som väldigt frekvent använder ovanstående konstruktion och varje gång får jag kalla kårar av det. I och för sig får jag kalla kårar av det mesta hon säger, men något måste jag väl få hänga upp mig på extra mycket.  

..:lunchdags:..

Vilken dag! Idag har jag verkligen haft fullt upp här på jobbet. Åtminstone de två senaste timmarna... Nu är det dock dags för lunchpaus. I fyrtiofem jädrans minuter. Det känns så onödigt att vara tvungen att ha världens mastodontmatpaus när det tar på sin höjd en kvart för mig att äta. Hellre skulle jag sluta en halvtimme tidigare än vara ledig mitt på dagen. Fjantiga nya regler.

..:drömmar om Rosala:..

I'm back.

Länge sedan jag skrev senast. Hela två dagar eller nånting :) Jag hade knappt på datorn under hela helgen vilket var väldigt skönt. Jag skulle så gärna vilja fara ut till Rosala, långt bort från allt, stänga av telefonen och bara vara. Men det skulle ju gärna få vara lite varmare först. Utedass + kyligt väder = ingen höjdare.

   
Sommaren '06


..:medalj blev det:..

Hah där fick svenskarna allt på snuskammartaket.

Svenskarna lyckades inte göra ett endast mål, medan mina fina finska lejon nätade hela fyra gånger. Kanske det börjar bli dags att lägga hela svenskarna-är-ändå-alltid-bättre-och-kommer-att-vinna-attityden bakom oss och istället bara konstatera att Finland är ett jäkligt bra ishockeyland med väldigt duktiga spelare.

Jag var inte en gång under matchens gång ens orolig att lejonen inte skulle klara av det. Jag brukar annars typ hyperventilera varje gång motståndaren närmare sig vårt mål, men nu kändes Bäckström (vår Bäckström alltså) så säker. Han släppte inte ens pucken framför sig så som han brukar utan gjorde ordentliga räddningar. Och lilla Pihlström - man kan inte annat än vara imponerad av honom. Förresten av alla nykomlingarna - de slet verkligen och gjorde ett så mycket bättre arbete än de gamla rävarna. Men jag tror ändå att Saku & co skapade någon slags trygghet i laget trots att de inte åstadkom så mycket rent konkret.

Lite besviken måste jag dock medge att jag är på publiken. Först när Finland ledde med tre mål började man höra Suomi-ropen i hallen - själv satt jag jag här för mig själv och hejade dubbelt så hårt - hela tiden. Skulle jag ha suttit där på plats och ställe skulle jag säkert varit hes innan första periodens slut.

Ville.P är så söt med sin mastodontglugg. Min favorit. Som förresten är kaikkien aikojen paras leijona arvokisapistepörsissä

Nu ska jag fira seger med att gå ut och pinka med hunden.

..:mitt nya löshår:..

Här är mitt nya löshår - är det inte fint så säg. Passar perfekt med mina lockar och färgen ja, den är ju alldeles utmäkt med alla de vackra skiftningarna.


..:lägga rabarber på rabarbern:..

Jag tror jag strax ska gå ut på gården och plocka åt mig några rabarbrar (hmm, vad månne rabarber heter i plural?) och fixa till något smaskigt.

...fast då måste jag också gå till butiken. Attans, det nappar nu inte alls.

Måste nog fundera lite på saken.

..:regntunga skyar:..

Grått, kallt, trist. Jag har mest av allt lust att bara dra täcket över huvudet och sova resten av dagen.På tal om att sova, jag fick en väldigt abrupt väckning imorse. Jag vaknade av att det pipade och tjöt, babblade och höll på så det ekade i huvudet. Förvirrat tittade jag på klockan som visade 6.10. Alldeles yrvaken som jag var, kunde jag först inte rikigt koppla ihop vad det var som väsnades så förskräckligt. Tills jag insåg att det var pappas klockradio, som han för det första ställt på väckning trots att han själv befinner sig miltals härifrån i Tartu i Estland och som han för det andra hade både alarmet och radion inställt på. Ett herrans liv förde den innan jag hann fram för att stänga av den. Och i mitt minst sagt virriga tillstånd tänkte jag först inte hitta den rätta avstängningsknappen. När jag äntligen fått oljudet avstängt hade jag alltså klockan högst antagligen väckt alla i hela huset. Som tur är de flesta på samma resa som pappa.

..:finland-ryssland:..

0-1 efter första perioden.
Finland pressar och styr hela spelet. Ändå leder ryssarna efter ett enda anfall. Illa.


0-2 efter andra perioden.
Ryssarna spelar med en väldigt underlig - dock uppenbart effektiv - strategi. Ryssland, som annars alltid brukar spela relativt offensivt, gör det överhuvudtaget inte alls idag utan utnyttjar bara finnarnas misstag och anfaller först då. Backarna är ute och seglar någon annanstans och hinner inte alls med och Bäckström har ju ingen chans att bli varm i kläderna när han inte får rädda "normalt" alls.
Jag börjar bli lite stressad nu jag.


4-0 slutresultat.
Hur gick det så här fel?

..:ikväll smäller det:..

I kväll är det ishockey för hela slanten som gäller. Spännande spännande spännande. Jag kan knappt sitta still. Hoppas lejonen är lika duktiga ikväll som de var ifjol när de vann över ryssarna och kom till final, men det krävs nog en liten tillskärpning av spelet för att det ska lyckas. Men ingenting är omöjligt, som Gunde Svan skulle ha sagt.

Sverige, däremot, tror jag kommer åka på en brakförlust mot Kanada, trots att jag tycker det skulle vara oerhört roligt med Finland-Sverige i final.

..:x3m:..

Jag sitter och lyssnar på Radio x3m - och måste faktiskt erkänna att pratarna ibland är riktigt fyndiga och roliga. Eller så är det bara jag som är tillräckligt slö för att uppskatta skämten.
 
Hursomhelst - mycket bra tidsfördriv skänker dom mig iallafall.

..:beslutsångest:..

Vädret har uppenbarligen drabbats av grav beslutsångest - ena stunden skiner solen, nästa spöregnar det, snart snöar det väl.

Jag däremot, jag förändras aldrig, jag bara sitter här inne på kontoret och ruttnar.

Månne någon alls skulle ens märka om jag smet hem?


Jag har under dessa knappa två veckor jag arbetat, läst typ en miljon bloggar.
Alla intressanta verkar dock ha sinat.
 Och det är bara maj ännu.
Attans.

..:lejonen vann!:..

De finska lejonen kämpade och vann och slog därmed ut USA ur VM. Jag går på moln för tillfället - jag ville så gärna tro att Finland skulle gå vidare,men var illa rädd att USA skulle ha fått blodad tand från förra matchen som Finland vann tack vare videodomarens klantiga beslut att godkänna ett mål som gick genom buren. Tack och lov besannades inte mina farhågor utan istället uppfylldes mina önskningar. Nu blir det guld.


(bild från Iltasanomat)

..:lindansös:..

Jag ska alldeles strax bege mig ut för att agera lindansös. Sånt gör man ju inte precis alla dagar, men graciös som jag är kommer det nog gå utmärkt. Och så får jag ju något nytt att lägga till i min CV.

Mamma ska av någon anledning, som för mig fortfarande är lite diffus, ha lindansarbilder.

..:attans VM-arrangörer:..

Varför måste den mest spännande VM-matchen hittills spelas mitt i natten? Tidigare klagade jag på att alla Finlands matcher började så sent på kvällen, dvs 22.30, men det här är ju absurt. Vem tusan orkar sitta uppe från kl 2 till 4 när man är tvungen att gå på jobb följande dag?

 Jag vill ju heja juh. 

 

Anssi Salmela med sin blodiga nos. Ett riktigt lejon :)
Bilden tagen härifrån.

..:äppelblom:..

Idag åkte kameran fram när solen sken så vackert. Köldskador fick jag dock på händerna. Gräsligt kyligt och nordanvinden är ju inte precis så angenäm. Otroligt att vädret kan växla så från en dag till en annan. 


              

Vårt hus ser så tjusigt ut med lite vackert blomster framför.

..:uu lalaaa:..

Vilket datageni jag är, ett riktigt teknologins underbarn. Jag fick igång internet här, alldeles alldeles själv. Äntligen! 

..:flyttad..igen:..

Nu har jag flyttat igen, den här gången dock enbart in cyberspace. Alltså, för den oinvigde, min blogg har blivit flyttad till den nya plattformen. Jag trodde att den nya versionen skulle se finare och fräschare ut, men den ser ju likadan ut fortfarande, dock inte grå längre utan blå. Sprittande.

..:varför:..

...trasslar allt till sig just när jag är på väg hem efter ännu en fullständigt onödig, sysslofri dag på jobbet?

Nu ska jag gå hem och se om jag kan få fart på nätet hemma...

..:vad tokigt det kan bli:..

...när svenska fjortisar försöker sig på lite svårare uttryck:
"Vart ägde dem rum innan dem hamna på dig?"
Frågan handlar om ett par solglajjor...

(Meningen är knyckt bland en bloggs kommentarer.)

..:hemma:..

Ah vad skönt det är att sträcka ut sig på sin alldeles egna säng hemma på Nylandsgatan.

..:första veckan:..

Snart är första arbetsveckan avklarad - jiises vad snabbt den gått trots att jag gjort så gott som ingenting. Här är typ folktomt i hela kontoret och jag har en sån gigantisk lust (mul on niin suuri haave..) att bara traska ut i solen och strunta i att sitta här ytterligare två timmar och rulla tummar.

Idag bär det av hem till Åbo - Mamma ska få se min nya lägenhet för första gången, hoppas hon godkänner den :) Dessutom ska vi tömma det sista från den gamla och städa där. Till nyöppnade Gina Tricot hade jag också tänkt hinna vid något skede, förhoppningsvis är där mindre trångt nu än på öppningsdagen.

..:godsaker:..

Här på kontoret serveras titt som tätt godsaker och bakverk, idag är det rabarberkaka som gäller, för någon dag sedan hallonparfait och daimparfait och före det tårta.

Jag kommer rulla innan sommarn är slut.


..:surfa för betalt:..

Att surfa runt på nätet åtta timmar per dag och dessutom få betalt för det låter väl lyxigt; jag kan dock meddela att det är otroligt slött. Jag blir så frustrerad när jag inte får någonting att göra, jag skulle till och med med glädje rada papper från den ena högen till den andra, men i och med att allt här nu är papperslöst (åtminstone i teorin..) går ju inte det heller..

Kanske jag borde börja länka samman alla gemen och se hur många varv runt kontoret keden räcker.

..:kontorstanter:..

Dom här tanterna här på jobbet är nog så roliga; ljusglimtarna i ledan :) En ny kaffemaskin kom idag och de är alldeles otroligt fascinerade av den. Nu har de nog ett samtalsämne flera veckor framöver, utöver det att en av tanterna blivit mormor för första gången förstås.
 

Vad ska jag ta mig till dom närmaste två timmarna?


..:dör av leda:..

Jag sitter på jobbet och har så tråkigt...ingenting att göra och tiden sniglar sig fram.

..:irriterad:..

Nu har jag första dagen på jobbet överstökad - och det var stressigt. De ha rtagit i bruk ett nytt fakturaskanningssystem som jag har suttit och pillat med hela dagen. Dessutom var jag ofrivilligt övertid utan ersättning...hårt... och så fick jag veta att jag inte alls kan ha sån arbetstid som jag skulle vilja utan måste börja typ åtta och jobba till över fyra. Blä :(

Det är inte min dag alls idag, när jag kom hem och skulle börja fixa flyttanmälan och sånt, funkade inte internet och telefonkön var evighetslång. Nu sitter jag i bibban och skriver och här är datorn helt mysko och dessutom smäller tangenterna så hiskeligt hårt att jag misstänker att jag och alla andra här snart får hörselskador.

En positiv sak var dock att jag fick studiestöd också den här månaden. Kanske jag har råd att leva då.

..:perkele:..

Nu lyckades jag ha sönder antennkabeln just när jag skulle börja titta på ishockey. Inte nog med att den gick sönder, den fastnade dessutom i uttaget och nu får jag inte bort den. Argh!


..:första natten:..

Nu har jag sovit första natten i nya lägenheten - och det gick så bra :) Jag vaknade dock väldigt tidigt när morgonsolen lyste in genom fönstret.

Jag är så nöjd med min lägenhet - den blev så mycket bättre än jag vågat hoppas på. Nu måste jag fortsätta packa upp och fixa, här ser lite ut som ett slagfält för tillfället.

..:i nya lägenheten:..

Nu är vi i nya lägenheten och fejar. Internetet funkar här nu, lyxigt :)

RSS 2.0