..:summering av år 2oo8:..

Ajm bäkk. Efter två veckor borta från bloggen har jag nu återvänt.   

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jovars det gjorde jag - med besked. Jag korsade östgränsen och reste till Moskva i juli. Något jag sagt jag aldrig skulle göra.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag hade inga löften att hålla.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Hmmm, ingen nära vän iallafall.
4. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009? Mål. Jag vill ha ett mål att sträva efter och inte bara drälla omkring.
5. Vad var din största framgång 2008? Min största framgång? Hmm, kvistigt. För mig har det här året känts ganska intetsägande, det gick ju så jäkla fort.
6. Vad spenderade du mest pengar på? Förmodligen hyra och mat..booooring...
7. Vad önskar du att du gjort mer? Mera spontana grejer, sluta vara så blyg, trist och oimpulsiv...
8. Vad önskar du att du gjort mindre? Slöat mindre och satsat mera på det lilla jag hade i skolan... (oops, nu svarade jag lite på två frågor i ett..)
9. Hur tillbringar du nyår? Med M och några av hans kompisar och några av mina. Jag ska fira nyår i Åbo för första gången, spännande.. 
10. Vem saknade du? Systeryster som större delen av året befunnit sig någonstans i Ryssland.
11. Finns det någonting du ångrar med 2008? Njaa, inte egentligen, inget specifikt som jag minns iallafall.
12. Vilken del av 2008 var bäst? Första eller andra halvan? Andra halvan, utan tvekan. Jag tror M bidragit en hel del till det :)
13. Hur tror du 2009 blir i sin helhet? Förhoppningsvis blir 2009 ett bra år, ett ännu bättre än de tidigare.

..:jullov!!!!:..

Nu har jag äntligen jullov! Sista lektionen - i statistik - sniglade sig fram, men till slut efter en miljon olika obegripliga formler fick vi packa ihop och gå hem. Jag lämnade in min hemtent och det kändes som om en tung vikt lyfts från mina axlar.

Nu bär det strax av till Bruke, där jag inte kan blogga, eftersom vi inte har internet mera..

..:nu ger jag upp:..

Nu banne mig får den där tentspektaklet vara klart. Jag orkar inte sitta och fila på några smådetaljer längre - det är ju jul snart. Man ska ju göra annat än knåpa med skoltjafs..

I morgon far jag iväg till Bruke, ska bli riktigt skönt. Här händer ändå ingenting här i Åbo nu när både M och Anna är på resande fot, inte på samma fot dock... Vitsi vad beroende man kan bli av två ynka personer, förskräckligt... Nå hemma i Bruke väntar Morris (och kanske mamma och pappa...) på mig, så mycket bättre än så kan det väl inte bli.

 


En slaskig Morris ute på Frillesro.

..:jag är hos dig igen:..


Den här sången är så förtvivlat vacker.

Ps. Varför har youtube förlängt videona, dom ryms ju inte längre i bloggen...

..:ensam:..

Nu har M åkt iväg mot sydligare breddgrader - och här är jag, ensam och övergiven. Ja, jag har ju förstås min förhatliga hemtent som sällskap, men trevligare skulle det ju kunna vara.

Nån som frivilligt vill skriva min tent?
Jag kan t.o.m. betala en slant om nån förbarmar sig... 

..:don't disturb:..

Hemttentihopknåpning pågår.

Ps. Trevlig resa till Anna&co som reser iväg till Thailand ikväll.
Hoppas resan går bra.


..:13 dagar:..

Hur ska jag klara av låta bli att öppna min julklapp som jag fick igår av Anna före julafton? Kanske jag borde gömma paketet nånstans, få det ur mitt synfält. Det är dock inte det lättaste i en lägenhet som är stor som ett tefat.

Idag ska jag gå min andra julklappsjaktrond på stan, hoppas jag hittar allt jag behöver nu. Inte nog med att jag ska köpa mina egna julklappar, jag har också fått order av både Mamma och Pappa att köpa julklappar å deras vägnar också.. Skojsigt värre...

Fonduekvällen igår var förresten väldigt rolig, trots en smärre eldsvåda.. När jag kom hem var det dock andra bullar, jag tänkte inte få sömn på något sätt. Slutligen slocknade jag någon gång inne på småtimmarna, sista gången jag såg på klockan var den halv fyra.. Två timmar senare vaknade jag av en förskräcklig mardröm - jag drömde att Monk mördats. Jag minns att jag funderade över hur serien då skulle kunna fortsätta och huruvida de följande avsnitten hette något i stil med "Monk and the..". Jag tror jag blivit lite Monk-skadad... 

..:fröken effektiv?:..

Nu har jag fått stryka över nästan allt från min skolarbeten-som-måste-göras-före-jul-lista. Vitsi jag känner mig effektiv. Dock har jag de värsta ännu kvar där, en hemtent och en grupparbetesslutrapport. Damn, där flög effektiviteten ut genom fönstret. Varför lämnar jag alltid allting till sista stunden, varför gjorde jag inte dom här uppgifterna för evigheter sedan, jag har ju vetat om dem hur länge som helst.

Jag är nog snarare fröken jag-gör-ingenting-före-deadlinen-flåsar-mig-i-nacken.

Ikväll ska jag och Anna försöka få klar vår del av slutrapporten, det ska sedan firas med en fondue-kväll av stora mått - ostfondue till varmrätt och chokladfondue till efterrätt. Det kommer bli en stinn kväll har jag på känn.

..:five down:..

...countless to go. Näe, så illa är det kanske inte ändå, men det känns lite så just nu.. Min fantasi är på noll, nej nej, rent av på minus.. Det är alltså julklappar jag svamlar om. Idag gick jag på stan i några timmar och resultatet var en magrare plånbok och en några julklappar rikare Emmy, inte så mycket att hänga i granen med andra ord (haha..). 

Mina julkort har jag nu äntligen lyckats få inkuverterade (yes, that's a word..) och inklämda, med nöd och näppe, i Postens julkortskuvert. Nu gäller det bara att få dem till postlådan före den 15:e, det kan bli tufft. 

Nu ska jag paketera dagens sista julklapp, sen ska jag titta på Monk tills M kommer hit. Hoppas det tar länge för då har jag en vettig orsak att titta på alldeles för många Monk-avsnitt på raken..  

..:så se det snöar:..

Nu snöar det på min blogg - hur coolt är inte det?

..:alla bara lämnar mig:..

Anna reser ju iväg till Thailand nästa vecka för att njuta i två hela veckor av sol, värme - och paraplydrinkar. För någon dag sedan berättade M att han och hans kompisar planerar att ta en sista-minuten-resa söderut - idag bokade dom den. Så den 14:e far han också iväg till solen (dock lite mindre sol och mindre varmt på Kanarieöarna än i Thailand, men anyway..) Så hit lämnar dom mig båda två - i kalla, tråkiga Finland. Skulle det ens vara skapligt vinterväder här, men nej.. Det är så synd om mig.

Tack och lov kommer min kära syster hemåt och inte reser ännu längre ifrån mig.

..:a drifter's face:..

Captain Stottlemayer: "You have to feel the man's face"
Monk: "What? No, Leland please. I can't.."
Captain Stottlemayer: You're the only witness I've got.."
Monk: "It's a drifter!"
Captain Stottlemayer: "So what?"
Monk: "I've lived my whole life without feeling a drifter's face. I've always been very proud of that. Even on my worse day, I could tell myself 'at least I didn't feel a drifter's face'"

Man kan inte annat än älska Monk.

..:överraskad:..

Fick just hem genom postluckan en H&M-katalog, men det är inte vilken H&M-katalog som helst - det är en Home Edition. What? Sen när har H&M börjat med sånt här, det har gått mig fullständigt förbi..?

..:varför:..

... syns inte alla mina kommentarer..?

..:julkortstillverkning:..

Idag har jag haft ledigt hela dagen och jag har verkligen haft ledigt. Jag låg länge och tittade på diverse teveprogram innan jag lyckades sega mig upp ur sängen. Jag har inte ägnat min hundranittiotre skolarbeten en endaste tanke utan bara gjort trevligheter (förutom att diska, det hör inte precis till mina favoritsysselsättningar..) dvs. pysslat med mina julkort och hört på bra musik. Jag var nu tvungen att ta en lite paus i julkortstillverkningen eftersom jag stack mig i fingret med nålen och nu vill det inte upphöra att blöda. Blodiga julkort är kanske ingen hit, trots att färgen är lite julig..

Kanske några avsnitt Monk stillar blödningen..allt måste ju testas..

RSS 2.0