..:nytt försök:..

På torsdagen var vi till IKEA för att köpa en hel drös med möbler till vardagsrummet som för tillfället befolkas av blott ett bord med en tv på. Lite väl asketiskt för min smak. Enivejs - bokhyllan vi skulle ha fanns inte då, så vi bestämde oss för att fara dit på nytt den här veckan. Nu är det bäst att allt som vi vill ha finns där, annars blir jag bitter (gud nåde när jag är bitter, IKEA darrar..)

Vardagsrummet är för övrigt väldigt fint nu med de nymålade vita väggarna. Tur att vi bestämde oss för att måla det, tapeterna var ganska ruskiga.

Usch vad jag inte kan blogga mera, det blir bara en massa irrelevant trams.. Blä.

..:i think i blew it..again:..

Är det ett bra tecken när man konstant är tvungen att säga "anteeksi", "mitä", "voitko toistaa, en kuullut" när man ringer angående en arbetsplats? Don't think so. Men det var verkligen inte mitt fel att killen talade femdubbelt sämre finska än jag, dessutom med den fetaste av invandraraccenter. Det var ju fullständigt omöjligt att förstå nånting alls.    

..:seg i starten.. och fortsättningen:..

Jaa-a var ska jag riktigt börja... Under tre veckor hinner en hel del hända. Det största och mest livsomvälvande är ju förstås flytten. Att bo med Markus är allt jag önskade och hoppades och lite till. Om vi hade lite mera möbler i vardagsrum (och färg på väggarna kanske..) skulle det vara perfekt. Det är en smula obekvämt att sitta på golvet och titta på Salkkarit alla kvällar... Jag är så glad att vi bestämde oss för att flytta ihop, vi var ju ändå nästan hela tiden tillsammans när jag fortfarande bodde i min lilla skruttlägenhet, så det är inte så stor skillnad, förutom att den här lägenheten är avsevärt mycket större och finare (och jag inte får bestämma allt hur gärna jag än skulle vilja...).

Lejonparten av min tid går för tillfället åt att fixa här hemma, riva ner tapeter, tvätta byke (min nya bästis är tvättmaskinen, är det stört?), sådant... Mitt examensarbete lider så mycket att det gråter varje gång jag öppnar datskin. Jag suckar djupt, skruvar upp ljudet på musiken och surfar in på facebook. Den hållbaraste av lösningar. Som tur har Anna slutat jobba nu och ska också ta itu med sitt examensarbete. Då kan vi hjälpa, peppa och pusha varandra, det är så mycket lättare när man har någon man kan tala med som befinner sig i samma situation. Det dåliga är bara att hon befinner sig hundratals kilometer ifrån mig i Stockholm, men det finns ju alltid Skype.

Inget jobb har jag ännu hittat åt mig, jag kan inte fatta att det är så förbenat svårt. Jag känner ju mig fullständigt värdelös; kan ingenting, vet ingenting. Jag förstår ju att konkurrensen är ganska hård (läs: benhård) i och med det ekonomiska läget i världen, men inte kunde jag för mitt liv begripa att flera månaders aktivt sökande skulle leda till: ingenting. I N G E N T I N G.

Varför går det så mycket lättare att skriva sånt här meningslöst svammel som ingen knappast ens orkar ägna en tanke åt, än att skriva ett livsavgörande (pah, vad inbillar jag mig egentligen..) examensarbete.. ?


..:shittes pomfrittes:..

Magnus, min favorit från A-Laget, brukar hänga vid träsket i Dalsbruk. Hur coolt är inte det :)


..:äldre och klokare?:..

Sådant här ägnade jag mig åt för exakt ett år. Inte så smart. Men jag kan inte påstå att jag är ett dyft smartare nu. Kanske om möjligt lite klantigare - jag satte mig just mittemellan två stolar, sådant slutar oftast illa.

..:vårt hem:..

Idag är det den första oktober vilket betyder - tamtadadaaa - att vi får flytta in i vår lägenhet. Jeeeeeeee! Det ska bli så kiva, det gäller bara att få alla grejer dit forslade först. Jag sku vilja flytta dit nu genast, men jag får väl vackert vänta till lördagen.
Om två timmar ska jag göra ett nytt försök att gå på stretchjumppan, förhoppningsvis går det bättre nu än förra gången... efter det ska jag peda iväg till förmedlaren för att plocka upp nycklarna och sen ska det städas så det står härliga till. Det är sällan man väntar så mycket på att få städa som jag faktiskt gör nu.


RSS 2.0