..:fyra ödesdigra minuter:..

Jag var så tvärsäker på att matchen skulle gå så bra och det gjorde den - under den första perioden, sedan spårade det hela ut och liknade snarare en dålig fars än något annat.

Lejonen inledde matchen med att pressa på som bara den, de bombarderade jenkki-målvakten med massvis av skott - inte ett enda slank in. I början av andra perioden lyckades lejonen äntligen sätta pucken bakom målvakten. Därefter hände det som inte fick hända - de onödiga utvisningarna började hagla över lejonen och på fyra minuter var jenkkina jämsides och förbi. 3-1. Bittert. Hoppets låga tändes på nytt när Hyvönen lyckades näta, men det sista målet ville på inga vis komma och när perioden var slut stod lejonen - och jag - och hängde med huvudena.

Där fick den VM-resan ett abrupt slut. Det är tydligen inte meningen att Finland ska lyckas vinna VM-guld utan vi kommer få leva i det oändliga på vinsten 1995. Och det är minsann pinsamt.