..:blod och död:..

Jag har just läst ut boken Blod och Död av Jens Ganman - och den var nog bland det kufiskaste och makabraste jag någonsing läst. Den handlade om tio seriemördare (varav "en" av den var siamesiska trillingar med tre huvuden, tre armar och sex ben och en annan självaste Tom Cruise...) som var satta på en öde paradisö (med godisautomater, popmusik och jättescreenar, men ändå..) i värsta Expedition Robinson- andan. Det som skiljde var dock att den som vann, var den som överlevde vistelsen utan att bli mördad av sina medtävlande. En smula pikant upplägg, men hej varför inte. Man kan väl göra dokusåpor om det mesta, så varför inte om detta. Jag brukar i allmänhet tycka om den här typens samhällskritiska svarta satirer, men den här kan jag nog inte påstå att föll i god jord. Det blev helt enkelt lite för mycket och dessutom en smula enformigt. 

"So...what's the point of doing anything worthwile if nobody's watching?"
- Suzanne Stone Maretto

Med det här citatet inleds Blod och Död - och jag måste säga att det träffade mitt i prick. För visst är det så?  Ta t.ex. det här med det hysteriska bloggandet - varför skulle folk blogga om de inte, ens innerst inne, vill att någon ska läsa det man skrivit, kanske rent av bli lite road/avundsjuk/imponerad/intresserad/irriterad/provocerad/glad av texten? Annars skulle man väl sitta och plita ner sina tankar i en hemlig dagbok och därefter gömma den under madrassen. Visst skriver man (man=jag, och säkerligen många andra..) kanske i första hand för sitt eget höga nöjes skull, men nog blir man glad när man märkt att folk besökt ens blogg och kanske rent av lämnat ett litet spår efter sig. Det är ju ett sätt att få bekräftelse, som de flesta så gärna vill ha, få veta att man överhuvudtaget existerar - om än bara virtuellt. Ju mer man syns, desto mer är man. Eller? 
 

..:everybody's fool:..

Jag är ensam hemma vilket innebär att jag får spela Evanescene och Within Temptation hur mycket jag vill och sjunga med hur högt som helst (bara inte grannarna kommer och klagar..) utan att någon får migränanfall av det. Lyx.

Rubriken är förresten en av Evanescence's låttitlar, den handlar absolut inte om mig.


..:världens sämsta förlorare:..

..den titeln kan jag nog alldeles lugnt plocka åt mig. Jag hatar att förlora, jag hatar att ha fel och jag älskar när saker och ting går så som jag vill.

Idag på sählyn låg mitt lag väldigt långt under och efter att vi släppt in ännu ett mål trädde mitt dålig-förlorare-beteende fram, och jag tog i och drämde till bollen med avsikt att  skjuta den med full fart till andra ändan av planen, tyvärr prickade jag en annan ända (Rubens reds. anm.) på vägen..

Så kan det gå.

..:friardagen:..

Idag är det fritt fram för flickorna att fria...synd bara att jag inte har någon att fria åt...

..:lalalalalaaaaaat:..

Varför gör jag ingenting vettigt, typ läser till tenten, istället för att titta på Friends, äta apelsin och bloggläsa?

Om någon är intresserad av att veta så blir tangenterna ganska kladdiga när man skriver med apelsinsaftsindränkta fingrar. Där lärde jag mig allt någonting nytt. Dock tror jag att jag inte har så mycket nytta av den kunskapen på morgondagens juridiktent.

..:än finns det hopp:..

När jag i skolan skulle printa ut en massa föreläsningsmaterial som jag behöver inför juridiktenten imorogon stärvade printern givetvis. Två pojkar från trean försökte hjälpa mig, men efter en stunds perklande var vi tvungna att ge upp, då ingenting hände. Ett ögonblick senare kom dock en av killarna med min pappersbunt efter att han fixat mackapären. Jei. Obstacle #1 down.

Igår beställde jag boken som jag behöver till tenten och räknade helt kallt med att jag skulle få den tills idag, för så brukar det vara; att man får boken dagen efter beställningen. Men när jag var i bibban för att plocka upp den, hade den inte kommit och skulle komma först imorgon klockan 14. Annars helt bra, men min tent börjar 9.30. Och jag skulle väldigt gärna vilja ha den då, eftersom man får ha materialet med och utan det skriver jag nog inte mycket.

Bibbatanten letade reda på ett annat exemplar och jag blev redan jätteglad över att jag sen också skulle få chansen att skriva något vettigt, tills hon sa att jag nu har hela kvällen på mig att i läsesalen sitta och plugga. Inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Efter en stunds parlamenterande gick bibbatanten dock med på att jag skulle få komma imorgon bitti och hämta läsesalsexemplaret och ha det med på tenten och därefter omedelbart hämta det tillbaka. Obstacle #2 down.

Det finns alltså snälla människor ännu. Mitt tentskrivande blev ju iallfall räddat.

Nu sitter jag bara och väntar på vad som ska skita sig härnäst. Antagligen kommer väl bibban öppethållningstider ändrats tills imorgon så jag inte får min bok.

Pessimist - jag. Nå nej.

..:min brudklänning:..

image226

Den här underbara klänningen hittade jag häromdagen. Det är precis en sådan jag föreställt mig att jag skulle ha på mitt bröllop. Inte för att jag nu ska gifta mig, men sitt drömbröllop har väl i princip varje flicka klart för sig. Och den här klänningen är en del av mitt.

Den är så ljuvlig med tyllsläp, broderier och tunna axelband. Helt perfekt.

..:att jobba utomlands:..

Jag var just på ett seminarium i Turun Yliopisto som handlade om att jobba internationellt, och trots att föreläsarna inte var dom allra bästa och intressantaste(den ena, Telestes vice VD Johan Slotte, visste knappt vad det var han skulle föreläsa om..), fick det mig att verkligen på allvar vilja jobba utomlands och göra nästa års praktik någon annanstans än i Finland. Tänk vad roligt det skulle vara, för att inte tala om lärorikt. Frågan är bara vart det skulle vara bra att fara. Språkmässigt skulle ju Sverige vara ett självklart val, men det är så himla lika som Finland. England skulle vara ett annat alternativ. Eller varför inte Belgien, Holland, Frankrike...Äh, listan kan göras lång.. Men gott om tiden har jag ju ännu att fundera.

Fast egentligen vill jag ju fara redan nu.


..:42 dagar:..

Så länge sen är det sen jag plockade bort "ingen reklam - tack"-lappen från dörren - och jag har inte ännu heller fått det minstaste lilla reklampapper, ingenting, nada, rien, niente, nichts! Annars överröses man av allehanda reklam från höger och vänster, men tammetusan när man vill ha reklamen då får man den banne mig inte.

Ps. jag behöver reklamen för strikt vetenskapliga syften..


..:famnen full med lektyr:..

Jag kom just hem från biblioteket med en rejäl hög med böcker - nu ska mitt läsbehov stillas. Sedan jag läste slut Millennium har jag inte haft något vettigt att läsa, men nu blir det andra bullar. På tal om bullar, idag ska det lagas plättar med äppelmos, mums.


..:utvilad:..

Idag känner jag mig avsevärt mycket piggare än igår kväll efter att ha sovit massvis av timmar.

Idag är det dags för lagtävling i flygbacken, spännande. Då ska jag sitta klistrad framför rutan och hålla tummarna att finnarna flyger längst.

..:heippralla:..

Blev inte av att fara någonstans idag, jag är så slut att jag snart kollapsar. Hoppas bara inte jag håller på och bli sjuk, orkar inte med sånt tjafs.

Gonatt!


..:elementära besök:..

Den första besökaren dök dock upp en smula oförhappandes och jäkligt tidigt, alterntivt jäkligt sent, medan den andra, Mamma, var lite mera väntad - och anlände en lite mänskligare tid. Mamma kom in till stan för att handla prylar till sin chefs avskedfest, så vi traskade omkring på stan i flera timmar och nu är jag mer eller mindre död. Jag låg i evigheter vaken i natt eftter visit #1och sen när jag äntligen somnade tyckte jag att jag vaknade direkt igen. Nå jag har några timmar på mig att piggna till, sen ska jag älga iväg på Let's Dance-föreställning.. 


Jag upptäckte förresten just Infoga specialtecken-figuren här på bloggen, den har jag aldrig märkt förut. Inte har jag bara bloggat i ett halvår..

..:fly away:..

Jag hade redan gett upp hoppet om att det skulle visas backhoppning nåmer någon annanstans än på sketna betalkanaler - men idag kommer det minsann skidflygning på mtv3. Jiihaaa, äntligen! Fast Janne A är krasslig, attsingen. Men skidflygning är i och för sig ändå alltid spännande att se oberoende vem som är med, man måste ju spana in om dom alls kommer levande ner efter 200+meters flygturen.

Men vem ska gå och handla om jag bänkar mig framför teven?

..:it's a beautiful morning:..

Nu har jag sovit som en stock och är utvilad och laddad inför sählyträningen. Som tur for jag inte till Edison igår med Gus, utan stannade hemma, slöade framför teven (säsongsavslutningen av House, så spännande - för att inte tala om förvirrande) och gick tidigt i säng. Vilket resulterade i att jag vaknade redan halv nio, vilket inte hör till vanligheterna på en ledig dag. Det är så härligt att vakna och se att solen skiner. Det märks att vi går mot ljusare tider.

Jag drömde förresten i natt att jag var hos fammo och åt en massa kakor. Jag tog i lite för mycket och blev helt illamående ( ni vet så där som man blir när man ätit för mycket sötsaker..), och det överfördes tydligen till verkliga livet, för det känns fortfarande om jag skulle ha klämt i mig alla de där tårtorna. Fast jag har ju haft sötsaksstrejk i hela två dagar..

..:bailamooos:..

Jag hittade sen kläder hemma för gårdagskvällen - jag rotade fram en kjol som jag aldrig nånsin använt tidigare och ärligt talat glömt att jag ägde - vad är bättre än överraskningar i garderoben? Dessutom fick jag en och annan komplimang för den, vilket ju alltid är trevligt.

 Kvällen började hos V&J och avslutades på Åbo Diskotek där ÅA hade eftersläpp, och det var rikigt roligt trots underliga närmanden bl.a.av en kufisk svensk, ganska lite folk och att killen med randig tröja var finsk..

Nu ska jag om drygt en timme till skolan och fixa grupparbete - igen. Suck.
Och jag ha lova fara och puntta med Johan på söndag. Shit.

..:vart har mina paltor försvunnit?:..

Jag ska ut ikväll - och jag har inte ett endast plagg att ta på mig! Jag vet inte vad jag ska ta mig till... Vart i all världen har alla mina kläder tagit vägen, jag kan inte förstå. Jag har ju ingenting vettigt kvar längre.

Min snart tolvåriga kusin uppmanar mig nu att GENAST gå till H&M och där "ta de första kiwa jag ser". Kanske jag borde göra det... 

..:gonatt?:..

Täcks jag gå och lägga mig fast klockan bara är drygt kvart över nio...?

Hmm...det tokiga är bara det att jag inte har någonting att läsa då sista delen av Millenniumtrilogin (oj vad jag tjatar om den hela tiden, men den är så OFANTLIGT bra..) är slut. Vad ska jag hitta på då då..? 

..:operation anti-socker inleds:..

Idag startar min sötsaksstrejk - inga karameller, inga bakverk, ingen glass, inga kex, inga Arnold's donitsar - ingenting. Bara morötter och havregrynsggröt...

Jag var tvungen att plita ner det hit, för att det skulle kännas mera officiellt. Nu står det här svartvitt, då kan jag inte ignorerar det.

Good luck me...

..:dagens goda gärning:..

I morse när jag i hastade iväg till skolan, smått försenad och allmänt trög råkade jag bevittna en liten skröplig dam stölpa i backen. Som den goda samarit jag är stannade jag givetvis och plockade upp henne och växlade några ord med henne. Vilket resulterade i att jag försenade mig till skolan, vilket ju är en mehiläisasia i den här historien.. Den lilla tanten var jättetacksam och som tur också oskadd. Inga lårbenshalsbrott här inte.
 

..:någon givmild?:..

Jag skulle så gärna vilja ha kortet för Sveriges teve. Det skulle vara så roligt och se alla svenska kanaler, jag vill ju se på Melodifestivalen och Let's Dance juh... Tyvärr har jag inte riktigt råd med det. Var kan man månne hitta någon vänlig själ med lite överloppscash?

Jag gjorde förresten just en upptäckt - Andreas Johnson och Carola sjöng ju en duett. Det hade ju inte jag fattat. Jag tyckte den var riktigt bra, lite väl skrikig emellanåt, men Andreas har så himla cool röst så han "lugnade" ner det hela en smula.


..:i made it:..

Jag lyckades säga åt min gruppmedlem att jag, ööh, modifierat hennes bidrag en smula utan större problem. Efter att jag had broken the news satt hon och molteg hela resten av tiden, men det kan nu inte hjälpas.

..:helsikes grupparbetesskit:..

Jag har just ägnat närmare sju timmar åt att sammanställa kampanjplaneringsgrupparbetet.


Jag åtog mig att göra det för att jag helst vill ha det på mitt sätt (hemskt bra egenskap när man gör grupparbeten, jag vet..) och för att jag inte riktigt litade på att de andra i min grupp skulle lyckats göra det så att jag skulle bli nöjd.. I min grupp är det två andra flickor, den ena har gjort sin del jättebra, den andra.. hmm... Hon är egentligen finskspråkig och hennes svenska är det lite si och så med, jag utgick dock från att hennes tankeverksamhet skulle fungera. Fel hade jag.

Det hon hade åstadkommit angående olika aktuella kampanjer var fullständigt oanvändbart. Istället för att kritiskt analysera materialet, hade hon skrivit någonslags mystisk reklamsmörja på den uslaste svenska jag sett. De estniska översättningsmaskinerna skulle ju ha gjort ett bättre arbete! Jag förstår om man inte kan svenska så jättebra, då kan man be om hjälp, men när man inte ens förstår instruktioner så då, ja då vet jag inte vad man ska göra. Vi hade kommit överens om vilka kampanjer vi skulle ta upp - men se dom fanns ju inte med.

Jag har nu suttit i timtal och skrivit om precis allt hon skrivit och dessutom skrivit allt det hon struntat i. Som om inte jag skulle ha bättre saker att göra. När jag först såg vad hon hade lyckats få ihop brast jag nästan ut i skratt och undrade för mig själv om detta var på riktigt, innan jag insåg att det skulle bli jag som var tvungen att få fixa till det.

Så här lydde första meningen:
" Smash! - en godis där snack och choklad har sammanslagit deras krafter " - Eh?
Tätt följd av :
"R-kiosker är alltid av de första som säljer nyhet gottis..." - Gottis - vad är det? Man kan väl inte hejvilt hitta på ord..
För att sedan toppas av:
"Efter en liten kamp börjar det en riktig delikat 3D - animation om chokladsnacket. " - jahajaa...

Det här är bara en ynkeliten del av alla grodorna, felskrivningarna och tokigheterna. Det vara sammanlagt fem sidor med fullständig blajja. Man kan inte gå på högskolenivå i en svenskspråkig skola och skriva som en kratta. Det går ju bara inte. Eller, njaa, uppenbarligen går det.  

Jag hade tänkt, när jag volonterade att sammanställa arbetet, att jag snabbt och lustigt skulle sätta ihop våra alster och hade nog räknat med att det skulle ta någon timme - men sju timmar (och det är inte färdigt ännu...) hade jag verkligen inte förväntat mig.

Jag är så ofantligt, gigantiskt, enormt frustrerad och har lust att bara skita i det hela, men det kan jag ju inte riktigt göra.  Jag hatar att göra grupparbeten, jag hatar att mitt resultat är beroende av andra människors prestationer, jag hatar att inte få saker och ting gjorda på mitt sätt. Och det som irriterar mig mest av allt är att hon ju nu får åka snålskjuts på det jag och den andra tjejen gjort. I det slutgiltiga arbetet finns det kanske på sin höjd två meningar från hennes del som är direkt från hennes ursprungstext.

Jag ser riktigt fram emot att berätta det här åt henne imorgon.. Hoppas hon inte blir allt för nedslagen (alltså jag har inte tänkt slå ner henne...tror jag...)

..:bailey's cheesecake:..

Oj det här måste jag testa laga nångång. Låter alldeles sjukt gott.

..:emmy i glaset:..

image225
Vadå inte normalt att fota genom ett stop?
Tur - för restaurangen alltså - var där inte så mycket andra människor där som skulle ha velat inta sin vändagsmiddag i lugn och ro eftersom vi var där och fånade oss. 

Vid niosnåret var vi hemma och jag satte mig i soffan och började i allsköns ro titta på det ena programmet efter det andra, därefter läste jag lite i avslutningsdelen av Millenniumtrilogin, som är så spännande och skitsvår att lägga ifrån sig. När jag sedan äntligen lyckats slita mig ifrån den och släckt lampan kom jag plötsligt att tänka "Shit jag har ju ännu inte gjort detaljhandelsuppgiften som ska vara inlämnad imorgon före kl 16. Dämit.." 
Det hjälpte inte annat än plocka fram läppärin och börja plita ner ytterst välformulerade och fina funderingar om ljus, ljud och dofter i affärer.. Jiihaa.. Behöver jag tillägga att min tankeverksamhet inte inte riktigt var på topp?
Jag är nog en klant. Jag gör liksom aldrig typ nånting ändå får jag aldrig någonting gjort.

..:helt kaputt:..

Huh, jag känner mig som om jag skulle ha blivit rammad av ett tåg. Det tar på och spela sähly tre mot tre med näst intill obefintliga pauser.

..:penkkis:..

Idag körde det omkring lastbilar med en massa tjutande, tutande, godisslängande, glada abiturienter på flaket. Tänkt vad länge sedan det redan är som jag och min abiklass gjorde det samma. Fast vi var ju inte här mitt i stan bland med en massa andra lastbilar utan vi åkte omkring i ensam majestät ute på landet. Man känner sig ju mycket viktigare då när man inte behöver dela publiken och dess uppmärksamhet med någon annan. Väldigt muntert var det också att åka omkring mitt i skogen i kylan...

I och med att det var penkkis idag innebär det ju att det är Gamlas Dans imorgon för tvåorna. Jag älskade varje minut av den dagen - till och med intågandet då min danspartner var så nervös att han bara babblade hela tiden :)

Vitsi jag skulle vilja gå på någon fin fest som man skulle få klä upp sig till tänderna.


Nu ska vi strax gå ut på restaurang och käka lite vändagsthaimat. Mums.

..:Glad Alla Hjärtans Dag:..

Idag var jag och Anna till den nya lyxiga chokladbutiken Suklainen som öppnade idag.

Där fick vi först en liten hjärtformad plåtask med en liten chokladpralin i. Därefter ägnade vi åtskilliga minuter åt att försöka ta oss fram till disken i trängseln. Disken var full med små chokladpraliner, den ena såg läckrare ut än den andra. Prisen var dock allt annat än lockande - de flesta av de pyttesmå pralinerna kostade runt 1 euro. Vi bjöds också på smakprov - en knallröd liten boll med körsbärs- och champagnesmak. Riktigt god.  

image223

..:sommar - nu:..

Snälla.
image222


Jag tittade just i genom alla mina bilder från förra sommaren - och inte en enda är solig.
Hoppas sommaren '08 ens bjuder på någon enstaka solstråle.

..:vad ska jag göra?:..

Jag fick idag veta att jag nog får fara till den praktikplatsen jag ville till - det tokiga är det att jag inte kan vara där hela sommaren utan bara maj och augusti. 

Nu vet jag inte om jag ska ta emot det här jobbet och vara där maj och augusti och göra något helt annat juni-juli. Jag vet inte ens om det praktiskt är möjligt, om jag ens för skolans del får göra så.

Attans attans attans.  

..:punttis:..

Vitsi vi är hurtiga
. . .
 


..:extrema tvillingar:..

Det är intressant det här med tvillingar.


Min mormor och hennes syster är tvillingar, jag gick hela låg- och högstadiet med ett par tvillingpojkar och nu går det ett par tvillingflickor på min klass. Jag har aldrig tyckt att det är något konstigt; att det skulle vara väldigt svårt att skilja dem åt, trots att många står helt förvirrad och vet inte vem som är vem. Nu går det ett program på Nelonen som handlar om extreme twins, som är helt besatta av att se identiska ut - oberoende av vad det kostar.

Ett tvillingpar opererar sig för att de skall fortsätta se likadana ut, trots att åldras i olika takt. Ett annat bor tillsammans, klär sig exakt lika, köper allt i dubbla upplagor, klipper håret exakt lika, delar säng - och är 39 år gamla.
 
Jag förstår att bandet mellan tvillingar är annorlunda och starkare än mellan vanliga syskon, men det här tycker jag nog går lite för långt. Jag tycker det skulle vara jobbigt att inte ha en egen identitet utan alltid vara en del av ett par. Samtidigt som det säkert ger en otrolig trygghet, blir man ju oerhört beroende av en annan människa, vilket blir ganska jobbigt i längden.

Jag tycker det är ganska fascinerande hur föräldrar som får tvillingar förhåller sig till det. Hur de döper barnen i samma anda, klär dem likadant och verkligen uppmuntrar tvillingheten. Det är nästan som att det hör till att man ska göra det.Nu tappade jag, pga ett litet avbrott, tråden och jag tycks inte riktigt få nedplitat det jag tänkt, så jag lämnar de freakiga tvillingarna och tittar på CSI:LV istället.  

..:nagelbitare:..

"Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen"

Jag blir så ofantligt irriterad på folk som tuggar, gnagar och smaskarallt de kommer åt. Typ sina naglar, pennor, sitt hår, kläder, hupparisnören - jag får kalla kårar i kvadrat. 

Det här lilla citatet kommer jag leva länge på.   

..:här går det undan:..

När jag bestämde mig för att skippa managementkursen, lossade plötsligt kampanjplaneringsproppen och fingrarna skriver nästan arbetet själv. De här var ju inte alls så kvistigt som jag trott. Hoppas de andra i min grupp är lika flitiga..

..:damn i'm good:..

Jihuuu, jag har lyckats producera en hel sida text om kampanjplanering! Oj oj, va det här går snabbt framåt, med den här farten borde jag vara färdig i...maj...synd att arbetet ska vara klappat och klart till nästa måndag...

..:hemma igen:..

Jag välkomnades hem med av en bit tiramisu, huset i övrigt var tomt.

..::..


Fabian Silén..:det var en gång:..

Jag traskade iväg till posten för en stund sedan för att hämta ut en Ellos-beställning. Jag hade fått ett meddelande till min kännykkä att paketet anlänt så jag stegade in i posten, som här fungerar i samband med matbutik Kompis, med telefonen i högsta hugg. Först fick jag vänta evighets länge innan någon behagde komma och betjäna mig: denna någon visade sig vara snigel-tanten från Siwa, men nu jobbar hon uppenbarligen i Kompis. Hon är den absolut långsammaste och trögaste jag någonsin sett. Sengångare ter sig som Obikwelu bredvid henne.

Anyway, tanten ignorerade fullständigt telefonen jag höll utsträckt i min hand och frågade istället efter mitt namn. Jag svarade men upplyste henne om att paketet är utställt i min mammas namn. Hon började leta på hyllorna på vilka det stod sammanlagt kanske 25 paket, varav kanske hälften var från Ellos. Eftersom jag såg att det gick väldigt dåligt upplyste jag henne om att paketet borde vara relativt litet - även detta ignorerade hon effektivt och läste istället nogsamt på varendaste ett av de gigantiska paketen också.

Slutligen frågade hon av mig om jag kunde komma dit bakom disken och leta reda på paket själv! Det var väl ändå höjden tänkte jag, men gick dit eftersom jag befarade att jag annars skulle få vara utan mitt paket. Det första - och minsta - paketet jag tog i var det jag skulle ha. Hon hade även ett antal gånger varit och petat på just det men tydligen var hon inte läskunnig. Efter att jag hittat paketet överräckte jag det till henne, då jag antog att hon skulle slå in i sitt datasystem att jag hämtat det, det tyckte hon dock var fullständigt onödigt, utan ville ge det åt mig direkt. Vid det här skedet ingrep flickan från kassan bredvid och tog över det hela. Äntligen. Jag fick mitt paket ock kunde traska hemåt. Fortfarande lite förvirrad och inte riktigt övertygad om att det som just inträffat var på riktigt.


..:veckoslut på vischan:..

Idag bär det av till Dalsbruk, då Alexandra och Victor ska ha parmiddag här imorgon, och det inte känns allt för aktuellt för mig att sitta här och uggla då.

Hur jag ska lyckas göra mina skoluppgifter där är dock ett mysterium.

..:sooloilua:..

Sooloilua-filmen var den absolut ljuvligaste, bästa, sorgligaste, roligaste, sötaste, romantiskaste filmen jag sett på evigheter!

Det var proppfullt med människor på bion, så eftersom vi var lite sent ute med biljetterna fick vi inte platser bredvid varandra utan efter varandra lodrätt i yttersta raden.

Jag hade så många gånger lust att säga nånting åt någon, men killen som satt till vänster om mig var inte överdrivet intresserad av mina kommentarer och tyckte säkert jag var mer eller mindre underlig som satt där och skrattade och torkade tårarna om varandra.

Det enda minuset med filmen var att den tog slut alldeles för snabbt. 


 
Finska filmer är verkligen underskattade, på sista tiden har det kommit många riktigt bra filmer. Filmer som inte är så där superdeprimerande och megadystra, som finska filmer oftast är.   

..:kulturtorsdag - igen:..

Ikväll ska vi först gå och titta på en fotoutställning i Stadsbibiliotelet och därefter gå på bio och se den inhemska filmen Sooloilua. Ska bli jätteroligt, jag har länge velat se den och idag när det är Supertorstai-erbjudande och  biljetterna är endast fem euro passar vi på.

Mun koti ei oo täälläChisu (från soundtracket till Sooloilua)


..:atchooo:..

Jag fick världens snuv-anfall plötsligt. Attans, just när jag skulle börja laga läxor. Det var ju förargligt. Nu kan jag ju inte annat än ta det lugnt, kurera mig med Finrexin och titta på Salatut Elämät.  

..:hurtbullar efter fastlagsbullarna:..

Idag tog jag och Alexandra oss i kragen, vår gemensamma, och spatserade iväg till punttis. Vi har länge tänkt börja träna, men har inte riktigt uppbringat krafterna för att ta tag i saken, men idag, då tammetusan. Gymmet verkar helt okej, trots att de håller på och renoverar, men det bästa är att det ligger tvärs över gatan. Jag tycker tröskeln blir så hög om gymmet ligger på andra sidan stan och det redan är ett projekt att ta sig dit. Nu kan man i princip gå när andan faller på - oberoende av väderlek. Femtio meter i snöslask, hagel, orkanvind eller vågrätsnederbörd låter väl helt överkomligt.

Dessutom var där en skitsnygg karl där :)


..:juridisk rappakalja:..

Jag har hela morgonen försökt få någon rätsida på min uppgift till juridikseminariet, attans vad dåligt det går. Jag har fullständigt tappat bort mig i mina egna resonemang, för att inte tala om i lagen, och vet varken upp eller ner längre. Förmodligen är allt det jag plitat ner alldels uppåt väggarna, men jag ger upp nu - juridik är nog inte mitt gebit - och hoppas på det bästa. 


..:grattis på fastlagstisdagen och runebergsdagen:):..

Trist och grått väder idag så det blev inte av att gå upp till Vårdberget för att titta på pulkåkningen, istället har jag suttit och läst en gammal dammig bok om Marknadsretorik, vilket jag orkade göra i en hel halvtimme. Alexandra och hennes kompis Malin har ockuperat min dator och lagar en PowerPoint-presentation om Udmurt, så jag kan inte ens sitta och pynja med paint.net. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. Men mina fastlagsbullar var åtminstone goda, jag blev dock gigantiskt överproppmätt.

...emmys mördarbullar:..

..enligt Vicke. Jag har dock inte ännu lyckats få livet av någon med dem.

image221

..:baka baka bulla:..

Jag bakar bullar så det står härliga till.

Jag måste ju förbereda mig inför fastlagstisdagen imorgon. Jag tyckte Alex och Vicke skulle ha kunnat baka Runebergstårtor så skulle vi ha alla morgondagens bakverk fixade :)

..:jag är en latmask:..

Klockan är över fem, det är söndagkväll och jag inte ännu gjort något av det jag skulle göra det här veckoslutet. Jag har inte ens öppnat dokumentet, i vilket jag skrivit en hel mening om kampanjplanering. Jag borde spärras in i en liten cell utan fönster, med bara min dator en skrivmaskin och inte släppas ut därifrån förrän jag skrivit färdigt.
 
Istället sitter jag nu och bloggar, paint.net:tar, tittar på teve och äter Gott&Blandat.

..:vänta bara, snart kan jag:..

Jag är totalt fast i paint.net-träsket. Det är alldeles oerhört beroendeframkallande att hålla på med det. Dock är jag ännu väldigt mycket novis, så mycket klarar jag inte riktigt - ännu - av att förverkliga, utan det får bara leva i mitt huvud.

image219

 
Och inte en rad har jag skrivit på kampanjplaneringsjuttun.
Dämit.

..:räikkönen räikkönen räikkönen:..

Borde du inte lära dig tala finska och engelska så man förstår vad du säger, innan du ger dig på tyskan?


 Jo, Räikkönen läser min blogg.
Vem gör inte det, liksom.

..:min lilla morris:..

Idag när jag var i Hansa såg jag en liten Schnauzervalp (jag såg dessutom en ruby Cavaliervalp på vägen dit..), också den svart-silver liksom Morris, och jag anfölls av gigantisk Morris-saknad.

Jag skulle så gärna vilja ha den lilla lurvbollen här hos mig hela tiden, men mamma är inte riktigt med på det...

image218

Det skulle nog vara ofantligt roligt med en egen liten hund, men tyvärr har jag varken pengar eller ens möjlighet att ha en nu. Men i mars kommer lilla doggen iallafall på besök en hel vecka. 

Fast det är ju inte riktigt samma sak.  

..:vad gör man inte för att slippa göra skoluppgifter:..

Jag har hela eftermiddagen hållit på och paint.net:tat (paint.net är en gratisversion av photoshop, typ) och mittiallt märkte jag att mitt hår blivit lite för långt (jo, jag det är bilder på mig själv jag mest pynjat med, så fantasifullt..), så jag greppade resolut saxen och klippte på ett ögonblick bort cirka 5 cm. Och jag skulle säkerligen ännu stå där och karva om jag inte kände att jag var tvungen att behärska mig. Det är nämligen rätt så skojsigt att klippa, det är lätt hänt att man förivrar sig en smula.

image217

..:eightteen, huh?:..

image216

..:vad har det här varit med om?:..

Detta tillknycklade, ihoptejpade kuvert singlade just ner på min dörrmatta. Post på en lördag. Intressant. Men varför i hela fridens dar är det stackars kuvertet så illa medfaret? Var har det riktigt varit? Och vem använder målartejp till sånt här? Många frågor, inga svar.

image215

..:internationella låt-emmy-vänta-dagen:..

Idag vaknade jag halv tio och var pigg som en mört trots att jag somnat först halv tre. Konstigt. Jag kan inte förstå varför jag mittiallt är så pigg hela tiden och inte sover som en stock hela tiden längre. Beror det kanske på att jag hela tiden inbillar mig och tror att det ska vara full vår när jag vaknar...

Igår trotsade jag slasket och stretade iväg till Anna. Vi åt chokofondue, vitsi det var gott. Appelsin, ananas och banan doppade i smält Fazers blå, det kan just inte bli bättre. Eller nåjaa, chokladen kunde ju ha låtit bli att bränna fast i skålen..

Sedan tittade vi på Atonement-filmen - och den var riktigt dålig. Största delen av filmen satt vi som fågelholkar och försökte komma underfund med vad som egentligen hände i filmen. Synd, vi som hade trott den skulle vara bra. Därefter tänkte vi titta på Simpsons - the movie, men den hade fnatt, så vi tydde oss till good old faithful Sex and the City istället. Läste förresten igår att filmpremiären är den 6.6. Bara fyra månader kvar då..

Jag klarade hemvägen utan att behöva bevittna några bajsande gubbar som förra gången, men däremot hade jag about sju deciliter vattenblask i dojorna. Alexandras stövlar dessutom. Sorry..

Idag har jag hela dan skjutit upp det faktum att jag borde börja skriva på kampanjplaneringsuppgiften. Jag har tittat på teve i massvis av timmar. Och för en stund sedan var jag först till H&M bara för att titta men råkade nappa åt mig en sjal. (Jag har miljoner, jag kan inte förstå varför jag inhandlade en till, men jag kände bara att jag måste ha den..) Där tog det evigheter innan jag fick någon betjäning. Killen i kassan tyckte det var mycket viktigare att tala med någon annan jappe. Jag misstänker starkt att det var hans kille, jag iddes dock inte fråga.. Sent omsider fick jag iallafall min sjal och styrde kosan mot Instrumentarium för att plocka upp mina nya brillor, även där fick jag vänta. Där var massor med människor eftersom det var sista rea-dagen och halva Åbos befolkning just då prompt behövde glajjor. Jag är riktigt nöjd med de nya glasögonen och de grävde inte ens ett så stort hål i min plånbok som jag befarat .

image214
Jag ber om ursäkt för den dryga nördminen, jag är inte vidare fotogenic.

Sen gick jag för att snabbt handla lite käk. Snabbt var verkligen inte ordet. Wiklunds har tydligen anställt en snigel till kassafröken. Smart drag. Det är skitvarmt inne i varuhuset då dom håller på och bygger om där, så jag höll på och rinna bort i kön. När jag äntligen lyckades få mina varor inhandlade rusade jag i min brådska ut i friska luften mitt på en reporter, som intervjuade pengainsamlande småkids, för teve. Pinsamt.

..:fredag:..

För min del började dagen klockan nio, alltså en halvtimme senare än skolan började, men på grund av att jag skjutit upp och ignorerat en skoluppgift lite för länge, hade jag beslutat att skippa skolan och knåpade på uppgiften istället. Deadline 16.00.  

Först ägnade jag en knapp halvtimme åt att läsa igenom artikeln uppgiften handlade om, sedan närmare tre kvart på att skriva, innan jag insåg att jag nog missuppfattat uppgiften lite och ägnade ytterligare en timme åt att skriva en annan vettigare version. 11.10 var den äntligen klappad och klar. 

 Därefter blev det en hurja brådska att hinna äta före sählyträningen. Det är lagom skojsigt att kuta omkring proppmätt eller skithungrig.

Varför ska man göra det lätt för sig när man kan göra det invecklat?

Otroligt bra spel idag på sählyn. Vi var hela 10 pers och spelade på stor plan med en utespelare så man fick älga omkring som en blådåre. Men roligt var det. Klockan tre kom vi tillbaka, tur att jag inte lämnat uppgiften till efter sählyn. Skulle ha blivit en smula brått.

Om en timme ska jag bege mig iväg till Anna och titta på Atonement och äta chokladfondue. Lyxigt. Dock har jag inte så gigantiskt lust att traska hela vägen dit i snöslasket, men kanske fördelarna ändå väger upp nackdelarna.  

..:basfiol och flöjt:..

Gårdagens filharmoniska konsert var verkligen jättefin. Jag kan inte upphöra att förundras över hur någon kan lyckas få så där vackra ljud ur de där trälådorna och plåtpiporna. Två timmar fick vi njuta av fin musik för endast 2 euro. Otroligt förmånligt. Vi var dock för snåla för att införskaffa ett programblad för 3 euro så vi hade ingen aning om vad för stycken de spelade. För mig var det dock egalt, jag slöt bara ögonen och njöt.

image213

Jag och mina pensionärspolare i konserthuset. Jag kände mig ytterst ung, medelåldern var nog närmare 80 år. Det var så roligt att se alla tanter och farbröder som klätt upp sig och gjort sig fina för att gå på konsert. Väldigt duktiga på att zippa champagne i pausen var de också.  

RSS 2.0